Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Mijailović P.

F1: Objašnjenje novih pravila za 2014.

Recommended Posts

Od naredne sezone u Formuli 1 desiće se velike promene i to ne samo kada je u pitanju bodovanje već pre svega kada se radi o mehaničkom delu. Najvažnije je svakako to što se prelazi na šestocilindrične motore što će uz ostale izmene verovatno dovesti do veće izjednačenosti timova. Pogledajte kako bi trebalo da izgledaju bolidi koje ekipe spremaju za 2014. godinu odnosno sezonu koju će tradicionalno otvoriti trka za Veliku nagradu Australije koja je na programu 16. marta.

Podsećamo da će od naredne sezone vozači po prvi put u istoriji ovog sporta moći da biraju broj koji žele da bude na njihovom automobilu, naravno svi osim šampiona za kojeg je rezervisan broj 1 koji će naredne sezone nositi četvorostruki uzastopni prvak – Sebastijan Fetel.

 

http://www.youtube.com/watch?v=nl39E64jXOU

Share this post


Link to post
Share on other sites

F1: Usvojena nova pravila o bodovanju

 

106218-f1%20fetel.jpg

 

Čelnici Formule 1 doneli su odluku da se od naredne sezone poslednja trka boduje dvostruko.

 

Da bi šampionat učinili što zanimljivijim, posebno u završnici, Berni Eklston je ovu ideju predložio pred kraj prošle godine, a na sastanku u Ženevi je doneta i zvanična odluka da se uvede ovo novo pravilo.

 

Na sastanku u Ženevi se raspravljalo i o uvođenju ograničenja troškova 2015. godine, ali je većina timova to odbilo. Ipak, pitanje ograničenja troškova će se naći pred Svetskim savetom za auto-moto sport. Do tada eksperti za finansije bi treablo da usaglase stavove nakon čega će biti poznato da li nas očekuje ograničenje troškova koje bi svakako odgovaralo „malim“ timovima.

Nova sezona F1 počinje 16. marta kada je na programu trka za Veliku nagradu Australije.

 

Preuzeto sa AutoBlog.rs

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dozvoljeno paljenje guma u F1

 

vettel%20burn.jpg

 

Nakon prošlogodišnjeg skandala povodom kažnjavanja Sebastiana Vettela zbog paljenja guma nakon osvojene pobede u iznosu od 25.000 € (dva puta), FIA je konačno rešila da popusti i gledaocima omogući makar malo uživanja, pored sve dosadnijih trka. Izvod iz pravila za ovu godinu glasi ovako:

Svi bolidi nakon podignute zastavice za završetak trke moraju se odmah uputiti u ''parc ferme'' osim pobedničkog bolida kojem je dozvoljeno da izvede ''akt proslave''! Naravno, prilikom izvođenja ''akta proslave'' pobednik ne sme da dovede u pitanje bezbednost ostalih vozača i stjuarta, ne sme dovesti u pitanje ispravnost svog bolida i ne sme odložiti ceremoniju proglašenja pobednika.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Montecemolo: FIA mora da bude stroga

 

luca%20di%20montezemolo.jpg

 

Kada se zakon menja iz korena, sasvim je prirodno da će postojati rupe u zakonu. Predsednik Ferarija Luka Di Montecemolo je savršeno svestan toga i pozvao je F1 timove da se ne ''igraju sa vatrom'' i pozvao FIA da strogo kazni svaki prekršaj.

''Mislim da bi svaki prekršaj trebalo da bude kažnjen. Vozači i bolidi su ionako stalno na granici, tako da bi svaki prelazak te granice trebalo da bude strogo kažnjen. Nisu oni taksisti.'' Di Montecemolo je rekao i to da će se ove promene verovatno dugoročno ispostaviti kao dobre za sport. ''Odjednom su uvedene korenite i važne promene. Svima će trebati vremena da se naviknu i mislim da ćemo viđati iznenađenja i neočekivane rezultate, ali to je dobro za ovaj sport'', zaključio je Di Montecemolo.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...