makarone 0 Posted May 30, 2016 Pozdrav forumasi imam sledeci problem,na mom tipu ne radi instrument tabla u stvari obrtomer,skala za temperaturu..skinuo sam tablu i video da mi na jednom dzeku izvucene zice idu prve dve sive one su spojene ostale tri su sivo zuta,crno ljubicasta i sivo zlena.da li bi mogao neko da mi pomogne,da mi kaze gde ove tri zice da munem u dzek?ubacicu sliku da olaksam malo. hvala unapred Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9722 Posted May 31, 2016 @makarone U ovim knjigama bi morala da ima šema povezivanja: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/44469-fiat-tipotempra/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
makarone 0 Posted June 1, 2016 vazi..sad cu da pogledam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Buca_Tipo 31 Posted June 1, 2016 Izvoli seme table http://www.fiattipo.eu/info_tachoanschluss.php Quote Share this post Link to post Share on other sites
makarone 0 Posted June 1, 2016 hvala Buco deluje mi da je lakse nego u tehnickim knjigama,oci mi ispale :/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
Buca_Tipo 31 Posted June 1, 2016 Ja sam na moj vezao obrtaje na bobinu zica, razvuko do table, naso na koj konektor ide, iseko zicu i spojio. Video da radi i sklopio nazad Quote Share this post Link to post Share on other sites
makarone 0 Posted June 3, 2016 buco jel mozes da mi objasnis gde sa bombine si razvukao kabl?da probam i ja Quote Share this post Link to post Share on other sites
Buca_Tipo 31 Posted June 3, 2016 Mod mene je bila bobina na desno kosu. Proverio gde je varirajuca struja. Plus naravno. Razvuko zicu kroz pozarni zid pa naso mesto za u kabinu pa do table. A sad cu semu da pogledam koja slika je u pitanju i koj konektor. Koliko se secam konektor ne sam uboden sa 1 zicom! Quote Share this post Link to post Share on other sites
makarone 0 Posted June 3, 2016 onaj sa braon/belom zicom?ima jedan konektor koji ima samo jednu zicu u toj boji Quote Share this post Link to post Share on other sites
Buca_Tipo 31 Posted June 3, 2016 Aj slikaj tablu ako je skinuta Quote Share this post Link to post Share on other sites
Buca_Tipo 31 Posted June 3, 2016 Konektor E zica 5 je za obrtomer. Op op. Preko TTa radi spajalica Quote Share this post Link to post Share on other sites
makarone 0 Posted June 3, 2016 pa da to je ta,braon bela sutra cu da spojim direkt nek izgori sve hvala buco imas pivo od mene Quote Share this post Link to post Share on other sites
Buca_Tipo 31 Posted June 4, 2016 Ne moz izgori nista. Samo uzmi varirajuci plus. Na jedan sraf je stalni plus na drugi varirajuci. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Buca_Tipo 31 Posted June 7, 2016 @makarone radi li obrtomer Quote Share this post Link to post Share on other sites
makarone 0 Posted June 7, 2016 (edited) @Buca_Tiponisam uspeo da povezem ja imam neki dzek na bobini nije kao sto si ti rekao ona dva plusa varirajuci i onaj stalni ne znam kako :/ Edited June 7, 2016 by makarone Quote Share this post Link to post Share on other sites
Buca_Tipo 31 Posted June 7, 2016 Aj slikaj bobinu i ubaci sliku ovde. Mora da ima 2 plusa. Stalni + i varirajuci. Ja sam bese kod mene, kako gledas u motor. Sa leve strane od motora dodje bobina ( desni kos ) ima 2 srafa do hladnjaka i desni sraf bese je varirajuci. Tu zasravio klemicu sa zicom i provuko zicu kroz pozarni zid pa spustio dole malo ispod snopa kablova naso rupu, i izasla ispod table pa onda gore i vezao. Kad proveravas plus. Jedan stalno svetli a drugi treperi i kad dajes gas on svetli isto pa kad padnu obrtaji on opet treperi. Ja to odradio nema ni 10min sve Quote Share this post Link to post Share on other sites
makarone 0 Posted June 8, 2016 evo slike kako mi izgleda bobina Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dr.Iggy 0 Posted July 14, 2017 Pozdrav, Da li ima nekoga ovde da se razume u ove dgt table kod Tipa, meni ne radi nista sa gornje strane table(brazinomer,merac temperature, km sat, ni sat za vreme ni ekonomer ni ona power lampica) , a sa donje obrtomer... sta moze biti problem i da li zna neko gde se moze naci ispravna tabla? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dejan Radosavljević 0 Posted May 20, 2022 Ja sam uzeo plus sa bobine spojio na taj džek što ima jednu žicu, kazaljka skakuće na leru, drži na 3 hiljade na leru i trese se. Quote Share this post Link to post Share on other sites