Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

fiat%20500%20bg%20car%20show.jpg

Na Beogradskom sajmu (Bulevar vojvode Mišića 14) će se od 8. do 14. marta održati izložbeno-prodajna priredba - Sajam automobila pod nazivom ''BG CAR SHOW''.

Kompletna ponuda vodećih svetskih proizvođača automobila domaćoj publici i potencijalnim kupcima biće predstavljena kroz jedinstvenu scenografiju sa unificiranim i jednoobraznim izložbenim prostorima opremljenim u režiji Beogradskog sajma.

Sa izložbom prateće industrije, delova i opreme, kao i garažno-servisne opreme upotpunjen je program ove manifestacije.

Test vožnje, nagradne igre i druge zabavne i takmičarske aktivnosti afirmišu novitete auto industrije kroz aktivno učešće posetilaca.

Radno vreme je od 10:00–19:00 h

Hale: Hala 1, Hala 2, Hala 3, Hala 3A, Hala 1A, Hala 4

------------------------------------

Od 8. do 14. marta će se održati i 5. međunarodni sajam motocikala i bicikala – MOTOPASSION, odnosno specijalizovana sajamska manifestacija, koja okuplja proizvođače i uvoznike motocikala, mopeda, skutera, ATV, bicikala, prateće industrije, delova i opreme. Pored toga, ova manifestacija se bavi afirmacijom i promocijom moto sporta.

------------------------------------

Dakle, sajam automobila ustvari nije zvanični sajam ( jer se već više godina unazad on održava svake druge godine ), dok je Motopassion zvanična međunarodna manifestacija. :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li postoji mogućnost da dobijemo insajdersku informaciju šta će od Italijana biti predstavljeno?

Share this post


Link to post
Share on other sites

...nemamo pojma. :thumbup:

tata%20indica.jpg

tata%20indigo.jpg

Na spisku premijera, koje će na predstojećem BG CAR SHOW, od 8. do 14. marta) izazvati posebnu pažnju posetilaca, nalaze se i modeli indijske fabrike automobila Tata.

Indijski proizvođač na ovoj manifestaciji nastupa u organizaciji kiparske kompanije Nicos C. Kattamis, zastupnika Subarua za Srbiju, koji na ovo tržište uvodi još jedan brend. Tata je poslednjih godina postala poznata širom sveta, ne samo po malom vozilu Nano, koje je, zahvaljujući ceni od 2.000 dolara dobilo atribut najeftinijeg automobila na svetu, već i po drugim modelima, ali i po tome što je vlasnik čuvenih marki Land Rover i Jaguar. Nažalost, na martovskoj izložbeno-prodajnoj manifestaciji BG CAR SHOW u Beogradu posetioci neće moći da vide i Nano, ali stižu Indica, Indigo, SUV Safari i pik-ap Xenon

tata%20safari.jpg

tata%20xenon.jpg

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

mercedes%20e%20402.jpg

Mercedes-Benz Beograd na ovogodišnjem BG Car Showu (8. – 14. mart) nastupa u Hali 1 Beogradskog sajma, a zvezda štanda će biti E-Klasa Kabriolet kojim Mercedes proširuje uspešnu porodicu E-Klase još jednom posebno atraktivnom i emotivnom verzijom.

Pod sloganom ''Četvorosed za četiri godišnja doba'', inženjeri su na vrh prioriteta postavili funkcionalnost modela u toku cele godine. Sa novim modelom E-Klase Kabriolet, period vožnje je proširen na celu godinu.

mercedes-Benz-E-Class-Convertible-1.jpg

mercedes%20e%204011.jpg

U inovacije se ubrajaju:

• automatski deflektor za vetar AIRCAP®: Uvek ugrađen i jednostavan za komandovanje, prostim pritiskom na taster, obezbeđuje osetno manje turbulencije za sva četiri sedišta,

• unapređeni sistem grejača u predelu vrata AIRSCARF®, kao i

• standardni akustički krov.

Uz premijerno predstavljen model E 350 CDI Kabriolet, Mercedes-Benz Beograd će izložiti i:

- A 160 CDI

- B 180 CDI

- C 200 CDI

- E 200 CDI

- ML 350 CDI

- S 350 CDI L 4M

- Vito 109 CDI putnički

- smart

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas sam bio na,ovom nazovi sajmu automobila :veryangry: ,posto je zvanicno medjunarodni sajam automobila svake dve godine

Sto se tice Italijana-nema apsolutno nista :wallbash: ,predstavljanje Fiata je dato AK Vozdovac,koja je osim par Punta klasik(jednog na gas i jednog sa crnim branicima :cry: ) izlozila dva Grande Punta EVO,ali sa najskromnijom mogucom oremom i u cudnih boja (jedan tamno sivi metalik i jedan mat-pastelno crveno-narandzasti)-izgledali su kao da im nesto fali ili su nedovrseni :X ,osim njih je i ujedno najlepsi na standu bio novi Fica u prelepoj beloj-perla boji :wub: ,uglavnom sve vec vidjeno <_< ,a ona dva socijala-EVO,nisu bas morali da izlazu :angry: .

Nema ni Brava-restajling,ni EVO-a u nekoj top varijanti,da privuce ljude na sajmu,ni restajling Crome,niceg novog :thumbdown: ....

O Lanciama i Alfama i da ne govorim,to se moze videti samo na parkingu napolju,ako se neki posetilac dovezao u njoj-jednom reciju te marke kao da ne postoje na ovom BG car show-u :realmad: .

Drugi proizvodjaci,odnosno prodavci su se znatno vise potrudili :thumbsup: ,Peugeot,Citroen,Renault-standovi im se ni malo ne razlikuju od onih koji su bili na zvanicnom sajmu automobila :clap: .

Peugeot je izlozio najnoviji model,mislim da se zove RCZ,ili tako nesto,otpozadi je isti Audi TT,ali je nov i premijera je,Citroen je takodje izlozio novi C3,a Renault,novog Fluenca i prelepog Megana SPORT,u zutoj boji :unworthy: .

Standovi sa nemcima su bili standardno bogati,WV sa novim polom,BMW sa gomilom premijera X1 i Grand Turizmo,Meca sa ekskluzivnim limuzinama,za onog ko to voli.

Korejci,Rumuni i ostali su takodje uspeli da docaraju sajamsku atmosferu na svoji standovima i izlozili najnovije i najbolje sto imaju ;) .

Standardno,zadnja hala sa Fordom,Land Roverom i Volvom je bila interesantna sa dosta novih modela(Fiesta,Ka,Volvo terenci...)

Sve u svemu,ko ide da vidi nesto od Italijana-BOLJE DA NE IDE,JER NEMA NICEGA :angry: ,jer je stand Kineskog Cherry-ija,POJAM :respect: ,za uvoznike Fiat grupe :no

Istakao bih jos da je u hali sa moto opremaom i motociklima,zaista imalo sta da se vidi, kineza malo, ali zato KTM, Yamaha i Vespa su postavili zaista odlicne standove, cak je bio i stand Triumpha :thumbup: sa svojom retro i zanimljivom ponudom.

Fotke cu postaviti neki drugi put :whistle: ,ima svega lepog na njima,osim zabara :rant: ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Izlagala je i Zasatva Promet u poslednjoj hali. Za sve ostalo se slazem sa tobom. Velika sramota, ne mogu vise da krivim ni Deltu jer su oni odavno izgubili status generalnog uvoznika a s obzirom da jos uvek nemaju novi ugovor sa Fiatom nisu mogli nista ni da uvezu za sajam. Ne znam samo sta ce da prodaju kad se trziste zasiti starog Punta, i oni najuporniji su verovatno kupili auto nekog drugog proizvodjaca. Mogu 20 fabrika ovde da otvore, i dalje smo za njih zemlja treceg sveta. Steta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bio sam juce na sajmu, i moja preporuka je da ne bacate pare na ulaznicu, bolje sedite na kafu u strahinjica bana i videcete bolje i egzoticnije automobile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juče prošao sajam za 50min. Tuga. Ranije se sećam odvojim ceo dan za sajam, pa pljeskavice, pa ona takmičenja, test vožnje itd... sada sam za sat vremena prošao ceo sajam i stigao u Stenku na pivo. Pljeskavica, test-vožnji nigde ništa :S Katastrofa.

Jedino što sam malo više bacio pogled na novi Polo koji mi je privukao pažnju i na ulici, ali ništa specijalno... Na Seatovom štandu mi se svidela neka grčko-španska predstava, kao neki muzičari i igračice i tako neko zezanje... sve ostalo :thumbdown:

Share this post


Link to post
Share on other sites

bg%20car%203.jpg

Na beogradskom Sajmu automobila, koji je u toku, prodat je premijerno izložen model "E klase" kabriolet, koji košta 76.900 eura - i naručen još jedan, izjavio je direktor predstavništva "Mercedes Benca" za putnička vozila Milovan Dević.

I predstavnici drugih firmi koje zastupaju strane proizvođače automobila izjavili su da su izuzetno zadovoljni tokom prodaje na Sajmu koja je, kako su ocenili, daleko bolja nego što su očekivali, s obzirom na ekonomske prilike. Dević je rekao da je na "Mercedesovom" štandu najveće interesovanje za "C klasu", ali da se dosta traži i "E klasa".

Izvršni direktor "Verano motorsa" Milan Vukasović je rekao da je ta firma do sada ukupno prodala 50 vozila, a da se najviše traži "segment B", odnosno Peugeot 206, 207, i 206+, kao i Peugeot 308 sa dizel motorom u C klasi. To su automobili čija se cena kreće od 7.999 do 13.000 eura, u zavisnosti od opreme.

Predstavnik "Grand motorsa" Petar Stajić ističe da su u toj firmi izuzetno zadovoljni prodajom Fordovih vozila, od kojih je već 60 našlo kupce na sajmu. Najviše su se tražili Fiesta sa sajmskom cenom od 9.890 i Focus sa cenom od 11.990 eura.

PR menadžer "Ševroleta" Andrea Stamenić je istakla da se dnevno proda od 10 do 15 vozila, što je izuzetno dobro, a najviše se traži novi model Spark po ceni od 7.240 eura i Cruze po ceni od 12.375 eura.

Menadžer prodaje firme "Kvis" koja zastupa kineske automobile Cherry Petar Petrović, kaže da su u toj firmi prijatno iznenađeni činjenicom da su već prodali desetak vozila, s obzirom da su se ti automobili prvi put pojavili na trzištu Srbije i da se očekivalo da će kupci više oklevati i možda očekivati rezultate prvih test vožnji.

Najviše se traži mali gradski automobil Ego, po ceni od 7.999 eura, a zatim Tengo koji košta 10.490. Prodat je i najskuplji Tigo sa cenom od 16.000 eura.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

bg%20car%20show%20miss.jpg

Na prodajnoj izložbi automobila BG Car Show na Beogradskom sajmu, petog dana manifestacije tradicionalno je izabrana Mis Sajma automobila. Žiri sastavljen od reli vozača i dilera, kojima se pridružila i prošlogodišnja pobednica, prvo su od 40 hostesa izabrali 20 za uži izbor, a među njima pet najlepših.

Mis sajma Milica Nedeljković dobila je vaučer na 50.000 dinara, prva pratilja na 30.000, a druga na 20.000 dinara. Svih pet najlepših devojaka dobilo je na poklon večeru za dvoje.

Poseta sajmu je inače svakog dana sve veća, a sajam traje do 14. marta i poslednjeg dana će radno vreme biti do 20 sati.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

koji jadan izgovor za sajam, 3 zanimljiva automobila i 300 koje samo vec videli na ulici <_<

i to je jedan od ta 3 lotus omega iz "91 :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sreca da imam propusnicu, jer bolje je dati pare na bioskop.

Najvise mi se svideo stand Triumpha, motori su im spektakularni.

Paznju mi je privukla KIA Soul, mislim da je za 12.000 evra vrlo zanimljiva opcija sa motorom 1.6. 126ks. Takodje, Skoda Yeti je bolja nego sto sam mislio.

Reno je izlozio Megan kupe potpuno istog kao i prosle godine, nisu se potrudili da bar doteraju auto u drugoj boji. Pitao sam gde je Laguna, kazu, nije stigla za sajam... :thumbsup:

Sramota stvarno sto nema Alfe i Lancie.

Najjaci utisak je Audi A3 na kojem pise "Vlado Georgiev special edition oprema" :blink: Sta se tu nudi vise od opreme, kurtoni i CD doticnog?

Edited by Dragon

Share this post


Link to post
Share on other sites

BG CAR SHOW posetilo 100.000 ljudi, Punto i Sandero najprodavaniji

bg%20car%207.jpg

U Beogradu je posle sedam dana trajanja zatvorena prodajna izložba automobila "Delta Generali Car Show" i Međunarodni sajam motocikala i bicikala, koji je, prema rečima organizatora tih sajmova Zorana Lupšića, posetilo oko 100.000 ljudi.

Lupšić je rekao da tome treba dodati još oko 15.000 poslovnih posetilaca, koji nisu kupovali ulaznice i dodao da je reč o izuzetno dobroj poseti, s obzirom na loše vremenske i uslove na tržištu.

Jedan broj izlagača je prethodnih dana izjavio da su razmišljali da li upšte da se pojave na sajmu, s obzirom na lošu situaciju na tržištu automobila i činjenicu da su u mnogim zemljama otkazane takve priredbe i izrazili zahvalnost Beogradskom sajmu što je učinio maksimalne napore da im izađe u susret sa nižom cenom izlagačkog prostora.

bg%20car%204.jpg

Lupšić je rekao da se takav postupak sajma pokazao kao opravdan, s obzirom na to da će to ove godine biti jedini sajam te vrste u širem regionu, pa je privukao veliku pažnju i publike, i poslovnih ljudi. On je dodao da će se rezultati sajma i u pogledu prodaje i skalpanja novih poslova tek videti i da je rano o tome govoriti.

Proteklih dana na sajmu se predstavilo 370 izlagača, koji su prikazali 47 novih modela, od kojih 38 premijerno. Kupci su se, prema njihovim izjavama, uglavnom opredeljivali za jeftinija vozila, a mnogi od njih tražili su ona koja koja mogu da kupe za keš. Zaziranje od kredita, zbog nestabilnog kursa bilo je vrlo vidljivo, mada se većina izlagača potrudila da na samim štandovima ima predstavnike banaka i lizinga, koji su nudili vrlo povoljne uslove.

Prodavci u većini slučajeva nisu želeli da se izjašnjavaju o tačnom broju prodatih vozila, što ukazuje na činjenicu da prodaja nije bila velikog obima, ali su ukazali da najveću prodaju očekuju neposredno posle sajma, jer su sajamske popuste produžili još neko vreme na svim svojim prodajnim mestima.

Predstavnici "Grand motorsa" rekli su da su prodali sve izložene eksponate marke Volvo, ukupno 10 vozila, kao i najskuplji "Landroverov" koji košta 98.500 eura, ali za Fordove nisu hteli da daju tačne podatke, već samo da su prodali dva puta više vozila nego lane. Direktor marke Ford za Srbiju Srđan Damljanac je rekao da se čekaju izvešatji iz svih dilerskih centara širom Srbije, u kojima se modeli prodaju pod istim sajamskim uslovima.

U Mercedesu nisu zadovoljni prodajom, mada su uspeli da prodaju i dva primerka najskupljeg hibridnog vozila S klase po 150.000 eura. I oni očekuju najveću prodaju neposredno posle sajma.

Najveće interesovanje na sajmu, očekivano, bilo je za Punto sa cenom od 6.999 eura, s'tim što je za benzinsku verziju odobren popust od 500, a za plinsku od 300 eura, koji će trajati do 19. marta.

Interesovanje su podstakli i subvencionisani krediti, kao i mogućnost zamene starog vozila za novo.

Zadovoljni su i predstavnici firme "Kvis" koja zastupa kineske automobile Cherry, čija je prodaja krenula od prvog dana, iako su se prvi put pojavili na tržištu Srbije, pa se očekivalo da će ljudi oklevati i očekivati rezultate test vožnji. Najviše se tražio mali gradski automobil Ego, po ceni od 7.999 eura.

Proteklih dana na sajmu je bilo i mnogo zabave, muzike i nagradnih igara i za one posetioce koji su došli samo da užuviaju u razgledanju automobila i lepih hostesa. Ipak, najveći uspeh za Beograd je što je takav sajam i održan u vreme velike krize za automobilsku industriju u svetu.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...