Jump to content
FAS Goran

m1hajlo

Members
  • Content Count

    1068
  • Joined

  • Last visited


Reputation Activity

  1. Like
    m1hajlo got a reaction from neshtry in Covid-19 aka Korona virus   
    Fascinantno je koliko se lično prihvata tudja odluka da se pojedinac vakciniše ili ne. A isto tako koliko se zažmuri na jedno oko za mane koje ne idu u prilog sopstvenoj odluci. Ok je priznati da se neko vakcinisao, a da se u isto vreme brine za moguće posledice ili da nije, a da se brine da možda greši što nije još. Ili-ili stavovi.
  2. Like
    m1hajlo got a reaction from igor0511 in Covid-19 aka Korona virus   
    Fascinantno je koliko se lično prihvata tudja odluka da se pojedinac vakciniše ili ne. A isto tako koliko se zažmuri na jedno oko za mane koje ne idu u prilog sopstvenoj odluci. Ok je priznati da se neko vakcinisao, a da se u isto vreme brine za moguće posledice ili da nije, a da se brine da možda greši što nije još. Ili-ili stavovi.
  3. Like
    m1hajlo reacted to igor0511 in Covid-19 aka Korona virus   
    Ja se nisam izjasnjavao jos jer ne zelim da izazovem buru komentara, ali ajd’ da napisem.
     
    Ja sam “prelezao” Koronu, sto je bilo bukvalno malo vremena bez mirisa po mene. Pre par nedelja zakacila verenica i njeni roditelji i to je svima donela drugarova cerka, a meni nista, znaci antitela su i dalje tu i jos obnovljena ko zna koliko puta jer se ljudi oko mene na poslu cesto razboljevaju.
     
    Sa druge strane sam alergican na penicilin sto me prilicno ogranicava u izboru vakcine. 
     
    Imamo i situaciju da nekima trebaju 3 doze vakcine, a sada se pojavljuje prica i sa 4 doze.
     
    Takodje se svakodnevno polemise da neka vakcina radi, neka ne. Moderna je u Americi imala ozbiljne posledice po nekoliko ljudi.
     
    U celoj toj situaciji, ja bih se strpio koji mesec da vidimo sta ce da ispliva iz svega ovog. Mozda virus nestane, mozda bude sve ok, a mozda i daleko gore. Kada nisam putovao godinu dana, mogu i jos koji mesec da se strpim.
  4. Like
    m1hajlo reacted to Woodoo in Covid-19 aka Korona virus   
    Otkud se sad youtube i srbininfo nađoše u ovoj priči? Ja sam mislio da jasno razdvajamo i jedne i druge ekstreme.
  5. Like
    m1hajlo reacted to Axic in Covid-19 aka Korona virus   
    Da ne ode tema u sasvim drugom pravcu a opet ostane ova osnova oko vakcine. Informacija koju sam skoro čuo, vezana je za vakcine ali one za decu. Poslednjih 4 godina je neverovatan broj slučajeva dece obolele od autizma, najviše njih dolazi iz Crne Gore a tik uz njih je BiH. 
    Da je ovo samo rekla - kazala ne bih verovao međutim već dve godine imamo slučaj bliskih prijatelja koji svoje dete leče od autizma u Beogradu. Često se viđamo i od te prijateljice sam skoro saznao da je samo iz Crne Gore bilo 400 slučajeva ove bolesti za 2 godine. 
    Otprilike je vremenski period vakcinacije kod te obolele dece isti ili se poklapa. Neko reče da su sve vakcine testirane, proverene pre nego što se "puste u promet". Slučaj tih iz CG baš i ne ide u prilog da je sve to kako treba, provereno i ono najvažnije dozvoljeno od strane SZO. 
     
    Sad ova pomama i utrkivanje oko Covid vakcina. Negde se pojavi da jedna valja, druga ne, s trećom ne možete nigde... 
    Neko spomenu da nije antivakcinaš ali ne žuri mu se sa primanjem iste, drugi pak odma na prvu to završili pa sad jedno valja, drugo ne.
     
    Isto tako razvoj vakcina u laboratorijama košta milione a svi je na kraju dobismo za dž. Nek bude da nam je to od onog što nam skidaju od zdravstvenog osiguranja koje nam odbijaju od plate, poreza, akciza ili čega već ali će nam i to na neki fin način naplatiti kroz 2,5 dinara skuplji litar goriva, pretplatu za TV, putarinu i sl.  Sve na kraju dođe do toga da ništa ne dobijamo za dž a s druge strane ne znamo šta smo "dobili za dž". 
  6. Like
    m1hajlo got a reaction from horvat in Kederi svih vrsta / oštećenje kedera / saveti za održavanje   
    Je l' menjao iko gumu na stopaljkama na stilu? Kada sam poslednji put menjao poziciju pozadi skontao sam da keder nikad vise nece leci kako je bio pre jer je sav uvrnut i sasusen pa bih ga zamenio. A i kad perem kola sad, nekad zamagli stop pa me to malo nervira.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...