Jump to content
FAS Goran

denaboy

Members
  • Content Count

    64
  • Joined

  • Last visited

  1. ma servis je vrhunski. ali ja mislim da je majstor mislio da se far otvara lako, a kad je vidio da je to ide malo teže odustao je. jer neće da se zeza s mojim farovima cijeli dan za 40 evra (toliko smo dogovorili) kad može raditi na drugim autima za 15 evra po satu.
  2. ja sam iz hrvatske, pa mi to sa yuhicom nije rešenje. zanima me dal znaš da lije grijao direktno fenom ili je radio onaj sistem sa kartonskom kutijom i fenom. ja sam isto planirao staviti takvu antenu , ali sad kad vidim kako kod tebe to izgleda - odustajem , jer nekako mu ne stoji. ja sam kod sebe skinuo onaj nastavak što se uvrće i zašarafio obični šaraf koji sam obojio u crno čisto da zatvorim rupu
  3. danas sam bio u nekom servisu da mi ugradi bi-xenone i kaže da nemože da otvori far. daj mi reci koju tehniku si ti koristio za otvaranje fara ?
  4. daj mi samo još reci , kako se vidi ? bolje , lošije ili isto kao sa h7? i da lipregaraju te sijalice?
  5. vidim da imaš angel eyes, (umesto pozicije), pa me zanima kako si to spojio i da liti javlja grešku? ja imam takav set i sada ne znam kako da to iskombiniram. jedan momak je stavio led pozicije sa canbus-om i na njih spojio angel eyes i kaže da mu ne prijavljuje grešku. meni se više sviđa kao kod tebe da svetle samo ringovi pa te zato pitam. auto si super sredio i stvarno svaka čast na trudu i uloženom vremenu.
  6. kleme sam proverio i čine se ok. kasnije će mi doći jedan drug koji ima taj uređaj za merenje. ne znam da listilo pali lampicu akumulatora kada je akumaulator slab, ili pali samo kada se nepuni.
  7. jučer upalim auto i upali mi se lampica akumulatora i ne radi mi servo. pogledam remenje sve u redu, akumulator skoro novi (nema ni godinu dana). pročitao sam negde da kad je alternator neispravan da tada ispisuje grešku alternator failure, kod mene ništa ne ispisuje. auto radi normalno , jedino kad ga ugasim kao da mi se nešto vrti par sekundi duže u predelu motora. jel neko zna šta bi moglo da bude?
  8. ja sam tu traku prelepio još jednom širom trakom, pa ćemo da vidimo koliko će trajati. ljudi se žale većinom na neravan teren , travu itd. kod mene je traka dosta visoko zalepljena tako da nevata tako nisko , kao što je obična trava. ali kad pišti bez prestanka , tada staješ i u svakom slučaju tada su nepogrešivil. a mora se i pravilno to postaviti. to kažem zato što u ovom tvom postu neko kaže da mu se traka odlepila. ako se dobro očisti mesto gde se lepi traka tada nema šanse da se ta traka odlepi jer stvarno dobro drži, a možeš ti i najbolju traku zalepiti na prašinu i naravno da će se tada svaka odlepiti. neki su možda postavili traku i prenisko ( možda i bez skidanja branika ) pa im tada vata sve neravnine na tlu pa tako dobijaju dojam da pišti bezveze. ja ih imam nekih 2 meseca i rade bez greške.
  9. moram i da priznam , da kad sam dobio taj paket i otvorio , malo mi je smešno to izgledalo. mislio sam da nema šanse da to radi. očekivao sam da je to neka posebna traka, a ono obična traka od aluminija, kao ona za kuhinju. a radi svaka čast, i ima je mislim 3m. tako da sečeš, koliko ti treba.
  10. to možda vredi za obične senzore jer su oni usmereni, a i verovatno rade na tom principu kao što ste opisali. ovo je obična traka koja se samo zalepi i ona stvara elektromagnetno polje, kod nje nema mrtvih uglova. znači kad ubaciš u rikverc čuješ uvek bip, što znači da je senzor tad uključen. primer : auto ugašen 15 cm od kapije. upališ auto, ubaciš u rikverc ,čuješ bip(znači,senzor u funkciji) ako ti stojiš on neregistruje kapiju jer u polju se ništa nemenja, ali ako samo mrdneš auto (npr unazad) tada će pištati bez prestanka jer odmah registruje da se događa pomeranje u tom polju tj, da se u ovom slučaju smanjuje razmak između trake i kapije (pištaće bez prestanka jer je to već takav razmak na kojem moraš da staneš). a ako ga mrdneš napred (recimo 10 cm) tada čuješ bip, bip što je znak da je opet registrirao pomeranje u polju ali ti daje zvučni signal da je to još daleko. ja imam samo zvučnik jer mislim da mi je zvuk dovoljan, mislim da ima 4 vrste zvučnog signala zavisno od udaljenosti. stvar je super osijetljiva i stvarno na sve reaguje. između kuće i ulce sad kako su padale ove kiše izrasle su dve tri travke nekih 30tak cm, i svaki put ih je registrovao kad sam izlazio iz dvorišta. na you tubu ima dosta snimaka za te elektromagnetne parking senzore. moj je neki u-301.
  11. mislim da kuka ništa nemenja stvar. ta traka je u biti antena i kad ubaciš u rikverc, ona radi elektromagnetno polje. senzor registruje samo kad se stvari pomeraju u tom polju. kuka je fiksirana i ne pomera se , tako da senzor neće reagovati na kuku. e sad ne znam koliko je kuka udaljena od auta, ali svejedno jer na 30- 40 cm čuješ bip, bip, a na 10cm je biiip bez prekida. tako da ako imaš kuku tad staješ na prvi signal.
  12. nije mi jasno što ne prodaš jedan stilo , pa da drugog središ kako treba. tj. da postaviš te MS sa nekim novim gumama.
  13. ja sam ugradio elektromagnetni parking senzor. to je ona traka , što se zalepi s unutrašnje strane branika i nema nikakvog bušenja. stvar odlično radi. kad pišti bez prestanka to je nekih 15cm. još sam je zalepio od ruba do ruba branika tako da hvata i sa strane.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...