Jump to content
FAS Euroauto Goran
neshaoct

Stiže i Maseratijev baby SUV / Maserati Grecale

Recommended Posts

maserati baby suv.jpg

 

Umanjeni Levante, upregnut Ferrarijevim 3.0 V6 motorom sa 430KS i najboljim odnosom snage i mase u klasi, stiže do 2022. Šef korporacije ''Fiat-Chrysler Automobiles'', u okviru koje je i slavni Maserati, najavio je temeljitu obnovu game u sledećim godinama. Do 2022. očekuju se novi modeli Ghibli i Quattroporte, a posebno je zanimljiva najava baby SUV-a. Prema najavama, model kome još nije objavljeno ime, imaće raspored mase napred/pozadi 50:50, s naprednom, laganom platformom koja će obezbediti najpovoljniji odnos snage i mase u klasi. Verovatno će ga pokretati Ferrarijev bi-turbo benzinac 3.0 V6 sa 430KS i 580 Nm.

 

preuzeto sa - Auto Blog

 

 

Edited by neshaoct
update naslova teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovako bi mogao da izgleda novi manji Maserati SUV

 

maserati karif 1.jpg

 

Fiat-Chrysler Automobiles (FCA) je prošle nedelje saopštila da će investirati ukupno 5 milijardi evra u proizvodnju novih i restilizovanih modela u fabrikama u Italiji. Tačnije, u planu je 13 novih i obnovljenih modela, i to do kraja 2021. godine. Planovi se tiču i Maseratija koji će između ostalog na platformi Alfe Stelvio napraviti novi SUV. Očekuje nas dakle novi SUV, manji od postojećeg modela Levante, i to kao rival BMW-u X3/X4, Mercedesu GLC/GLC Coupe i Porscheu Macan.

 

maserati karif 11.jpg

 

Njegov eventualni izgled je na ovim renderima prikazao ''Vito Possidente'' koji je svoju kreaciju nazvao Maserati Karif.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi Maserati SUV potvrđen za 2021. godinu

 

maserati karif 1.jpg

 

Maserati je zvanično najavio dolazak novog SUV-a 2021. godine. Italijanski proizvođač je potvrdio da će se novi SUV pojaviti na tržištu 2021. godine, godinu ranije nego se prethodno očekivalo. Ova informacija je objavljena uz najavu nove elektrifikovane ponude. Detalja o novom SUV-u za sada ima vrlo malo, ali je poznato da Maserati ulaže 800 miliona evra u izgradnju nove proizvodne linije koja će početi krajem prvog kvartala godine. Koncept ili produkcijsku verziju SUV-a bi mogli da vidimo uskoro ako Maserati planira prve predprodukcijske modele do kraja godine. To znači da bi novi SUV mogli da vidimoi najranije u maju, a Maserati je ranije nagovestio da bi nešto moglo da se dogodi tog meseca. Novi SUV će svoje mesto naći ispod modela Levante.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne znam je li istina ali priča se o oko 10 cm dužem međuosovinskom razmaku naspram Stelvia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maserati dao ime svom manjem SUV modelu - Grecale

 

maserati grecale 01.jpg

 

Maserati je predstavio nove detalje, uključujući i ime svog novog, manjeg SUV modela koji bi trebalo da se pojavi 2021. godine, a potpuno električna verzija tokom 2022. godine.

Važni drugi SUV model brenda (nakon većeg Levantea), zvaće se Grecale - po ''jakom severoistočnom vetru Sredozemnog mora''.

 

Predodređen da igra ''ključnu ulogu u razvoju brenda'', rival Porsche Macanu biće pravljen na istoj proizvodnoj liniji kao i Alfa Romeo Stelvio, u FCA fabrici u Cassinu (Italija). Deliće dobar deo svojih tehničkih rešenja sa Stelviom. Međutim, modeli sa SUS motorima koristiće Maserati umesto motora koji potiču od Alfe. Šef Maseratijevog globalnog planiranja Francesco Tonon rekao je Autocaru da će Grecale biti ''najpraktičniji u svojoj klasi, ali biće i luksuzan'', dodajući: ''Odlikovaće se najboljim dizajnom i karakteristikama u klasi. Naravno da je to i dalje Maserati, pa će takođe ponuditi najbolje performanse i ponašanje na putu u segmentu kojem pripada.''

 

Očekuje se da će SUV modeli činiti 70% Maseratijeve prodaje do 2025. godine, učešće limuzina i kupea će pasti na 15%, a čisto sportski automobili kao što je novi MC20, činiće 5% Maserati prodaje. Plan za novi, manji SUV u ponudi Maseratija, prvi put je potvrdio još 2018. godine bivši šef FCA Sergio Marchionne kao deo ukupne revizije Maserati ponude automobila. U taj plan su bili uključeni MC20 u tri varijante: kupe, kabriolet (spider) i potpuno električni, plus novi Granturismo i Grancabrio, kako sa SUS motorima, tako i u električnoj varijanti. Do 2023.-2024. godine Maserati će imati i novu generaciju Levante i Quattroporte modela, koji će naravno imati i varijantu sa električnim pogonom, gde bi u top specifikaciji to bila kombinacija tri elektromotora.

 

rsz_flcs_logo.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maserati SUV D segmenta će se zvati Grecale.

 

Ulazni motor bi trebao biti 2.0 330 KS sa električnim kompresorom.


1.thumb.jpg.b2f90aa5fd5d52363eea336d6db8048c.jpg 2.thumb.png.5e2d5fc859d1c7f2e1835ceb45e9a41d.png

3.thumb.jpeg.b0a232acc941efda5774057db30c1434.jpeg 4.thumb.jpeg.a477d71a4c795bd05abc9d48edfb6271.jpeg 5.thumb.jpeg.e91555fcf61509e05f08af0f4db19bee.jpeg

 

 

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovako bi trebalo da izgleda Maserati Grecale

 

Maserati Grecale 2021.jpg

 

Maserati je nedavno objavio svoje planove o nekoliko novih vozila za koje se najavljuje da će biti razvijeni, elektrifikovani i proizvedeni u Italiji. U pitanju su modeli sa kombinacijom tipičnih Maserati voznih karakteristika i sledeće generacije baterija, a koji će pružati dugački domet i mogućnost ultra brzog punjenja. Nisu naravno saopšteni svi detalji, ali se najavljuje da će imati vodeću ulogu za brend zahvaljujući svojim inovatnivnim tehnologijama.

 

Za početak, tu je budući SUV Grecale (nazvan po vetru sa Mediterana), koji će biti tek nešto manji od aktuelnog modela Levante. Ovaj novitet će se u proizvodnji pojaviti 2021. godine, i to u Cassino fabrici. Njegova promocija se očekuje na proleće 2021. a baziraće se na Giorgio platformi koju između ostalog koristi i Alfa Romeo Stelvio. Grecale će po ranijim najavama imati rapored težine 50:50, najbolji odnos snage/težine u klasi, laganu platformu i ''superiorno upravljanje''. Nove informacije kažu da će Grecale pored potpuno električne verzije moći da se dobije i sa 3.0 twin-turbo V6 benzincem, a verovatno i sa 2.0 mild-hybrid benzincem sa 325 konja.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://www.motortrend.com/news/2022-maserati-grecale-suv-spy-pictures/

 

Očekivao sam malo više svježine u dizajnu, oštrije linije. 

Ovako siluetom i svjetlima malo vuče na Macana. Kako su loše prošli sa Levanteom dijelom i zbog blagog dizajna, Grecale je trebao biti oštriji i svježiji

 

Maserati-Grecale-Prototype-2.jpg?fit=aro2020-Porsche-Macan-MY-Premium-package-01

Share this post


Link to post
Share on other sites

A i Astonov SUV je na slicnim linijama

 

image.thumb.png.44041358f17cb706419f70016afb93ff.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Manji od Levantea, na istoj platformi kao Giulia/Stelvio - prve slike kamufliranog:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maserati Grecale na novim slikama

 

214700-maserati 02.jpg

 

Maserati je još prošle godine objavio svoje planove o nekoliko novih vozila za koje se najavljuje da će biti razvijeni, elektrifikovani i proizvedeni u Italiji. U pitanju su modeli sa kombinacijom tipičnih Maserati voznih karakteristika i sledeće generacije baterija, a koji će pružati dugački domet i mogućnost brzog punjenja. Nisu naravno saopšteni svi detalji, ali se najavljuje da će imati vodeću ulogu za brend zahvaljujući svojim inovatnivnim tehnologijama. Iz ove kompanije su najavili i da će do 2025. godine svi Maseratijevi modeli biti sa hibridnim ili potpuno električnim pogonom.

 

214701-maserati 01.jpg

 

Za početak, tu je budući SUV Grecale (nazvan po vetru sa Mediterana), koji će biti tek nešto manji od aktuelnog modela Levante. Ovaj novitet će se u proizvodnji naći još tokom 2021. godine, i to u Cassino fabrici. Njegova promocija se očekuje u drugoj polovini 2021. a baziraće se na Giorgio platformi koju između ostalog koristi i Alfa Romeo Stelvio. Grecale će po ranijim najavama imati rapored težine 50:50, najbolji odnos snaga/težina u klasi, laganu platformu i ''superiorno upravljanje''. Grecale će na početku između ostalog moći da se dobije i sa 2.0 turbo-benzincem sa 284KS i 415 Nm (nezvanično se pominje i 2.9 twin-turbo V6 agregat sa 512KS i 600 Nm), dok 2022. godine stiže i potpuno električna verzija. Dok čekamo na premijeru, Maserati je objavio nekoliko novih slika na kojima je Carlos Tavares (Stellantis CEO) tokom probne vožnje ovog vozila.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne sumnjam da će tehnološki biti top, da će biti "sportski SUV", ali dizajn će ga koštati uspjeha. Deja vu Macan efekat je potrošen i bilo bi im bolje da su krairali novi dizajnerski pravac baš na potencijalno najprodavanijem modelu. Ovako, to izgleda mlako i potrošeno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maserati Grecale u novembru

 

maserati grecale nov.jpg

 

Maserati je još prošle godine objavio svoje planove o nekoliko novih vozila za koje se najavljuje da će biti razvijeni, elektrifikovani i proizvedeni u Italiji. U pitanju su modeli sa kombinacijom tipičnih Maserati voznih karakteristika. Nisu saopšteni svi detalji, ali se najavljuje da će imati vodeću ulogu za brend zahvaljujući svojim inovatnivnim tehnologijama.

 

Za početak, tu je budući SUV Grecale (nazvan po vetru sa Mediterana), koji će biti tek nešto manji od aktuelnog modela Levante. Ovaj novitet će se proizvoditi u Cassino fabrici, dok se njegova premijera najavljuje za novembar ove godine. Grecale će se bazirati na Giorgio platformi koju između ostalog koristi i Alfa Romeo Stelvio. Novi Maserati će po ranijim najavama imati rapored težine 50:50, najbolji odnos snage/težine u klasi, laganu platformu i ''superiorno upravljanje''. Grecale će na početku između ostalog moći da se dobije i sa 2.0 turbo benzincem sa 284KS i 415 Nm (nezvanično se pominje i 2.9 twin-turbo V6 agregat sa 512KS i 600 Nm), dok 2022. godine stiže i potpuno električna verzija.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...