bimaks 0 Posted September 18, 2013 Evo da i ja predstavim svoja 2 mezimca Stilo 1.8 16v 133ks podignut na 153ks. Elektricna turbina oko 10ks. Dovezao sam ga iz nemacke pre 8 meseci,jako sam zadovoljan. Amortizeri i opruge su fk automotive placeni 900e u hrvatskoj,lonac je original remusov placen 300e,odlican zvuk u obrtajima predobro lezanje kao pegla,jos me nikad nije izbacio niti izdao po krivinama. Plocice napred pozadi Ferodo Racing 3000s+,kocnica ubija. Max speed 225km/h (blokada petom) Oprema:(klima,abs,esp,fabricki vufer,zamagljena stakla,city,airbag-ove) Nesto od slika. Fali mu ksenon tamna stakla i abartove felne da bude vrh.(po meni) Stilo 1.9 Mjet Chip 160ks. Tiptop auto. Auto od opreme ima sledece (navigaciju,fabricki vufer,panoramu,telefon fabricki,airbag-ove,digitalnu klimu,abs,esp,city,abart felne,multifunkcionalni volan) ima je i kozu koju sam menjao za normalne tapacire i sedista,posto mrzim kozu. gume glanc nove sve 4 510e placene,veliki servis uradjen,mali,sve izmenjano nove kocnice pozadi napred,Set kvacila ceo promenjen....Za ovakav auto ne zalim ni trunku. 240 danas vozen,i ima jos obrtaja i gasa 6 brzinom,ide negde oko 250-manje vise. Unutra nisam stigao da ga uslikam zurio sam evo nekih slika pa cu dodati ovih dana jos. Sledece nedelje felne idu u kameleon boju,hauba u carbon ksenoni u duga svetla i maglenke,mislim da mu nista vise nije potrebno A ovo mi je bio i dalje je glavni ljubimac Ali nije dobro prosao bas mada sredjen je Posle popravke Malo ruzan bez felni ali bolje na celicnim nego na 2 alu posto sam 2 sjebao kad sam se okrenuo. Inace jugo je 1.6 motor od tipa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
denaboy 0 Posted September 18, 2013 (edited) šta da radiš kad neznaš dal da uzmeš dizela ili benzinca ? uzmeš oba !! oba su odlična , samo nemoj da završe kao zastava ! od 1-15tog voziš benzinca jer se ima , a kad se stanji novčanik - pređeš na dizela hehehhe ! daj koju snimku tog disela da vidimo kak to čupa ! Edited September 18, 2013 by denaboy Quote Share this post Link to post Share on other sites
DraganUS 450 Posted September 18, 2013 Ajd daj sliku motora i turbine od 1.8 da vidim kako je upakovano ako nije problem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8333 Posted September 18, 2013 Mnogo mi se svidja ovaj crni Ne bi mu ja lepio ni karbon ni nista, ne bih ga pipnuo vise.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dante Bg 4 Posted September 18, 2013 Odličan izbor!Ne zna se koji je bolji :-)Ja bih umesto ksenona u maglenke i duga ubacio morimoto projektore.I sto kaze MS PK nista pored toga ne bi dirao. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bimaks 0 Posted September 19, 2013 (edited) Odličan izbor!Ne zna se koji je bolji :-)Ja bih umesto ksenona u maglenke i duga ubacio morimoto projektore.I sto kaze MS PK nista pored toga ne bi dirao. Brate aj uputi me molim te gde da vidim o tim morimoto projektorima nisam nikad cuo za to?Jel fora ksenona ili? Ajd daj sliku motora i turbine od 1.8 da vidim kako je upakovano ako nije problem.Dodacu slike ovih dana trenutno sam u bg-u kuci,a ovaj 1.8 mi na Ubu pa kad odjem u nedelju slikacu.Inace nista posebno ide kuciste filtera pa ono debelo crevo u turbinu pa iz turbine na ler klapnu.Ali po mom misljenju iskreno nije to nista posebno kako sam ja mislio da jeste,jedino sto se cuje prvom da uji kao turbo benzin posle nema zvuka.A o gasenju na leru da ne pricam,to me muci od kad sam ga uzeo izgleda da mu mnogo gurne vazduha dok je hladan.posle se ne gasi. šta da radiš kad neznaš dal da uzmeš dizela ili benzinca ? uzmeš oba !! oba su odlična , samo nemoj da završe kao zastava ! od 1-15tog voziš benzinca jer se ima , a kad se stanji novčanik - pređeš na dizela hehehhe ! daj koju snimku tog disela da vidimo kak to čupa !Brate nista me ne pitaj,ovaj mjet je ok,sa 2000 dinara predjem tu negde oko 200km manje vise,a ovaj 1.8 to je strasno on ne trosi nego jede benzin...Kad sam ga vozio iz nemacke isao sam iza ortaka 100 non stop on je bio na tempomatu,a ja sam petom vrh gasa i uhvatio sam mu prosek negde oko 7 mozda cak i manje.A ovako kad ga stiskas 1,2,3 pa kocis i kreces ide i do 15 16...Npr cesto putujem Beograd-Ub oko 80km treba mi 1600 u jednom pravcu a ovim drugim odem 2 puta za 1600.Imam i jedno pitanje za vas koji se dugo vremena baviste fiatom,ovaj 1.8 ume malo da svuce ulje potrosi nekih 2 litre od zamene do zamene.Neki mi kazu da je mnogo neki kazu da taj motor inace trosi ulje fabricki?Sta je sad tu istina?Hvala svima na pohvalama i komentarima. Edited September 19, 2013 by bimaks Quote Share this post Link to post Share on other sites
Branko 23 1 Posted September 19, 2013 Super su oba :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6171 Posted September 19, 2013 2 litre ulja na 10000 je ok potrosnja Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sale2810 4 Posted September 19, 2013 2 litre ulja da 10 soma je po meni mnogo. Ali javice se vec neko ko ce sa sigurnoscu da ti kaze nesto vise o tome. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6171 Posted September 19, 2013 Nije mnogo, pa rekao sam gore... za ovaj motor nije mnogo. Ako ostane taj nivo nema brigeMog kad cepam potrosi litru, litru i po na 10000, da ga vozim 10000 bez forsiranja verujem da bi potrosio 2-3 dl Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 13205 Posted September 19, 2013 Ja ne znam za neki 16v motor koji neće popiti ulja, pogotovo kad se cepa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bimaks 0 Posted September 19, 2013 Cak su mi jednom rekli,da taj motor fabricki trosi valjda 700grama na 1000 km,ali kod mene nije strasno ali mislim kad bi zgazio vise od 10k da bi poceo da mi pali lampu povremeno. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6171 Posted September 19, 2013 Ili su ti rekli lose ili si ti lose razumeo...fabrika propisuje da je normalno da trosi do 700gr na 1000km, preko toga kad krene mora kod doktora... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bogisha 9 Posted September 19, 2013 Onaj prvi nema čepove na felnama, PA NEMA SMISLA. Šala, odlični su i jedan i drugi, mada zbog panorama krova i zato što je dizel, favorizujem onog drugog. Da se navozaš i sa jednim i sa drugim. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bimaks 0 Posted September 19, 2013 Ma ima brate nego sam skinuo ruzan mi sa cepovima,na 2 cepa pukla ona zica sto ih drzi i zalepili lepkom za soferke nisam verovao da u nemackoj lepe a nestavljaju nove :S Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bogisha 9 Posted September 19, 2013 Neka, neka, sad bar imaš nekog posla oko njih, moraš da mu nađeš čepove. Ovako nije izazov, oba su cakum-pakum, glupo je kad nemaš nikakvog posla. P.S. Eno vidi i meni fale čepovi, ima da vidim na oglasima neke sveže nabrane da kupim. Quote Share this post Link to post Share on other sites
saledelagano 26 Posted September 19, 2013 Ovaj 1,8 jos malo pa ima da ide kao moj Dobri autici nema sta ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
bimaks 0 Posted September 19, 2013 Neka, neka, sad bar imaš nekog posla oko njih, moraš da mu nađeš čepove. Ovako nije izazov, oba su cakum-pakum, glupo je kad nemaš nikakvog posla. P.S. Eno vidi i meni fale čepovi, ima da vidim na oglasima neke sveže nabrane da kupim. Jos kad bi ti rekao koliko sam ga platio gore smejao bi se Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bogisha 9 Posted September 19, 2013 Pošalji u inbox, zanima me koliko je dizel izašao pravo da ti kažem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dante Bg 4 Posted September 19, 2013 Brate aj uputi me molim te gde da vidim o tim morimoto projektorima nisam nikad cuo za to?Jel fora ksenona ili? Da radi se o ksenonima.To je najbolja varijanta aftermarket ksenona koje mozes da odradis.Projektori koji se stavljaju u farove useravaju svetolst kako treba(a ne kao ovi obicni koji je rasipaju) i omogucavaju jedom paru ksenona da radi kao bi ksenon. Sto je mnogo bolje nego kao sto si planirao da stavljas 2 para ksenona(u maglenke i u duga).Znas i sam da je ksenonu potrebno vreme dok se ne upali kako treba pa se u toj situaciji postavlja pitanje efikasnosti istih... Citava operacija-projektori,par ksenona i stavljanje istih u farove je oko 200 e. Ugradjuju se kod coveka koji je i partner kluba pa se moze ostvariti i popust... http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=46128&hl=+ugradnja%20+ksenona http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=37901&page=1 U temi mozes procitati iskustva onih koji ih vec imaju.Svi su prezadovoljni! Quote Share this post Link to post Share on other sites
bimaks 0 Posted September 19, 2013 Zvao sam Vladu ne radi covek vise,i kaze nema koga da mi preporuci dobrog jel svi rade sa krs robom...Moracu negde dalje da jurim deluje mi profi ovo..Ali opet nisam razumeo,Ja samo stvaljam ovo gde su mi sada kratka svetla h7 sijalice?A sta se desava sa dugim i maglenkama?one ostaju stare? Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9745 Posted September 19, 2013 Oko xenona ova tema:http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=43708 Samo usput: Stilo 1.9 Mjet Chip 160ks....240 danas vozen,i ima jos obrtaja i gasa 6 brzinom,ide negde oko 250-manje vise. Tom auto treba mnoooooogo više snage i mnooooogo manje kilograma da bi uopšte mogao da priđe cifri od 250 Km/h. Sa toliko KS koliko kažeš da ima i sa onoliko kilograma koliko taj auto znamo da ima, on ne može da dođe ni blizu 250....ni 240...bez obzira šta pokazuje brzinomer. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bimaks 0 Posted September 19, 2013 Hocemo ja i ti da se kladimo? ako budem isao 240 daces mi 500e ako budem isao 250 daces mi 1000e,a ako ne budem isao 240 ja ti dam 2000e? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sale2810 4 Posted September 19, 2013 A kako si merio tu brzinu? Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9745 Posted September 19, 2013 ...bez obzira šta pokazuje brzinomer. Ovo ti kažem jer brzinomeri kod svih auta lažu. To pretpostavljam da znaš. Inače, ima jedan auto...težak je 895 kilograma, ima 240 KS, ubrzanje do 100 Km/h od 4.5 sekundi i maksimalnu brzinu od 258 Km/h. Alfa Romeo 4C:http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=49164 Kako sad auto poput tvog koji je teži od ove 4C za nekih 400 Kg-a i ima bar 80 KS manje može isto da ide 250... Sam Fiat kaže da Stilo 1.9 16v MJet sa fabričkih 150 KS ima max. brzinu od 209 Km/h.Isto tako, Fiat kaže da Stilo sa fabričkih 170 KS u verziji 2.4 20v (par desetina kilograma lakši od tvog) ima max. brzinu od 215 Km/h.Pogledaj i koji auto ja vozim... Nemamo mi šta da se kladimo jer nismo deca i ovo nije dečiji, klinački forum. Baš zato što ovo nije takav forum ne mogu tek tako da se pričaju priče po kojima auto od oko 1.300 kilograma težine i 160 KS (isto tako verbalnih) hvata 250 Km/h...jer i za taj auto važe isti zakoni fizike i aerodinamike. Quote Share this post Link to post Share on other sites