Jump to content
FAS Euroauto Goran
neshaoct

Čitate li vlasničku knjižicu/uputstvo?

Recommended Posts

Ako je nemate, evo je ovde na FLCS serveru za besplatni download...nego:

 

Za čitanje uputstva za upotrebu Audija A3 potrebno je skoro 12 sati

 

audi a3 uputstvo.jpg

 

Uputstvo za upotrebu vozila ne spominjemo tako često, mada je reč o zaista važnom priručniku koji nam kao vlasnicima automobila može često mnogo pomoći.

Studija koju je sproveo Bristol Street Motors u Velikoj Britaniji, koja je obuhvatila 350 anketiranih, utvrdila je da 60% uopšte nije pročitalo uputstvo za upotrebu automobila. Samo 37% vlasnika je konsultovalo priručnik kada se pojavio neki problem, s tim što većina voli da pomoć pronađe na internetu ili kod prijatelja. Ovo i ne iznenađuje, rekli bismo.

 

Kako pišu Vrele Gume, to nije jedina interesanta stvar u okviru pomenutog istraživanja. Po ovom portalu za prodaju automobila, uputstva za upotrebu automobila su ''bolno'' opširna. Kolo vodi Audi A3 na listi 30 popularnih automobila u Ujedinjenom Kraljevstvu, sa 167.699 reči, za šta je potrebno 11 sati i 45 minuta čitanja. Poređenja radi, uputstvo za upotrebu Audija A3 se po obimu nalazi između knjiga ''Hari Poter i polukrvni princ'' (11 sati i 50 minuta) i ''Gospodar prstenova: Dve kule'' (10 sati i 56 minuta). Da li je i dalje čudno što vlasnici ne žele ni da zavire u priručnik nakon kupovine automobila?

Najkraće uputstvo za upotrebu, koje je detektovao Bristol Street Motors, je ono Opel Zafire sa 37.147 reči, za šta vam je potrebno 2 sata i 36 minuta čitanja. Fiat 500 je drugi, sa 2 sata i 47 minuta. To i nije tako loše, ali u obzir treba uzeti da je reč o vremenu čitanja bez bilo kakvih prekida i pauza. Na kraju, bez obzira koliko je dugačko uputstvo za upotrebu vozila, ono je i dalje najbolji izvor informacija vezanih za Vaš automobil.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...