Jump to content

Memphis

Members
 • Content count

  190
 • Joined

 • Last visited

 1. Jel si uspio riješit ovaj problem?
 2. Slab ti je majstor. Tu ide diht masa kako su kolege rekli. Možeš naći kineske pumpe koje dolaze sa papirnatim dihtunhom (kao na slici) ali to bolje nemoj uzimat ...
 3. Beru i Champion su iste svjećice dio FM grupacije rade se u Francuskoj ... u to spada i Eyquem
 4. Prouči tu malo ... https://lnx.ilpuntomanutenzione.it/forum/threads/fiat-8v-sostituzione-potenziometro-farfalla.893/
 5. Pa imaš video na predhodnoj stranici kako se mijenja ... part no: 71738921
 6. Može. Što se tiče vidi da ti nije uključno trenutno mjerenje potrošnje a ne prosječno na board computeru.
 7. nije klapna gasa nego TPS senzor koji je na klapni .....
 8. Fiat Punto mk.1 1.1 - variranje obrtaja u leru

  Čim se pali lampica brizgaljke znači da kompjuter registrira neku frešku ... trebaš od tuda krenut ... lampica od ulja ti se pali zato kaj mu naglo padnu obrtaji ...
 9. a jel su senzori ispravni? (radilice i bregaste)?
 10. TPS je senzor koji je spojen na klapnu gasa. Da probaj ga otpojit pa vidi jel ima kakve promjene u radu motora. Na diagnostici vidi kad je u leru koliko ti ispisuje stupnjeva pod "throttle position". Isto tako postepeno stišći lagano papuču gasa i gledaj kako stupnjevi rastu ... da li raste kontinuirano ili preskaču. To možeš radit dok je auto ugašen.
 11. Nevalja ti smjesa. Očito je prebogata. Ako si mrdao po TPS-u on je isto vezan za smjesu vjerojatno tu nešto ne štima. Probaj otpojit TPS dok radi pa vidi jel ima kakve promjene. I na diagnostici vidi koliko stupnjeva očitava kad radi na leru. I kad dodajes gas vidi jel kontinurano raste vrijednost.
 12. To ti je sve zbog sonde.
 13. Otišla ti je sonda ispod katalizatora i bogata ti je smjesa. Pošto ti ta sonda ne radi kompjuter za smjesu uzima podatke iz same mape a tu je smjesa uvijek bogatija. Zato imaš veliki injection time. Ako hoćeš dobru sondu onda uzim Bosch, NTK, Desno, Beru ili tako neku provjerenu marku.
×