Jump to content
FAS Goran

saleTIPO

Members
  • Content Count

    899
  • Joined

  • Last visited


Reputation Activity

  1. Hvala
    saleTIPO got a reaction from Danko77 in Brže zagrevanje motora zimi?   
    Ako je termostat ostao otvoren odnosno voda prolazi kroz hladnjak onda brzina utice na temperaturu. Sto brze ides vece je strujanje vazduha kroz hladnjak sto pak znaci da on ima veci intenzitet hladjenja vode koja pak hladi motor. To ide u krug i motor nikako da se zagreje.
    Uloga termostata,ajde opet da kazem, je da taj krug zatvori kada je motor hladan odnosno da otvori kada se dovoljno zagreje.
    I jos jednom: On se nalazi ispred hladnjaka tako da sprecava protok vode kroz hladnjak sve dok se motor dobro ne ugreje.
    Termostat svojim otvaranjem i zatvaranjem regulise temperaturu motora u intervalu od 4 stepena.
    Zakljucak: Dzabe stavljas karton i stitis hladnjak od hladnog vazduha kada voda kroz njega i ne cirkulise odnosno nema dodira sa motorom sve dok se on ne zagreje.
    Od mene toliko. Nemam vise snage da se ponavljam
  2. Like
    saleTIPO got a reaction from Kosta Smosta in Čarape za sneg   
    Bio na SAT-u prosle nedelje uporedni test lanaca,carape i neke mreze.
    Sve u svemu ipak su lanci lanci i ako ih nikada necu staviti na auto. Carapa se iscepala jos na testiranju
    Mreza mozda nije losa. Ispalo je da ima bolje ubrzanje i zaustavni put od lanaca i da je dosta udobnija voznja,a koliko je izdrzljiva to je pitanje.
    Test je bio na takvom terenu gde se moglo ici i sa najgorim gumama. Tako da kada bi teren bio malo tezi tj. ima malo vise leda i snega siguran sam da se ni te mreze ne bi dobro pokazela.
    Jos jedna mana carepa je ta sto se sneg vrlo brzo zalepi na carapu i onda se trenje sa podlogom znatno pogorsa i potrebno je ciscenje carape.
    Carape kao i mreze su po meni dobro resenje jednino za neko kratko koriscenje tj. samo za sutuaciju kada se auto negde zaglavi! Za sve ostalo
  3. Like
    saleTIPO got a reaction from horvat in Fiat Coupe 2.0 20v T   
    Auto je za svaku pohvalu!
    Reci mi jel su to njegove fabricke sajtne?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...