Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Panda 4x4 slavi 40 godina uspeha predstavljanjem nove ograničene serije Panda 4x40°

Recommended Posts

Panda 4x4 slavi 40 godina uspeha predstavljanjem nove ograničene serije modela Panda 4x40°

 

rsz_fiatpanda4x40.jpg

  • FIAT će proslaviti 40. godišnjicu svog modela Panda 4x4 sa kolekcionarskom serijom od samo 1.983 primeraka, u slavu godine kada je neosporiva legenda rođena.
  • Ograničena serija inspirisana je slavnim istorijatom modela Fiat Panda: 40 godina komercijalnih uspeha, rekorda i inovacija.
  • Još uvek legendaran, inovativan, agilan i nezaustavljiv, Fiat Panda 4x40° opremljen je smelom i jedinstvenom opremom, kako spolja tako i unutra. 

FIAT Panda 4x4, od svog lansiranja 1983. godine, uvek je predstavljao revoluciju za industriju, odmah postajući legenda u nastajanju. Da bi proslavio njegov 40. rođendan, FIAT je odlučio da lansira novu specijalnu ograničenu seriju nazvanu ''4x40°''. Posebno izdanje za kolekcionare, koje će biti proizvedeno u 1.983 ekskluzivne jedinice u čast godine rođenja legende FIAT-a. Nova verzija će i dalje biti posvećena onima koji žele sigurno da se kreću po blatnjavim i snegom prekrivenim putevima, vozeći pouzdan i udoban automobil, iako su mu veličina i potrošnja goriva umanjeni. Konzistentnost je ovde ključna reč. Ostaje vrhunski jedinstveni ograničeni 4x4 model, i nova verzija će biti inspirisana svojim legendarnim nasleđem, 40 godina nesumnjivog komercijalnog uspeha koji traje i ne pokazuje znake opadanja: gotovo 800.000 prodatih jedinica Panda 4x4 od 1983. godine, i pritom je i stari lider u 4x4 A-segmentu sa 10% istorijskim udelom u prodaji.

 

Fiat Panda 4x40°: unapređenje u pogledu opreme i izgleda
Još uvek zadržavajući legendarni karakter, inovativnost, okretnost, kompaktnost i nezaustavljivost, Fiat Panda 4x40° se ponosi jedinstvenom i hrabrom opremom kako spolja, tako i unutra. U svojoj Cross verziji, Fiat Panda 4x40° ima elegantnu jednobojnu boju karoserije Ivory, istaknutu 15-inčnim dvobojnim Style felnama i crnim poklopcima retrovizora. Spoljašnjost je obogaćena bojenim bočnim lajsnama sa 4x40° crvenim logom, nalepnicama koje prikazuju siluete automobila originalnog i sadašnjeg Panda modela, kao i 4x40° oznakom na B stubu. Boja slonovače takođe dominira enterijerom, bojeći instrument tablu i meke umetke na sedištima. Potonja su takođe ukrašena simbolima koje obeležavaju jubilej 4x40°, 4x40° logom na gornjem delu naslona sedišta, crvenim dvostrukim šavovima i recikliranom tkaninom na centralnim umecima. 
 
Pored svojih posebnih detalja, ograničena serija 4x40° takođe obuhvata karakteristike specifične za Cross, za one koji koriste svoj automobil i za istraživanje prirode. Oplemenjen je prednjim maglenim svetlima i DRL LED svetlima, zatamnjenim staklima, crvenim kukama za vuču napred, crnim krovnim nosačima koji ističu sportski izgled. Takođe nudi dobru prostranost i udobnost zahvaljujući pet sedišta sa tri naslona za glavu na zadnjem sedištu, podešavanju visine vozačevog sedišta, kožnim volanom i ručicom menjača. Kako bi osigurao prijatnu i uživajuću vožnju, bez umanjenja bezbednosti, opremljen je radio DAB 7'' ekranom osetljivim na dodir sa CarPlay/Android Auto funkcionalnstima, automatskom klimatizacijom, električnim i grejanim bočnim retrovizorima, senzorima za sumrak i kišu i zadnjim senzorima za parking. Nova Panda 4x40° biće dostupna u sledećim zemljama: Italija, Francuska, Nemačka i Švajcarska.

 

Panda 4x4: rođenje legende
Ponovno proći kroz istoriju modela Fiat Panda 4x4 znači listati album uspomena četrdesetogodišnjaka koji se vozio kroz vreme dok se razvijao, ali uvek ostajući veran sebi. Istorija ovog uspešnog modela započela je kada je FIAT odlučio da stvori automobil koji je mali spolja, ali velik iznutra, lep na oko, prijatan za vožnju i nepobediv po pitanju cene. Koncept je bio uspešan, odmah privlačan i izdržao je test vremena. Rezultat je živahna i zabavna ličnost automobila, idealnog za svakodnevnu upotrebu u gradu, ali istovremeno pogodnim i za vožnju na autoputu. Fiat Panda 4x4 takođe ima avanturističku dušu, zahvaljujući svojoj prirodi ''terenca'' koja vozačima omogućava da putuju svetom i idu na avanture, potvrđujući svoju izdržljivost i potpunu pouzdanost. Pre velikog koraka SUV vozila na tržištu automobila, Fiat Panda 4x4 je omogućio neograničenu pokretljivost svima, privlačeći kupce raznolike u pogledu ukusa, dobi i potreba za mobilnošću. Još jedan dokaz prepoznate društvene relevantnosti brenda u razvoju proizvoda.

 

Tri generacije uspešnih modela
Od lansiranja 1983. godine, javnosti je predstavljeno mnogo modela, nudeći tri svežije, zavodljive, ali uvek dosledne generacije: prva su modeli Sisley i Country Club između 1987. i 1995. godine; druga generacija se odnosi na model Cross iz 2005. godine, koji je doprineo velikom uspehu Panda 4x4 game zahvaljujući svojem stilu velikog SUV, ali sa prednostima koje samo kompaktni automobil može pružiti. I na kraju, treća generacija, sa draguljima poput New Cross iz 2014. i PanDAKAR iz 2017. godine. Ili Fiat Panda Trussardi lansiran 2019. godine, prva luksuzna Panda koja proističe iz partnerstva između FIAT-a i modne kuće. Legenda koja i dalje živi zahvaljujući svojoj odanoj i strastvenoj zajednici vlasnika Panda 4x4 vozila, koji, na primer, dele svoje avanture na društvenim mrežama, doprinoseći stvaranju večnog simbola. Večna legenda, koja svojim rođendanom može podsetiti FIAT i entuzijaste kako je prihvatanje tradicije, ali i zadržavanje avangardnog pogleda, tajna stvaranja revolucionarnog nasleđa i postizanja statusa legende.

 

stellantis logo vesti.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat/Alfa/Lancia su se zadnjih 15 godina i definitivno ustolicili kao svetski prvaci u "podgrevanju" zastarelih modela :D.

I izbacivanju na desetina edicija iste stvari, sa raznoraznim egzoticnim imenima...

Ako ih do tada nisu vec uspesno sa'ranili. Nazalost. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...