loodilo 0 Posted August 25, 2008 Jel' neko zna mozda tj znam da sigurno zna jer sam sa nekim prichao o tome na okupljanju. Gde mogu da pazarim plavo osvetljenje za cajgere za Punta? to je neshto shto izgleda ovako: http://www.youtube.com/watch?v=VPEfK7Spe_w Perverzno izlgeda a? obozavam tu boju cajgera! I recite mi vase misljenje o tome... Koliko to moze dobro da se uradi i koliko je komplikovano? Quote Share this post Link to post Share on other sites
chikavili 511 Posted August 26, 2008 Imas dva nacina - jedan je da narucis preko neta plazma kit za cajgere (nisam uspeo da nadjem da ih iko radi kod nas), a drugi je da rasturis cajgere i izmenjas SMD diode na ploci (sto je prilicno nezgodan posao), naravno ako nadjes odgovarajuce. Ovde imas uputstvo Quote Share this post Link to post Share on other sites
zak982 0 Posted August 26, 2008 evo za plasma cajgere koristan link ... http://cgi.ebay.at/Plasma-Tacho-Tachoschei...bayphotohostingčak je i cena pristojna a ugradnja je jednostavna Quote Share this post Link to post Share on other sites
loodilo 0 Posted August 27, 2008 Hvala momci! Mada vidjao sam negde da neko kod nas drzi te plazma kit-ove... mislim da bi mi to bilo jednostavnije nego da se cimam da narucujem po netu.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
chikavili 511 Posted August 27, 2008 Mesecima sam trazio ko kod nas radi plazma cajgere (za Punta), i nisam nasao. Quote Share this post Link to post Share on other sites
loodilo 0 Posted August 27, 2008 Ako budem nashao choveka koji to radi javljam ti odmah.... pa idemo da montiramo zajedno! Quote Share this post Link to post Share on other sites
zak982 0 Posted August 27, 2008 evo idem i ja sa vama ..... i ja to tražim već jako dugo Quote Share this post Link to post Share on other sites
the_reaper 2 Posted August 28, 2008 evo ja sam chetvrti i imam broj choveka koji menja boju osvetljenja radio je karterovog stila i izgleda bolesno! ako se zainteresovani. . . Quote Share this post Link to post Share on other sites
chikavili 511 Posted August 29, 2008 Pa ako nema plazme, moze i to Quote Share this post Link to post Share on other sites
the_reaper 2 Posted August 29, 2008 ima plasma na ebayu, ali ne isporuchuju u srbiju naravno, mislim da je oko 100e, menjanje boje je bilo 100e za stila za SVA svetla u kabini Quote Share this post Link to post Share on other sites
zak982 0 Posted August 29, 2008 pa na onom linku što sam ja postavio .... plasma je 50?‚¬ + 15 ?‚¬ ptt e sad nisam siguran da li isporučuju za srbijuedit :evo sad sam im poslao mail da li šalju za srbiju , pa javljam kad stigne odgovor .....Inače 100?‚¬ za zamenu osvetljenja je malo puno .... potrebno je samo 12 SMD dioda da se zameni a to može da ti uradi bilo koji iskusniji TV serviser koji je vešt sa lemilicom . Montaža plasme je laka ... samo se nalepi i prikopča na izvor napajanja i radi... Quote Share this post Link to post Share on other sites
zak982 0 Posted August 31, 2008 svojevremeno sam i ja tražio ko radi zamenu osvetljenja u kolima i preko jednog od naših foruma dobio sam sledeće informacije . Ovo je PM koji mi je poslao dečko koji je na svom cliu zamenio osvetljenje : " Nije tajna naravno...Evo ti broj 064/3304939, ne znam kako se lik zove, on živi ovde u Sremskih odreda...Ne znam cenu, moraćeš da ga zoveš prvo, pa ako je već radio takvu tablu reć će ti cenu, ako nije onda dovezeš auto, on pogleda i kaž ti da li može ili ne može da radi i koliko bi kožtalo...Cene bi trebale da su između 30-50 evra, ali nemoj da me držati za reč...Pozdrav komšo..." Uto Nov 06, 2007 11:38 pm ja nikada nisam stupio u kontakt sa gore pomenutim likom iz razloga što sam tražio plasma osvetljenje a ne da se menjaju diode .Inače video sam kako izgleda njegova tabla i extra je on je uradio belo osvetljenje sa srvenim kazaljkama . Nadam se da če vam ovo pomoći . Quote Share this post Link to post Share on other sites
the_reaper 2 Posted August 31, 2008 pa ta cena od 100e podrazumeva svo osvetljenje, tj cajger, centralnu konzolu, podizache na vratima i sve ostalo u Stilu shto svetli Quote Share this post Link to post Share on other sites
zak982 0 Posted August 31, 2008 znam ali najteže je zameniti one cajgeru ovo ostalo mogu i sam . I najviše dioda imaš u tabli ( oko 12 ) u konzoli imaš još 3-4 i na Puntu više nema šta da se menja Quote Share this post Link to post Share on other sites
the_reaper 2 Posted August 31, 2008 ma znam celu prichu, meni je bio problem da nadjem potpuno iste smd diode, u radio klubu su mi rekli da donesem :? Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 11 Posted September 11, 2008 kupovinu sa e-bay za nasu zemlju obavlja E ducan,ja sam preko njih narucivao neke stvari sve mi je stiglo jedino sto se ceka od 45-60dana Quote Share this post Link to post Share on other sites
zak982 0 Posted September 11, 2008 koliku proviziju uzimaju ......ja sad jurim jednog ortaka iz Nemačke da mi donese to kad sledeći put bude dolazio inače nisu mi još odgovorili da li šalju za Srbiju :? Quote Share this post Link to post Share on other sites
chela 2 Posted September 11, 2008 Samo u tabli se nalaze SMDiode a na ostalim mestima su obicne sijalice od 12v, 5w ubodne, a boja se regulise pomocu crvene folije koja se nalazi ispred sijalica. Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 11 Posted September 11, 2008 oni ti uzimaju 20% od cene proizvoda e sad zavisi od velicine paketa prevoz avionom ti je 10e po kg na primer patike sa kutijom koje nemaju ni 600g racunaju 2kg gledaju i gabarite i i kad to stigne placas carinu,porez, i speditera cija ti cena opet zavisi od troskova pre dolaska u zemlju i kad kupujes sa ebay bitno ti je da pogledas selere,ocenu od prodavca od samog sajta jer to ti je bitno jer ebey nije firma nego obicni internet oglasi da te nepopale za lovu u principu ako se to i desi e ducan vraca nesto kesa ne znam tacno koliko ako te nesto vise interesuje pisi na pp objasnicu ti da i placas odmah pri narucivanju i onda cekas u 99% slucajeva na kraju ispadne ok sa e bay nista se nesalje u srbiju moras da ides preko posrednika Quote Share this post Link to post Share on other sites
dr.AgOlO 0 Posted September 28, 2008 Pozdrav svima,prvo izvinjenje jer se jos uvek nisam predstavio ali uradicu to uskoro Posto vidim da pominjete ugradnju plavog osvetljenja u auto, i pominjete lika iz Sremskih odreda, samo da vam kazem da sam ja kod njega uradio plavo osvetljenje za svog Punta. Kostalo je 40e i sasvim sam zadovoljan rezultatom. Evo postavicu vam par slika da vidite kako to izgleda.Poz.A evo i mog Punta [1.2 16V Sporting 6b] Quote Share this post Link to post Share on other sites
the_reaper 2 Posted September 28, 2008 hvala na infu lep je punto, napravi temu pa stavi jos slika poZZp.s. dobrodosao na forum Quote Share this post Link to post Share on other sites
zak982 0 Posted September 28, 2008 reci mi kako se zove taj lik kod kog si radio i da li je onaj br 064/3304939 od njega Quote Share this post Link to post Share on other sites
chikavili 511 Posted September 28, 2008 I dodji na okupljanje da vidimo mi to uzivo Quote Share this post Link to post Share on other sites
dr.AgOlO 0 Posted September 28, 2008 reci mi kako se zove taj lik kod kog si radio i da li je onaj br 064/3304939 od njegaLik se zove Tomislav, zivi su Sremskih odreda i telefon na koji sam ga ja dobio je 061/195-33-53.PS. Hvala na dobrodoslici, uskoro cu okaciti jos slika u novoj temi.PSS. Vidimo se na nekom od sledecih okupljanja.Poz. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zak982 0 Posted September 28, 2008 hvala za info Quote Share this post Link to post Share on other sites