Dragon 17 Posted March 30, 2009 (edited) Edited October 18, 2021 by neshaoct update naslova Quote Share this post Link to post Share on other sites
Steelo 0 Posted June 25, 2009 Jel moze neko da mi kaze da li na felne 6.5J mogu da se stave gume sirine 205? Quote Share this post Link to post Share on other sites
TOGO 0 Posted June 25, 2009 Mogu http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg2.html Quote Share this post Link to post Share on other sites
Steelo 0 Posted June 25, 2009 Hvala puno za ovaj sajt Quote Share this post Link to post Share on other sites
the_reaper 2 Posted June 25, 2009 baaaaaalooooon moze ali ce izgledati bezvezebtw dobar link Quote Share this post Link to post Share on other sites
MilanLaki 0 Posted October 4, 2009 Sad vec ima koji mesec kako sam kupio gume za moje buduce alu felne. Gume jesu polovne, ali kao nove. Tigar Hitris je u pitanju i dobio ih za neke male pare. Medjutim ispostavilo se da su pare velike jel sam omanuo dimenzije xexexe. Pomesao u brzini fabricke dimenzije od 14 i 15 felnica, pa tako ja kupim 185/60 sto bi bilo u redu da su 14-ice ali ove su bile 15-ice.Recite mi kolika je razlika izmedju 185/55/15 i 185/60/15. Znam da ce biti balonke, ali jel moze to uopste da stane na Puntisu a da nigde ne cese. Nesto razmisljam...barem bi voznja bila udobnija Quote Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2577 Posted October 4, 2009 razlika je u 5mm Quote Share this post Link to post Share on other sites
MilanLaki 0 Posted October 4, 2009 ^nece biti da je visina u cm. Koliko sam razuneo vulkanizera visina gume (u ovom slucaju 60) je ustvari procenat sirine gume, ili tako nesto... Verovatno da nisam bas dobro razumeo, ali razlika bi trebala da bude nekih 1 cm u visini, odnosno 2 cm u precniku. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dovla 9 Posted October 4, 2009 TOGO je postavio link na kome možeš videti da je razlika u poluprečniku te dve dimenzije 9,25mm odnosno 18,5mm u prečniku Quote Share this post Link to post Share on other sites
MilanLaki 0 Posted October 4, 2009 Znaci bio sam blizu. E sad mi recite da li ce da cese negde. Quote Share this post Link to post Share on other sites
obelix 1 Posted November 27, 2009 http://www.1010tires.com/TireSizeCalculator.aspzanimljiv kalkulator za gume, felne itd - jes da nema FIAT ali valjda će uskoro biti kad opet osvoje Ameriku !!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vukasin 0 Posted November 27, 2009 Pre bih rekao 195/40 17" za punta, posto 205 hoce da kaci i to vrlo lako. E sad, ne znam kako je kad je auto roda, al verujem da opet kaci... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Steelo 0 Posted November 27, 2009 Malo bolji kalkulator Quote Share this post Link to post Share on other sites
kAcA 0 Posted November 27, 2009 Evo i od mene, dimenzije guma:Tablica - Dimenzije guma Quote Share this post Link to post Share on other sites
MarkoFaca 2 Posted November 27, 2009 (edited) Zar nije ofset za Punta II od 30 do 38?! Edited November 27, 2009 by MarkoFaca Quote Share this post Link to post Share on other sites
obelix 1 Posted November 27, 2009 a šta je offset ?? ili ti šta su posledice ako stavim gume 195/65 na 15" felne ??? oće da kači i struže nešto itd...nek bude Noj , žirafa, kako god samo da funkcioniše... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Steelo 0 Posted November 27, 2009 imas na linku koji sam ostavio sve odgovore... samo treba pogledati Quote Share this post Link to post Share on other sites
obelix 1 Posted November 27, 2009 hvala pogledao sam, lepo to izgleda ali davno sam završio sa TC i ostalim glupostima, pa ako znaš reci ovako ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MarkoFaca 2 Posted November 27, 2009 KGB, evo c/p sa drugog foruma za ofset, da ne prekucavam:e) Offset felne. Offset felne je dimezija koja kazuje rastojanje od ose (sredisnje linije po sirini felne) i mesta gde se nalazi otvor na felni, koji naleze na glavcinu i izrazava se u milimetrima. Offset moze biti negativan, ili pozitivan.Zbog cega je offset bitan?Svaki model automobila ima definisano rastojanje izmedju tocka i osovine na kojoj se nalazi. Prilikom konstrukcije automobila to rastojanje je veoma bitno za odredjivanje sile koje ce delovati na trap. Ukoliko pogresite u izboru offseta sile ce na trap delovati na razlictim mestima od predvidjenih sto rezultira brze habanje trapa. Takodje moze uticati na upravljivost vozila. Quote Share this post Link to post Share on other sites
obelix 1 Posted November 27, 2009 HVALA , komšo !!! :respect: Quote Share this post Link to post Share on other sites
kristijanbgd 0 Posted December 11, 2009 Da li je neko probao felne 15" na seicentu i sa kojim gumama,ET koliki je bio? Quote Share this post Link to post Share on other sites
the_reaper 2 Posted December 12, 2009 predstavljanje ne bi bilo na odmet http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index....showtopic=28105mislim da moze da se vozi 195/45R15 ali da bude knap i sa fabrickom visinom, nisam 100% siguran Quote Share this post Link to post Share on other sites
fedja.culum 0 Posted December 12, 2009 15 coli veliko,moze 14 coli sa gumama 175/50*14(fiatova preporuka),a moze i da se ucacka 165/60*14 malo su vislje.gume u tim dimenzijama su jako skupe,a polovne gume su po meni čabar.sto se tice et oznake...uvek moze distanc da se odradi.Po meni najbolje alu felne 13 coli, sirina 5 jota,dimenzija gume 155/65*13. ako je et manji 35-20, centar felne je vise unutra,a veci 35-45 centar je spolja tj. felna vise ulazi unutra. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dare cento 0 Posted December 12, 2009 Ja vozim 14" sa gumama 185/55 i fabrickom visinom i nigde ne kaci,tako da sigurno moze 15 ali sa nizom gumom.I da 14' su mi 6 J. Quote Share this post Link to post Share on other sites
the_reaper 2 Posted December 12, 2009 15 coli veliko,moze 14 coli sa gumama 175/50*14(fiatova preporuka),a moze i da se ucacka 165/60*14 malo su vislje.gume u tim dimenzijama su jako skupe,a polovne gume su po meni čabar.sto se tice et oznake...uvek moze distanc da se odradi.Po meni najbolje alu felne 13 coli, sirina 5 jota,dimenzija gume 155/65*13. ako je et manji 35-20, centar felne je vise unutra,a veci 35-45 centar je spolja tj. felna vise ulazi unutra.pa dobro nije GSP da vozi /65 15x6.5 lagano sa 195/45R15 samo ubosti ET Quote Share this post Link to post Share on other sites