Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
dwyanewade

Alfa Romeo 159 1.8 140 ks benzin (z18xer)

Recommended Posts

Pozdrav ekipo, imamo problem drugar i ja sa automobilom. U pitanju je alfa 159 motor 1.8 iz Opela (z18xer) Sto se ugradjivao. Auto je kupljen pre nekih godinu dana, sa namerom da se ne uzima jtd zbog potencijalnih kvarova itd nego cisti atmo benzinac. 

Auto je u pocetku isao jako dobro, ubrzava sasvim lepo iako je na glasu da je "spor". Za nase ukuse sasvim dobro i dovoljno. 

Problem se javio pre 3 meseca, auto je izgubio grejanje u kabini, pri malo duzoj voznji u posudi za vodu, voda tj antifiriz je poceo da kljuca, neka creva su bila mlaka, neka vruca, neka hladna sto mu dodje do toga da je imao problem sa sistemom creva...

Auto je napominjem i sa tim problemom isao odlicno i nije uopste gubio na ubrzanju.

Ovaj problem je resen tako sto je na autu radjena glava ( kazu moraloi je jer je auto kljucao tako par puta ), ciscenjem celog sistema creva, zamenom hladnjaka , i zamenom vodene pumpe. 

Medjutim problem se javlja sada sto se auto cuje kao dizel, i to veoma glasno i pored toga auto uopste nema snage, ne izgleda kao auto od 140 konja, nego kao 50. Ne moze da ubrzava, treba mu do 100 minimum 20 sekundi, on moze da dostigne 160 170 kmh ali nekim svojim tempom...Da napomenem da auto ima varijabilne remenice i solenoide ( koji su takodje zamenjeni )

Sta moze biti problem? i kod kog majstora se moze odvesti auto da je dobar, auto je uzubcen dobro. Neki servisi sto sam pokusao sto rade Alfu nece da ga pogledaju jer je OPEL motor, a neki OPEL servisi nece da ga pogledaju jer kazu to je sve do Alfe.....

 

Edited by dwyanewade

Share this post


Link to post
Share on other sites

Može biti do zupčenja mada bi morao da upali grešku sinhronizacije bregaste i radilice, upitno je kako je odrađena glava. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...