Jump to content

Photo

Instalacija navigacije na telefone koji imaju GPS / mape


  • Please log in to reply
629 replies to this topic

#1
Terza

Terza

    Regolari

  • Members
  • PipPip
  • 880 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lazarevac
  • Garage:Fiat Croma mjet 88 kw
Od skora sam uzeo n97, pa me zanima ima li ko i kakvih iskustava sa ovim telefonom...? Zanima me i koliko drzi baterija, koliko joj treba da se napuni, posto ova moja bez 2-2.5 sati ne moze da se napuni, a plafon joj je dva dana, pa ne znam da li je to normalno ili da je reklamirem?

Uzgred, ono zbog cega sam otvorio ovu temu, je instalacija garmina i mapa za gps. Pre ovog telefona sam imao n95 i na njemu mi je garmin radio perfektno, sam sam ga instalirao i ako nekome treba za ovaj tel mogu mu instalirati ili poslati program i uputstva. E sad ono sto me zanima, kako ide sve ovo sa n97, da li mogu isti program i na isti nacin da instaliram kako i za n95 ili je postupak drugaciji?

#2
TOGO

TOGO

    razvodnik paljenja

  • Members
  • PipPip
  • 1303 posts
  • Gender:Male
  • Location:Dorčol
  • Garage:Nuova Bravo 1.9MJT 120HP Sport Edition
Ako je isti operativni sistem instalacija je ista ;)

#3
Terza

Terza

    Regolari

  • Members
  • PipPip
  • 880 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lazarevac
  • Garage:Fiat Croma mjet 88 kw
Pa simbijan je i na oba...
Imam garmin for simbian, odnosno garmin mobile xt

#4
BigBoi

BigBoi

    Il Nuovo

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgrade
  • Garage:Fiat Punto HLX 1.2 16V
Instaliraj verziju Garmin 5.00.50 posto ima podrsku za touch screen i eto. Update nadji na garminovom sajtu.

Poslao sam ti link ka uputstvu na PM.

Edited by BigBoi, 10 May 2010 - 22:13.


#5
Terza

Terza

    Regolari

  • Members
  • PipPip
  • 880 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lazarevac
  • Garage:Fiat Croma mjet 88 kw
Hej, hvala puno, uspeo sam! Nije mi trebalo uputstvo, posto je samo trebalo ponoviti postupak, kao i na n95, jedina fora je sto sam umesto verzije 5.0.0 ubacio 5.0.5 i ona podrzava ekran osetljiv na dodir! Sve ispalo kako treba, radi u fulu sve! Jedino sto smara sto slepci iz nokie promenise punjac i njegov polozaj, pa sad moram da kupujem drugi za kola. I plus ne znam kako ce se uklopiti posto je mesto za punjenje sa strane, pa mu je tesko prici dok je telefon na nekom drzacu za auto!
Inace zna li neko ima li veze u kom polozaju tel mora da bude dok radi navigacija? Za n95 to je bilo vertikalno sa podignutim slajdom. Ne znam kako mora da bude na n97, da li dok se navodi treba da bude u horizontalnom ili vertikalnom polozaju, tj da li se okrene po duzini i sirini, razumete sta pitam...?

#6
BigBoi

BigBoi

    Il Nuovo

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgrade
  • Garage:Fiat Punto HLX 1.2 16V
Nema na cemu ;)

Postavi telefon vertikalno i nagni ga 45 stepeni napred, tako ce najbrze pronaci signal. Treba da znas da trazenje GPS signala moze potrajati izmedju 30 sec do par minuta. Ako ne pronadjes signal u kolima, izadji, pogledaj da nema mnogo zgrada oko tebe i brze ce pronaci signal.

U principu, nije bitno u kom polozaju ces koristiti telefon kao navigaciju. Ako ga postavis vertikalno, imaces bolji pregled.

#7
Terza

Terza

    Regolari

  • Members
  • PipPip
  • 880 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lazarevac
  • Garage:Fiat Croma mjet 88 kw
Ma znam ja za sve te fore, koristio sam 4 godine navigaciju na n95. Kod njega je ta fora da bude pod uglom od 45 stepeni, mada moze i malo odstupanja, signal hvata za svega par sekundi samo je bitno da tel bude u mirovanju na nekom drzacu itd. iz ruke je veomna tesko uhvatiti signal. Na n95 mogla je da radi navigacija jedino u vertikalnom polozaju, u suprotnom bi gubio signal ili dosta kasnio! Isto je i na n97, slika se lomi ako je tel horizonalno, odnosno u horizontalnom polozaju bi trebalo da je veci pregled ali ne moze slika da se ispuni na celom ekranu. U svakom slucaju sve sam sredio i radi extra. Ako kome treba pomoc oko instalacije neka mi se javi slobodno, sad sve znam :D

#8
Maki

Maki

    Regolari

  • Members
  • PipPip
  • 1448 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sremska Mitrovica
  • Garage:Fiat Marea 1.9 JTD
A da li je isto i za 5800???
Nabavio sam Garmin XT i nešto mi ne ide za rukom.....

#9
Boki

Boki

    Abarth

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 6121 posts
  • Gender:Male
  • Location:N.Beograd
garmin xt je univerzalan za sve simbijan telefone ja koristim verziju 5.00.60 koja ima u sebi vec srpski,i iz iskustva mogu reci da se mnogo bolje pokazao neko garmin nuwi

#10
kole

kole

    Prominente

  • Members
  • PipPipPip
  • 2577 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zrenjanin
  • Garage:Fiat Stilo 1.9 mjet 16v, malo dopingovan
Ja koristim nešto stariju verziju Garmina 4.xx.x takođe ima srpski.
Brzina konekcije na satelite osim jačine signala naravno zavisi naravno i od tel. N85 se konektuje 3x brže od N95.
Kod rotacije telefona rotira se i ekran i skroz se popuni.
Uvek ga držim sklopljenog (dvostruku slajder) i otključanog u položaju na nosaču da ga dobro vidim. Konekcija na satelite je obično za par sekundi, nikad duža od pola min.

#11
bojan2703

bojan2703

    Regolari

  • Members
  • PipPip
  • 326 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zrenjanin
  • Garage:Punto 1.3 multijet
Brzina konekcije zavisi u poslednjim verzijama Garmina najviše od jednog pozadinskog procesa koga on ostavlja aktivnog i koji ždere bateriju jako. U verzijama 4.xx ovo nije postojalo. U verzijama 5.00.00 - 5.00.50 postoji i ne može da se isključi. Proces proverava GPS svakih par desetina sekundi i onda je start garmina/pronalaženje satelita jako brzo. U verziji 5.00.50 se može u samom garminu isključiti ovaj proces i tada moja E71 umesto jedva 2 dana postiže 5-6 dana rada. Proces se zove TSRAutostart.exe. Upgrejdujte garmin do 5.00.50 i isključite govno.

#12
Terza

Terza

    Regolari

  • Members
  • PipPip
  • 880 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lazarevac
  • Garage:Fiat Croma mjet 88 kw
Isto je za sve telefone, daj mi mail pa da ti pustim uputstvo...
Space, mozes li mi malo pojasniti kako ide to sa iskljucivanjem, koja je to opcija? Gde da je nadjem?

#13
stef

stef

    Regolari

  • Members
  • PipPip
  • 267 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Now
  • Garage:Yugo 1100+, Toyota Avensis
Proces se zove TSRAutoStart.exe. A ubija se na sledeci nacin: Garminov tools-system-ukljuci back ground service u aktivno, izadjes iz Garmin aplikacije, pa ponovo sve to uradis ali samo iskljucis back ground service ;)

#14
Kypck

Kypck

    Regolari

  • Members
  • PipPip
  • 212 posts
  • Gender:Male
  • Location:BGD, Bulbulder
  • Garage:Fiat Punto Mk2a 1,2 8V, Opel Corsa C z10xe

Isto je za sve telefone, daj mi mail pa da ti pustim uputstvo...
Space, mozes li mi malo pojasniti kako ide to sa iskljucivanjem, koja je to opcija? Gde da je nadjem?


Pusti meni linkove i upustva za instalaciju, sad mi treba na e72, putujem do Austrije...

kursk@list.ru

Hvala :)

#15
Terza

Terza

    Regolari

  • Members
  • PipPip
  • 880 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lazarevac
  • Garage:Fiat Croma mjet 88 kw

Proces se zove TSRAutoStart.exe. A ubija se na sledeci nacin: Garminov tools-system-ukljuci back ground service u aktivno, izadjes iz Garmin aplikacije, pa ponovo sve to uradis ali samo iskljucis back ground service ;)

Pa sta dobijam, ako ga ukljucim, pa ponovo iskljucim? Sta se time postize , stedi baterija, ili sta?
Ja sada nadjoh tu opciju kod mene, ali je iskljucena...
A na n95 mi je starija neka verzija, mislim da je 5.0.0 i nema ovu opciju uopste

Edited by Terza, 18 May 2010 - 14:11.


#16
stef

stef

    Regolari

  • Members
  • PipPip
  • 267 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Now
  • Garage:Yugo 1100+, Toyota Avensis
Pa ako ukljucis pa ponovo iskljucig dobijes iskljuceno! Kakvo pitanje takav i odgovor.... :whistle:
A na drugo, pitanje - produzis trajanje baterije barem za duplo....Mislim dok je ukljucen garmin....Ja imam XT 5.00.40 s60.9 i minimum je uduplao vreme trajanja navigacije na 5800.

#17
kole

kole

    Prominente

  • Members
  • PipPipPip
  • 2577 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zrenjanin
  • Garage:Fiat Stilo 1.9 mjet 16v, malo dopingovan
Drug me nagovara da instaliram neku noviju verziju Garmina koja ima opciju TSRAutoStart.exe, ali ja se plašim :unsure: .
Sad mi baterija traje 4-5 dana. Ako ovo uradim i produžim je duplo to će biti 10 tak dana. Telefon ima da mi se odvikne od punjača.
NOKIA N85

A osim što troši bateriju taj proces ima i svoju svrhu. Prilikom uključivanja Garmina pre ćeš se konektovati na satelite jer i dok aplikacija nije pokrenuta telefon povremeno proverava svoj položaj. Ovu opciju imaju i GPS uređaji.

Edited by kole, 19 May 2010 - 10:09.


#18
bojan2703

bojan2703

    Regolari

  • Members
  • PipPip
  • 326 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zrenjanin
  • Garage:Punto 1.3 multijet
5.00.00 kao što rekoh nema opciju za isključivanje procesa ali proces postoji u njemu. Podigni ga na 5.00.50 da bi dobio mogućnost isključivanja ili ako baš nećeš ili ne možeš postoji način za ubijanje zlotvora i bez upgrejda ali je komplikovaniji (ako treba napisaću ga).

Mnogi korisnici E71 prijavljuju skok trajanja baterije sa 2 na 6 dana. Mislim da je programer koji je tvorac procesa tsrautostart za symbian malo pobrkao lončiće, a ne bi me čudilo da im je i nokia zapretila pošto su ljudi masovno vraćali telefone fabrici kao neispravne nakon instalacije garmina. Šta bi bilo kada bi svaki telefon bez pitanja ili po default vrednosti neprimetno pretraživao wlanove, radio stanice, uparivao sa sa bluetooth uređajuma neprimetno (i na bluetooth treba da čekaš pola minuta da se upari ponekad)?

Ako je tačno to što Stef kaže da je gašenjem procesa i poduplana dužina korišćenja samog Garmina onda je tek glupost: proces ne služi ničemu nakon što je satelit nađen i navigacija je počela.

Edited by space2703, 19 May 2010 - 13:00.


#19
Boki

Boki

    Abarth

  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 6121 posts
  • Gender:Male
  • Location:N.Beograd
zato je izmisljen auto punjac... :whistle:

5.00.60 je po meni najbolja verzija,instaliran mi je na N97 i pokazao se mnogo bolje nego garmin nuwi 200

#20
Terza

Terza

    Regolari

  • Members
  • PipPip
  • 880 posts
  • Gender:Male
  • Location:Lazarevac
  • Garage:Fiat Croma mjet 88 kw
Pa cudilo me pitanje i odgovor jer je kod mene ta opcija u samom startu bila iskljucena :) Tek sad sam skapirao da to u stvari stedi bateriju dok se navigacija ne koristi, mislio sam da kad je garmin ugasen, to je to! Na n95 imam 5.0.0,zato inisam imao tu opciju, dok na n97 imam 5.0.6 ili 5.0.5 ne znam tacno, ali mi je to bilo iskljuceno. Ma odbro, on satelit i ovako i onako uhvati za tridesetak sekundi kad je u mirovanju, sacekam pa krenem :) A koliko god baterija da traje bez auo punjaca se ne moze, ali na moj oglas da kupujem punjac jos se niko ne javi :)

Ima li neka mapa srbije novija od 2.2 verzije?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users