Detritus 0 Posted June 20, 2011 Videh upravo, a naravno kasno jer sam servis odradio kolko sad u sredu ( a sipam iskljucivo motul ). Mass company ima neku varijantu popusta kupovine "na veliko" tj na kutije. Pa ne znam da li je moguce kupi jednu kutiju u kojoj ima 20l ulja ( 20 kantica ) ali cena je vise nego interesantna. Za 6100 ili 8100 ulje koji su uglavnom meni pokazali kao najidealniji za ovaj moj Stilo. Cena u toj kolici iznosi nesto oko 390din po litru. Sto mi deluje prilicno primamljivo. E sad, kad bi se skupilo nekoliko ljudi koji treba da odrade servis, mislim da moze da se uzme kvalitetno ulje za jako lepe parice....pa eto, malo da se ustedi, nije na odmet.Imaju na sajtu mass-a te akcije, pa ako neko zna jos nekog distributera koji tako s'vremena na vreme oce da "obraduje" musterije, nije lose da okaci ovde da vidimo svi, nije bas malo parica kad se stavi na gomilu Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9740 Posted June 20, 2011 Ae, poslaću im večeras jedan mail, pa ćemo videti šta kažu.Ako dovoljno ljudi bude bilo zainteresovano, napravite slobodno neki group buy... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Detritus 0 Posted June 20, 2011 Ae, poslaću im večeras jedan mail, pa ćemo videti šta kažu.Ako dovoljno ljudi bude bilo zainteresovano, napravite slobodno neki group buy... Pa to kazem. Ja neki dan platio to isto ulje 950 din litar. A relano, bolje je od selenie Quote Share this post Link to post Share on other sites
nidza 639 Posted June 20, 2011 Po chemu je bolje od Selenie? Jel moguce to nekako izraziti egzaktnim metodom? Quote Share this post Link to post Share on other sites
phantom 0 Posted June 20, 2011 kako gledam po mnogim moto-forumima većina ljudi kod nas nije zadovoljna tim Motul uljima, jer ima dosta falševa i zbog toga većina motorista izbegavaju Mass co bez obzira na popuste ... ja bih ipak ostao veran Seleni-i Quote Share this post Link to post Share on other sites
Detritus 0 Posted June 23, 2011 Po chemu je bolje od Selenie? Jel moguce to nekako izraziti egzaktnim metodom?Nije potrebna egzaktna metoda uopste i detaljno naucno objasnjenje jer je to prosto gubljenje vremena na matematicke formule koje niko od nas ovde ne razume niti ih vidi dok motor radi. Potrebno je da se vozi auto na to ulje i na seleniu npr oko 3000km i da posle toga otvoris motor, kao sto je moj drugar to pre 4-5 godina uradio na bmw e46 318. Posle motula, nema naslaga neke kao sitne fine garezi i slicnih gluposti, dok je kod selenie to bilo vidljivo ( motul 300v je bio a selenia mislim da je bila ova racing )Dalje osim ljubitelja fiata ( a ni medju njima ih nije mnogo ) niko drugi maltene ne sipa seleniu ako se razume i ima izbor. Prosto treba pogledati da je selenia sto se tice motosporta zastupljena iskljucivo u fiatu dok motul koristi ceo svet ( cak je i mobilu i valvolinu uzeo prvo mesto u americi ).Sto se tice kvaliteta, upravo je poenta kod motula sto falseva nema. Pravi se u jednoj jedinoj fabrici na svetu, dok se ostala ulja prave na sve strane. I ukoliko se kupi od ovlacenog zastupnika nema prevare. Meni je to licno bio najveci motiv da ga koristim od 2003 na nekoliko automobila. Ako se neko zali, verovatno ne sipa odgovarajuce ulje, kao sto sam ja npr sipao motul 8100 i potrosio mi je oko litar na 10.000, dok mi je recimo motul 6100 potrosio oko 200-300g. Ukoliko bih sipao 300v na moj motor verovatno bi iskukao kako mi se motor raspada jer jednostavno ne kapiram da je to ulje koje je predvidjeno da se menja na 3 do 5 hiljada. Dakle prvo se treba informisati koja je namena odgovarajuce oznake pa ga tek onda sipati, a motul tu opet ima najveci izbor. Da se razumemo, ja ne bezim od selenie ali jednostavno zna se da je motul bolji.Ukoliko je cena primarna, onda naravno selenia, ali kvalitet, mislim da je glupo da se dovodi u pitanje, pogotovu za ljude koji voze u visokoturaznom fazonu..... Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9740 Posted June 26, 2011 Ae, poslaću im večeras jedan mail, pa ćemo videti šta kažu.Ako dovoljno ljudi bude bilo zainteresovano, napravite slobodno neki group buy... Pa to kazem. Ja neki dan platio to isto ulje 950 din litar. A relano, bolje je od selenieStigao je odgovor još pre par dana, ali zaboravih da ga postavim:'' Ćao Nešo,Cene su za veleprodajne kupce što znači da se iskazuju bez PDV-a...To je akcija predviđena da pojača prodaju firmama dok za korisnike postoje samo akcije poručivanja sa www.e-mass gde su akcione MP cene sa 20% popusta na neke proizvode, bez obzira na količine. '' Quote Share this post Link to post Share on other sites
Detritus 0 Posted June 27, 2011 Jbga. Dobro, makar ima tih 20% Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aleksandar NS 0 Posted June 27, 2011 Po chemu je bolje od Selenie? Jel moguce to nekako izraziti egzaktnim metodom?Nije potrebna egzaktna metoda uopste i detaljno naucno objasnjenje jer je to prosto gubljenje vremena na matematicke formule koje niko od nas ovde ne razume niti ih vidi dok motor radi. Potrebno je da se vozi auto na to ulje i na seleniu npr oko 3000km i da posle toga otvoris motor, kao sto je moj drugar to pre 4-5 godina uradio na bmw e46 318. Posle motula, nema naslaga neke kao sitne fine garezi i slicnih gluposti, dok je kod selenie to bilo vidljivo ( motul 300v je bio a selenia mislim da je bila ova racing )Dalje osim ljubitelja fiata ( a ni medju njima ih nije mnogo ) niko drugi maltene ne sipa seleniu ako se razume i ima izbor. Prosto treba pogledati da je selenia sto se tice motosporta zastupljena iskljucivo u fiatu dok motul koristi ceo svet ( cak je i mobilu i valvolinu uzeo prvo mesto u americi ).Sto se tice kvaliteta, upravo je poenta kod motula sto falseva nema. Pravi se u jednoj jedinoj fabrici na svetu, dok se ostala ulja prave na sve strane. I ukoliko se kupi od ovlacenog zastupnika nema prevare. Meni je to licno bio najveci motiv da ga koristim od 2003 na nekoliko automobila. Ako se neko zali, verovatno ne sipa odgovarajuce ulje, kao sto sam ja npr sipao motul 8100 i potrosio mi je oko litar na 10.000, dok mi je recimo motul 6100 potrosio oko 200-300g. Ukoliko bih sipao 300v na moj motor verovatno bi iskukao kako mi se motor raspada jer jednostavno ne kapiram da je to ulje koje je predvidjeno da se menja na 3 do 5 hiljada. Dakle prvo se treba informisati koja je namena odgovarajuce oznake pa ga tek onda sipati, a motul tu opet ima najveci izbor. Da se razumemo, ja ne bezim od selenie ali jednostavno zna se da je motul bolji.Ukoliko je cena primarna, onda naravno selenia, ali kvalitet, mislim da je glupo da se dovodi u pitanje, pogotovu za ljude koji voze u visokoturaznom fazonu.....Mislim da bi najbolje efekte sto se tice potrosnje i voznje u visokoturaznom rezimu, a da nije Racing ulje, sto Motul 6100 svakako nije, imao sa Selenia STaR koje je predvidjeno za Alfine JTS motore zadnje generacije. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Detritus 0 Posted June 28, 2011 Naravno da 6100 nije visokoturazno ulje kao ni 8100. To je jednostavno samo kvalitetno sinteticko ulje za normalnu voznju. Ali pre svega licno ne bih osim motula koristio nista drugo iz prostog razloga sto je to jedino pravo 100% sinteticko ulje ( Osim Amsoil-a u SAD ). Svi ostali proizvodjaci, pa i Selenia kao bazu koriste standardno mineralno industrijsko ulje koje se naknadno hidrokrekuje i produkuje u sinteticko, dok je motul tu tehnologiju prestao da koristi jos pre 30-40 godina i trenutno je jedini u Evropi koji prave od nule sinteticko ulje u toj kategoriji V ( pet ) klase motornih ulja.Naravno, ne treba sad da pravimo dubiozu oko toga jer je to nesto sto realno ne osecamo u normalnoj voznji niti vrlo verovatno nakon mnogo predjenih desetina hiljada. To su razlike na nivou danasnjih mobilnih, da li cu uzeti Nokiju ili Samsung. Zna se da je Nokija najkvalitetnija za 99% prosecnih korisnika ali i Samsung zavrsava isti posao prilicno dobro. Verovatno se nama generalno svede na to ko je koje ulje u stanju da priusti sebi na kraju krajeva Quote Share this post Link to post Share on other sites