Jump to content

Recommended Posts

Retki 1974. Ferrari Dino 246 GTS

 

ferrari%20gts%201.jpg

 

Ovaj model 246 GTS, sa upravljačem na desnoj strani, nekada je bio u vlasništvu bivšeg vlasnika Mercedes tima i direktora Formule 1, i kreiran je u samo 12 primeraka širom sveta. Automobil takođe sadrži i popularni Flares paket koji je dolazio kao standardni fabrički dodatak, u koji su bili uključeni široki točkovi i obimni rubovi koji su ih pratili.

 

ferrari%20gts%2011.jpg

 

Model koji vidite u galeriji, trenutno stoji na prodajnom mestu Hexagon Classics galerije smeštene u Severnom Londonu i procenjen je na 595.000 evra, dok je u ovu veliku cenu uključeno i samo 38.000 pređenih kilometara na odometru, kao i originalna kožna sedišta, zajedno sa Bianco Polo Park eksterijerom.

 

ferrari%20gts%20111.jpg

 

''Ovo je zaista jedan veoma poseban Dino model. On ne poseduje samo poznatog bivšeg vlasnika, Rosa Brauna, već je takođe jedan od najređih na svetu. Fabrički paket koji je došao sa njim čini ga još poželjnijim i uključuje te predivne točkove, široke pragove i naravno rubove koji prate čitavu liniju suptilnih, ali pre svega zadivljućih dodataka koji su učinili da ovaj predivni automobil bude još lepši'', izjavio je vlasnig Hexagon Classics galerije, Pol Mičel.

 

ferrari%20gts%201111.jpg

 

Što se tiče svega što automobil može na putu, snaga od 195 konja dolazi iz V8 motora zapremine 2.4 litre, što je dovoljno da model Dino lansira do maksimalnih 235 km/h, ali ukoliko mislite da je ovo malo, imajte na umu da ovde govorimo o sedamdesetim godinama prošlog veka.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na prodaju Ferrari Dino 246 GT legendarnog rok gitariste Kita Ričardsa

 

183873-ferrari dino 1.jpg

 

Te 1972. Rolingstonsi su objavili jedan od svojih najboljih albuma - ''Exile on Main Street'', a iz pogona Ferrarija izašao je ovaj primerak modela Dino, koji je iste godine stigao u garažu Kita Ričardsa. Uspon do vrha top lista i platinaste tiraže svojih ploča mnoge rok zvezde proslavljale su kupovinom skupocenih supersportskih automobila, a neki od njih, poput Nika Mejson iz Pink Flojda ili Džej Keja iz Džemirokvaja postali su strastveni automobilski kolekcionari.

 

183874-ferrari dino 11.jpg

 

Gitarista Kit Ričards iz Rolingstonsa kupio je 1972. godine Ferrari Dino 246 GT. Za razliku od nekih drugih vlasnika koji bi jedan ovakav auto vozili tek povremeno, Ričards ga nije štedeo. Umesto da ga ostavi da skuplja prašinu u garaži, čuveni gitarsita koristio ga je intezivno tokom sedamdesetih kada je njegov bend imao turneje po Evropi.

 

183875-ferrari dino 111.jpg

 

''Na tim turnejama po Evropi grupa je putovala avionom, dok bi Kit, koji je izbegavao letenje kad god je to mogao, seo u Dina i zaputio se ka sledećem gradu u kome su nastupali. Zbog dugih putovanja, često bi tek u pola noći stizao u hotel u kome je bend odseo'', priseća se Alen Dan, koji je bio menadžer za turneje Rolingstonsa. Ferrari Dino 246 GT ostao je u vlasništvu britanskog gitariste preko jedne i po decenije, pre nego što ga je kupio jedan japanski kolekcionar. Kod njega se automobil zadržao do 2014, da bi iste godine bio prodat na aukciji u Monaku još jednom muzičaru - Lijamu Hauletu iz grupe Prodiži. Haulet ga je posedovao par godina, nakon čega ga je prodao sadašnjem vlasniku koji je odlučio da ga ponudi na aukciji i pokuša da zaradi na ovom automobilu. Dino je ofarban u srebrnu boju i ima iza sebe oko 50.000 pređenih km, od čega je nekih 40-ak hiljada prešao dok ga sedamdesetih i osamdesetih godina vozio Kit Ričards. Motor automobila restauriran je pre nekoliko godina, a kuća ''Bonhams'' očekuje da će na aukciji koja se narednog vikenda održava u Gudvudu u Engleskoj postići cenu 300.000-400.000 funti.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na prodaju Ferrari Dino 246GT Coupe iz 1971.

 

188961-ferrari d 1.jpg

 

Očuvani Ferrari Dino 246GT Coupe iz 1971. naći će se 23. februara na tradicionalnoj Silverstone aukciji u Engleskoj. Reč je o izuzetno retkom automobilu, s obzirom da je jedan od svega 235 primeraka izrađenih u verziji sa volanom na desnoj strani (ne zna se koliko ih je do danas sačuvano). Osim toga, pretpostavlja se da su samo 2 ili 3 automobila sa desnim volanom originalno proizvedena u Azzuro Dino nijansi plave. Unutrašnjost vozila presvučena je Nero kožom, a auto je opremljen i radio-uređajem, kao i elektropodizačima prozora.

 

188962-ferrari d 11.jpg

 

Isporučen je prvom kupcu u decembru 1971. godine, a od tada je promenio četiri vlasnika i prešao 83.341 km. Motor je detaljno servisiran 1991., a iste godine je i prefarban originalnom nijansom plave boje. Aktuelni vlasnik navodi da je 2018. zamenio kočnice, kao i delove sistema oslanjanja.

 

188963-ferrari d 111.jpg

 

Očekuje se da će ovaj redak primerak klasičnog Ferrarija Dino od pre pola veka dostići na aukcji cenu između 240.000 i 280.000 funti (270.000-320.000 evra).

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×