Jump to content
FAS Goran
ivan.ik

Mercedes GLC / AMG GLC 63 S

Recommended Posts

autogefuhl.jpg Autogefuhl: 2023. Mercedes GLC

 

Najprodavaniji od svih Mercedesa, i naravno zato najvažniji za fabriku. Ovo je nova generacija u AMG Line paketu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autotrader.jpg AutoTrader: Mercedes GLC

 

Velike promene unutra jer je sada pun prenešenih rešenja sa nove C Klase:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr: Mercedes GLC

 

Jeste li znali da je GLC najprodavaniji Mercedes na svetu? E pa upravo njegova potpuno nova druga generacija je u ovom testu...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AutoservisEmisija.jpg AutoservisEmisija: Mercedes GLC 220d 4Matic

 

U odnosu na stari ovo je veći auto i sa povećanim međuosovinskim rastojanjem. Samo gepek je porastao za 70 litara:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carwow.jpg CarWOW: Mercedes GLC

 

Nakon što je prvi put predstavljen 2015. godine, stiglo je vreme za novi GLC. Najveći rivali su mu Audi Q5 i BMV X3!

Što se tiče izgleda, novi GLC preuzima brojne dizajnerske naznake iz nove C-Klase. Ali opet, to nije iznenađenje s obzirom da je to zapravo SUV verzija popularne limuzine. Kao rezultat toga, dolazi sa horizontalnim zadnjim svetlima i generalno dobrim zadnjim delom (čak iako ima lažni izduv i ventilacione otvore). Bočni profil je prilično uglađen i sportski, postoji i veća rešetka hladnjaka, a kod AMG varijante dolazi i drugi (sportski) branik. Unutra je isto kao kod C-Klase, tu je veliki infotainment displej zajedno sa visokokvalitetnim materijalima u celom automobilu. Ventilacioni otvori su dobro raspoređeni, a sedišta su super udobna. Sve u svemu, ne postoji mnogo bolje od ovoga kada su u pitanju SUV-ovi srednje veličine. Kada su u pitanju performanse, postoji izbor između dizel, benzinskih i plug-in hibridnih motora. Najjači GLC ima 2.0 turbo-benzinac PHEV, koji isporučuje 313 KS. Svi dolaze sa 9-brzinskim automatskim menjačem i pogonom na sva četiri točka. Plug-in hibrid može da pređe do 130 kilometara samo na električnu energiju.

 

Međutim, postoji jedna njegova ključna karakteristika koju treba spomenuti - novi Mercedes GLC počinje od 59.000 evra. To je skuplje od glavnih konkurenata iz BMW-a, Audija i Porschea:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

cargurus.jpg CarGurusUK: 2023. Mercedes GLC

 

Treća generacija modela koji se od prvog (2008. godine) prodao u 2.6 miliona komada:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Produženi Mercedes GLC L (za Kinu)

 

231183-mercedes glc 04.jpg

 

Novi Mercedes GLC je u Kini dobio i produženu verziju sa tri reda sedišta. Međuosovinsko rastojanje je sa 2.977 mm za 89 mm duže od standardnog modela, dok je dužina automobila porasla za 110 mm (na 4.826 mm). Osim toga, nagib stakla petih vrata je smanjen, a krov podignut. Tačnije, kineski GLC po visini nadmašuje evropski model za 74 mm.

 

231184-mercedes glc 03.jpg

 

Drugi red sedišta je podeljen u standardnom odnosu 60:40, u trećem redu se nalaze dva sedišta, dok zapremina prtljažnika još nije objavljena.

 

231185-mercedes glc 02.jpg

 

Treba napomenuti da će kineski GLC biti dostupan i u verziji sa dva reda i pet sedišta. Prednji deo kabine je isti kao kod standardnog evropskog modela. Virtuelni instrumenti su već u osnovnoj konfiguraciji sa 12.3-inčnim ekranom, centralnu konzolu zauzima vertikalni 11.9-inčni ekran osetljiv na dodir, a tu je i opcioni Head-up displej.

 

231182-mercedes glc 01.jpg

 

U kineskoj paleti su dve verzije, obe imaju 2.0 benzinski turbo četvorocilindraš, 48V mild hybrid sistem, devetostepeni automatski menjač i 4Matic pogon na sva četiri točka. Slabija verzija GLC 260 L raspolaže sa 204KS, a snažnija verzija GLC 300 L dobija 258KS. Kasnije će se pojaviti i hibridne verzije. U Kini će se za proizvodnju brinuti Beijing Benz, a u prodaji će se se pojaviti u martu.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

km77youtubelogo.jpg km77.com: 2023. Mercedes GLC na testu ''severnog jelena''

 

Druga generacija Mercedesa GLC ima karoseriju dužine 4.72 metra, sličan izgled kao stara, napredniju opremu i drugačiju paletu motora u kojima su svi u manjoj ili većoj meri elektrifikovani.

ENG prevod je tu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

vrelegume.jpg VreleGume: Mercedes GLC

 

Poslednji klasični Mercedesov SUV pred nadolazeću EQ revoluciju?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

osv.jpg OSV: 2023. Mercedes GLC

 

Luksuz i praktičnost susreću se u Mercedesu GLC.

Pogledajte izuzetnu izradu, napredne bezbednosne funkcije i neuporediv komfor koji definišu GLC. Otkrijte kako ovaj elegantni SUV pruža prefinjenu vožnju, dopunjenu najsavremenijom tehnologijom i luksuznim enterijerom, postavljajući tako nove standarde u segmentu kojem pripada:

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mercedes-AMG GLC 43 Coupe & Mercedes-AMG GLC 63 S E Performance Coupe

 

mercedes-amg 09.jpg

 

Mercedes je gamu nove generacije modela GLC u julu dopunio sportskim AMG verzijama (nazvanim Mercedes-AMG GLC43 i Mercedes-AMG GLC63 S E Performance), a sada stižu i njihova Coupe izdanja.

 

mercedes-amg 08.jpg

 

Mercedes-AMG GLC 43 Coupe ima 2.0 turbo motor i integrisani starter generator za 421 KS i 500 Nm, pri čemu je dostupno dodatnih 13 KS preko starter generatora pri nižim brzinama.

 

mercedes-amg 07.jpg

 

Taj blagi hibridni pogon je uparen sa devetostepenim menjačem i 4Matic pogonom na sva četiri točka. GLC 43 dobija i upravljanje zadnjom osovinom i standardno vazdušno vešanje. Ubrzanje do 100 km/h traje 4.8 sekunde, a najveća brzina je el. ograničena na 250 km/h.

 

Mercedes GLC43 06.jpg

 

Top verzija GLC63 S E Performance Coupe kominuje 2,0 litarski četvorocilindrični turbo motor sa električnim motorom postavljenim pozadi i ukupno 680 KS i 1.020 Nm. Do 100 km/h stiže za samo 3.5 sekundi i može do el. ograničenih 275 km/h.

 

237461-mercedes-amg 05.jpg

 

Kao i GLC43, i 63 koristi isti devetostepeni menjač i ima standardni 4Matic pogon na sva četiri točka. Ali 4Matic+ sistem je ovde potpuno varijabilan, što znači da može da pošalje do 100% raspoložive snage na zadnje točkove.

 

237459-mercedes-amg 04.jpg

 

Vizuelne izmene između ova dva AMG modela i njihovih standardnih verzija podrazumevaju prednju masku sa vertikalnim letvicama, kao i veće usisnike vazduha. GLC 43 ima zaobljene duple izduvne cevi, dok kod GLC 63 dobijaju trapezoidni izgled.

 

237460-mercedes-amg 03.jpg

 

Unutrašnjost se ističe MB-tex-om i mikrovlaknima ili opcijom Nappa kože sa AMG logom na prednjim naslonima za glavu. Kupci koji traže nešto još sportskije mogu da izaberu Performance sedišta.

 

237458-mercedes-amg 02.jpg

 

Isti MBUX sistem koji se nalazi na osnovnom GLC-u je i u AMG modelima, ali sa karakteristikama specifičnim za AMG. Instrument tabla, centralni displej i opcioni head-up displej imaju specijalnu AMG grafiku, uz AMG Track Pace ugrađenim u infotainment sistem za evidentiranje podataka ako odlučite da odete bilo kojim od ovih SUV-ova na stazu.

 

Mercedes GLC63 01.jpg

 

Cene se u vesti ne navode.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...