Jump to content
FAS Goran
bojankov

Brava JTD-vuce u stranu sa promjenom gasa

Recommended Posts

Danas opet malo na odmor i izadjoh na otvoreno i vidim kad dodam gas povuce blago udesno a kad oduzmem gas povuce blago ulijevo...nesto se i cuje na lijevoj strani po nekad da lupne ali nije viljuska da stalno lupa nego samo po nekad. Nisam ga vodio kod majstora a prije nego sto podjem ima li neko ideju sta bi moglo biti? Jabucica upravljaca, stabilizator,gumice balans stangle ili neki problem sa poluosovinom-krstom poluosovine...?

Unaprijed hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svi automobili sa prednjjom vučom moraju, na davanje gasa, da vuku u jednu stranu. Ono što bi englezi rekli:

 

Torque steering is the influence of engine torque on the steering, especially in front-wheel drive vehicles with transversely mounted engines. For example, during heavy acceleration the steering may pull to one side, which may be disturbing to the driver.

 

E, sad...suština je da znamo da li je u konkretnom slučaju reč o ovoj uobičajenoj pojavi, ili je preko toga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije hevi akselerejsn nego je na lagano dodavanje i oduzimanje gasa...samo koliko da nije u leru...nije se to desavalo do sada...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kada se patosira gas volan ide u stranu toliko da auto ode skroz u drugu traku...to ''hevi'' ne znači da pojave nema na bilo kom dodavanju gasa, nego samo da na jakom gasu je ima toliko da auto brzo beži u drugu traku ako se ne koriguje. Na manjem gasu takođe postoji, ali manje izraženo.

 

Vulkanizer, trapadžija i moralo bi da nestane (kad kažeš da ranije nije bilo). Do tada možeš da zameniš strane točkovima, da vidiš da li se onda promeni strana u koju vuče.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je bukvalno otimao volan na bravu kad je otisao diferencijal, a u skretanjima je pucalo bas strasno.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel ima neke veze letva volana?

Probao sam jednu Lybru jtd pre neki dan, i na potapanje gasa, i kad predje nekih 3000 obrtaja, trgne volan u desnu stranu, i to bas dosta, vlasnik mi nije napomenuo, a nisam se nadao. Kaze letva volana za zamenu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nedavno jesam montirao gume, skinuo zimske i stavio alu felne sa ljetnjim gumama. Vidjecu da danas provjerim sarafe da nije neki popusten i ako budem mogao da vidim sa dizalice vidi li se sta...znaci moze i glava upravljaca biti...

Meni se lupkanje vecinom javlja npr oduzimanjem gasa kada motam lijevi tj kada je lijeva strana trapa rasterecena i nekad preko lezecih i to u trenu kad se auto podigne a ne kad se spusta...

Edited by bojankov

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...