Jump to content
FAS Goran

Detritus

Members
  • Content Count

    118
  • Joined

  • Last visited

About Detritus

  • Rank
    Regolari

Recent Profile Visitors

3450 profile views
  1. Uzeo sam Smac danas i malopre bas probao da ocistim. Kod mene je lepljivo ali nije jos uvek guma toliko rastopljena da ostaje tako lako na rukama ili garderobi. Naprskao sam SMAC krenuo da trljam i skida ga stvarno ali posle par minuta trljanja na istom mestu i dalje je lepljivo tj kao da nista nije skinulo iako je krpa skroz crna. Jel se nekom desavalo ovo?
  2. Za sve moderne dizele su servisi intervali 15-20 hiljada. Ja licno bi menjao na 10, sta god oni tamo pisali.
  3. Kakve su ovo zalbe ljudi na Seleniu 20K, da posle nje imaju neko lupanje u motoru? Jel ima neko neka resena iskustva sa tim? Ja u moj Stilo 1.8 sipam vec 50 hiljada Motul iste gradacije, bez problema. Danas treba da kupim ulje, pa sam mislio jednom i Seleniu da probam ( da ne bude da je pljujem bez razloga ). Jel ima neko nesto konkretno oko tog "lupkanja" da kaze?
  4. Probao sam neciji savet ovde sa destilovanom vodom. Propustio 2 litre kroz prskalice i sad je daleko bolje. Desna baca na pola soferke, leva za nijansu manje ali bitno da radi. Nasu tecnost za stakla i sve ok. Zadja prskalica se takodje "otpusila".
  5. Imam problem, sa brizgaljkama. Nece da dobace do soferke ili jedva dobace, a ponekad ( jako retko ) rade ekstra. Sipam tecnost za stakla regularno, nikad cesmovacu. Jel zna neko sta bi moglo biti i jel moze u kucnoj radinosti da se sredi, posvetio bih se sutra pre podne tom problemu, posto sam se upravo vratio sa planine i popizdeo jer sam pola puta morao da gledam kroz jedva obrisani deo soferke, kao kroz puskarnicu od tenka Takodje zadnja brizgaljka radi ali nekako lose, nema nikakav mlaz, nego samo lije niz staklo ( probacu da je ocistim sutra da vidim da li je to, post generalno stilo jako baca blato i tecnost pozadi, pa je mozda prljava ) U svakom slucaju, ako moze neki tip za prednje, bilo bi cool da mogu sutra da odradim.
  6. Hvala, znam da jesu opisani i to vrlo detaljno, citao sam vec odavno ( negde cak i pitao/ucestvovao u resavanju ). Nazalost, ne mogu vremenski ja da se posvetim tome i radije bih dao i nesto malo vise para a da se to sve zavrsi za neki kraci period, nego da odvajam slobodono vreme koga nazalost trenutno imam vrlo malo. Probacu sa ovim servisima, pa cemo da vidimo sta kazu Hvala svima u sv slucaju
  7. Procitah sve da ne postavljam pitanje ali nazaost cu morati posto nema punot preporuka, a moram da uradim sledece. 3.5 godine je sve radilo perfektno na mom 1.8 Fiat Stilu iz 2002e, posto je uzet skoro nov sa 40K km, a onda je u par meseci pocelo da se desava sledece sto bi hteo da sredim. Brisaci lude ( kada je auto hladan dam impuls brisacima za ona jedan pokret, a oni urade 3 i zaglave se na cetvrtom na sred soferke.....posle 15ak sec se naravno vrate u normalu, kadas e zagreju sve radi kako treba ) ABS, ESR, ESP se ugase sami od sebe ( cesto po pritisku pedale za kocnicu ) Po gasenju/paljenju sve radi ok, do nekog sledece momenta. Poceo ja da mi se pali airbag error. Kog mi majstora preporucujete kome bi mogao da se obratim za ove stvarcice, posto volim da mi je sve "cakum pakum" na kolima, pa ovo iritira prilicno?
  8. Pogledaj i leptir gasa da li je prljav i cadjav, pa ocisti. Povlacilo se to dosta puta na forumu vec.
  9. Ja cu reci nesto sto sam cuo, pa uzmite i vi sa rezervom. Taj modifikator, navodno se sipa u motor pred izdisajem i za koji je predvidjen skoriji remont. Znaci nije predvidjen da se sipa u auto i vozi jos 30-40 hiljada. Vec ono, drzi vodu dok majstori odu. A kako reaguje sa modernim motorima pojma nemam...
  10. Detritus

    NGK LPG

    Martini, sta bi sa tim svecicama?
  11. Detritus

    NGK LPG

    ^^^ hehe, 2035din su NGK LPG u massu
  12. Pored onog "prduckavog" zvuka, cuje mi se i kao nesto da rezonuje oko izduvnog sistema ( kao kod zastave 101 onaj cuveni ruzni zvuk od izduvne grane ), tamo oko 2000-2500 obrtaja.
  13. Poceo na ovom mom 1.8 da se cuje malo, negde, ne mogu da ocenim najbolje. Pa ako ima neko neki servis da preporuci. Drugar mi preporucio Vlajkovica ali nije zgoreg da pitam jel ima neko jos neki predlog?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...