Jump to content
Goran
darkman.xp

Hyundai i20 ili Fiat Grande Punto ili Mazda2?

Recommended Posts

pozdrav, nisi naveo za šta ti auto treba, koju ćeš kkm prelaziti itd, da bi se mogla povesti ozbiljna diskusija na tu temu...

svi navedeni modeli spadaju u nižu srednju klasu, pa verovatno tražiš tako nešto ...

sa tim budžetom možeš uzeti osnovne benz verzije 1.2 ili nešto jače jer je kriza ( pa verovatno imaju bolje popustE),

ali to bi bilo to ...

Mazda je po meni precenjena, dok između GP i i20 mrtva trka, mada mi GP ipak više vuče ka muškom autu ...

trebao bi razmisliti o domaćem Puntu 1.3 MTJ -diesel, jer on valjda u osnovnoj verziji upada u taj budžet...

ps: ako auto planiraš da bude kod tebe min 10 godina onda uzmi novi auto, u suprotnom ako te smori za par godina i odlučiš se za prodaju- bolje uzeti polovnjaka manje ćeš izgubiti para ...

Ja bi u izbor ubacio i novu Fiestu ili Clia 3. Ali kao sto rece KGB za te pare dobijas najosnovniji paket opreme, odnosno ne dobijas nista :) A auto bez opreme je :thumbdown:

Ako vec imas te pare, bolje uzmi neki polovan koji je presao 10, 15k km, sa puno opreme i miran si :)

Da se ja pitam, Clio 3 ili Grande Punto. Opel nikad nisam gotivio, ali je nova Corsa super isto. I da, nova Ford Fiesta vidim da obara sve moguce rekorde u prodaji, tako da pogledaj i to ;)

Muka mi je vise od polovnjaka i od saznanja vremenom sta je sve radjeno na autu koji sam kupio polovan... ovako znam da sam ga ja vozio od nule.. a nekako sam se navikao na city servo :) i na mikija i tomu iz TIM servisa (za svaki slucaj) tako da vucem ka GP ali hyundai sa garancijom i trenutnom forom sa lizingom i 2% kamate mi se isto svidja ... prodam ovog punta za ucesce koga ko zna ko je i sta radio na njemu pre mene ... .ebiga obican sam user-driver tako da kad kupujem polovno ponovo..., jedino da nekog iz TIM servisa da vodim sa sobom ne znam da li imaju tu uslugu u cenovniku :)

ono sto trazim je 5vrata, klima, nije bitna jacina motora, abs airbag i priprema za audio. i da je manje ili jednako sa 10k evrica.

danke, momci na predlozima

Darko.

Ja bih Grande Punto-a. On mi je nekako najljepsi od tih navedenih. Mazda je precijenjena...

GP ne mozes da kupis novog za 10.000 sa tim opcijama koje si naveo.

Vukasin ti je dao najbolji savet. Trazi i gledaj dok ne naleti neki bas dobar polovnjak.

Kod nas je GP na akciji i moze se uzeti sa svom tom opremom koju covjek trazi i plus dodje i radio/mp3 uredjaj

U ovoj prodajnoj ponudi cijena Grande Punto Amore 3P iznosi 18.990 KM do registracije, a cijena vozila s pet vrata iznosi 19.850 KM do registracije.

U ponudjenoj cijeni kupcima se nude vrlo opremljena vozila. Tako su navedeni modeli opremljeni sa ABS-om, klima uredjajem, zracnim jastucima za vozaca i suvozaca, dual drive elektricnim servo upravljacem, maglenkama, daljinskim centralnim zakljucavanjem, elektricnim podizacima prednjih stakala, auto radiom sa CD + MP3, odbojnicima u boji karoserije, putnim kompjuterom, elektronskom blokadom paljenja motora, zatezacima sigurnosnih pojaseva, prednjim i straznjim naslonima za glavu, Fiat CODE - om (sustavom zastite od kradje vozila), FPS-om (sustavom zastite od pozara), podesavanjem visine svjetlosnog snopa, prednjim brisaci s intervalnim djelovanjem i td.

Edited by FIAT driver

tojota(koju ja licno ne volim)ima super kola koja su presla izmedju 10-20k km po super cenama na zrenjaninskom putu preko puta metroa treba obilaziti moze da se pojavi super auto za male pare,ili obilaziti ove placeve sto prodaju vozila oduzeta sa lizinga mislim da negde na N.bg ima takav plac

Muka mi je vise od polovnjaka i od saznanja vremenom sta je sve radjeno na autu koji sam kupio polovan... ovako znam da sam ga ja vozio od nule.. a nekako sam se navikao na city servo :) i na mikija i tomu iz TIM servisa (za svaki slucaj) tako da vucem ka GP ali hyundai sa garancijom i trenutnom forom sa lizingom i 2% kamate mi se isto svidja ... prodam ovog punta za ucesce koga ko zna ko je i sta radio na njemu pre mene ... .ebiga obican sam user-driver tako da kad kupujem polovno ponovo..., jedino da nekog iz TIM servisa da vodim sa sobom ne znam da li imaju tu uslugu u cenovniku :)

ono sto trazim je 5vrata, klima, nije bitna jacina motora, abs airbag i priprema za audio. i da je manje ili jednako sa 10k evrica.

Darko.

Prvo moram da kažem da za tolike pare lično ne bih dozvolio sebi da kažem da je jačina motora nebitna. Itekako je bitna naročito ako se uzima sa klimom, a bogami ni registracija više nije mala stavka ;)

Dalje, da imam toliki keš za kola gledao bih polovnjaka 3-7 godina (u zavisnosti od veličine auta) iz neke ''jače'' kuće kao npr Tojota, Honda, Audi, možda Volvo itd. Takvim vozilima najveći pad cene je u prvih nekoliko godina, a onda godinama drže cenu u plus/minus par stotina evra što obećava dobru prodaju nakon višegodišnje eksploatacije. Takođe, kod polovnjaka se može uzeti puno dodatne opreme za znatno manje para nego što je to slučaj sa novim vozilom.

Da ne dužim i ne širim priču dalje, složio bih se sa Vukašinom i strpljivo čekao dobrog polovnjaka, a ako si baš čvrsto odlučio da uzmeš nov auto, ja bih se dvoumio između i20 i nove Fieste, a GP bi me golicao zbog kluba, Mikija itd :D E sad, ja stvarno nemam predstavu koliko koštaju ti novi automobili, ali jedno vreme kad sam gledao da kupim nov automobil sećam se da sam na svaki koji vidim dodavao 40% vrednosti osnovnog modela da bi taj auto imao onu opremu koja je meni potrebna... znači ako je osnovna cena nekog modela 10 000eur model sa meni potrebnom opremom je koštao oko 14 000... ;)

I da... jedno vreme je Seat Cordoba bila na bolesnom sniženju nešto tipa TDI motor sa brdo neke opreme za 11-12 hiljada... raspitaj se malo kakvo je stanje oko toga, lično mislim da ako to i dalje ima u ponudi da je to možda najbolja varijanta ako želiš nov atuo ;)

I da... nemoj da brineš za Mikija i TiM oni su odavno počelu da rade wagene :D

LADA NIVA - produžena 5v oko 8000 eur- oprema priprema za audio i servo volan - ostalo je proverena mehanika i 0 sati garancija na koroziju !!!

+ plin 700 eur + airbag- dobiješ balone iz salona i abs sam izigravaš - manuelni model ...

za još 500 eur imaš 1.3 mtj ZUNTO i ćao !!!

mada sam i ja za tolike pare pre za malo akanu tojotu, hondu itd ...

I20 sasvim lepo ide u varijanti od 10.000 evrica.

Ja kad sam bio u slicnoj nedoumici uzeo sam Astru classica 10200e. Bar je auto iz vece klase, i dobro nas sluzi.

Miki TIM mi rece da zaboravim na koreance, japanci ok, i GP dolazi u obzir da bi popili po koje pivo kod njega kad menjam ulje :) jer nemam nameru da cekam 20k km za prvi servis za nov auto!! tako da ce biti kod Mikija TIM od nule :) tako da kada prodam ovaj moj punto '05, dam ucesce od te prodaje i uzmem kredu i eto meni ili GP (u zavisnosti koja je akcija ) ili Mazda2. ZUNTO nekako jos ima decije bolesti pri sklapanju tako da nista od toga.

POLOVNO VISE NIKAD!! (polovno nije dzabe polovno) osim ako znam prvog kupca..

Hvala ljudi.

ukusi i zelje su nam razlicite.u svim ovim predlozima ima + i - za svaki auto.nov auto je nov auto ali se najvise gubi,japance postujem :respect: koreanci daleko im lepa kuca,evropska kola lakse se prodaju veci izbor servisa i delova a da dodam sitnicu tipa da i kroma vec moze da se nadje ispod zadate cifre polovna doduse.lova je tvoja sto znaci i izbor pa pocni da pravis cvoruge po mozgu

KIA i Hjundai su postali pravi automobili pa neka priča ko šta hoće... i30 i Pro_Ceed su postali ozbiljni konkurenti u Golf klasi. Svako ko ih je provozao malo će se složiti sa mnom ;)

Naravno, daleko od toga da su sjajni, ali za te pare i tu cenu i više nego dobri automobili ;)

OK, poštujem stav - novo je novo !!! GP - je odličan izbor ...

( ali opet naglašavam samo ako ćeš ga zadržati min 10 god ispod toga je bacanje para !!! )

Dobro, novo je novo, ali gle npr ovo:

http://www.polovniautomobili.com/auto_ogla...nto_Fiat/184543

Smanjis malo cenu, sa servisima, registracijom i da nesto zamenis - ides na 8.500.

Ostaje ti 1.500, a imas super motor i solidnu opremu. Pod uslovom da je auto u dobrom stanju.

Realno, za 10.000 soma ti ne mozes da kupis ozbiljniji motor. Tacnije, prema zvanicnom cenovniku GP sa 1.2 8v i najnizom opremom je 11.000.

Ja nikada ne bih uzeo tako slab motor, pa nek je 100 puta nov. Da se preznajam svaki put na Ibarskoj kad treba da preteknem nekog...

Edited by Dragon

kiu pro ceed bi uzeo bez razmisljanja ... finansijski prelazi u klasu toyote koju bi isto rado posedovao.. tako da pruzam se koliko mogu.. GP 1.2 motor mi sasvim odgovara, (ne obilazim na ibaraskoj .. vozim iza kamiona ili autobusa koji su dovoljno brzi i tako da me bas briga da li neko ispred obilazi na krivini i prelazi u moju traku :)) a kad stupi na snagu ZOBS bice mi ekonomicinje sto zbog kazni-spora voznja, sto zbog godisnje registracije :)

Jači auto nije pod obavezno veća potrošnja. Isto važi i za registraciju. Rezerve u snazi bolje imati nego nemati.

Kako ćeš voziti ipak stvar samodiscipline.

Moj je problem vazda bio što mi se sviđaju automobili (veličina, izgled, porformanse) koji su cenom 16-20 KEUR, ali mogu da ih priuštim tek kad kao polovni padnu ispod 10 KEUR. Novo vozilo svoje još nisam vozio.

Lepo je imati novo, ali i najskuplje. Imam prijatelja koji je pre 4 god kupio novu Korsu 1.2 za 12000 Eur i vozio je bez kvara do danas, a sad ne može da je proda za 6000 EUR. Nije neki auto ali skupo jeste.

Za 10 soma ja bi pre nešto tipa malo godina + malo kilometara, solidnom oprema i snaga. Izbor je zaista velik. Nisu svi polovnjaci mačka u džaku.

Darko.

Da j mi 10 000 pa uzmi gofa V... sa svim servisima,zederom,trnom kaskom, i eskalibur alarmom...

Jači auto nije pod obavezno veća potrošnja. Isto važi i za registraciju. Rezerve u snazi bolje imati nego nemati.

Kako ćeš voziti ipak stvar samodiscipline.

Moj je problem vazda bio što mi se sviđaju automobili (veličina, izgled, porformanse) koji su cenom 16-20 KEUR, ali mogu da ih priuštim tek kad kao polovni padnu ispod 10 KEUR. Novo vozilo svoje još nisam vozio.

Lepo je imati novo, ali i najskuplje. Imam prijatelja koji je pre 4 god kupio novu Korsu 1.2 za 12000 Eur i vozio je bez kvara do danas, a sad ne može da je proda za 6000 EUR. Nije neki auto ali skupo jeste.

Za 10 soma ja bi pre nešto tipa malo godina + malo kilometara, solidnom oprema i snaga. Izbor je zaista velik. Nisu svi polovnjaci mačka u džaku.

Isto. Recimo kad Alfa 159 padne ispod 10K... B)