Jump to content
FAS Goran
Dovla

Fiat Brava / Marea 1.9 TD - dimi

Recommended Posts

dal neko zna kolika je cena ventila sto ide na pumpu.bilo novi ili polovni igde ima da se nabavi

Edited by Sasa 73

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cenu sam ti vec napisao na prethodnoj strani, 160 evra 2006-2007 godine a trebalo bi da ima u radnjama u kojima se prodaju fiat delovi kao sto je ap sport, a i ako nemaju verovatno moze da se poruci. Kako ste ustanovili da je 100% on?

Share this post


Link to post
Share on other sites

nismo ustanovili.nego mi je bosista rekao da se ne cuje da radi,pa je kaze verovatno on.danas presao 200 km,trzo,dimio s vremena na vreme.skinuo crevo sto ide sa usisnika na filter vazduha.auto ide bolje,ne dimi kao sto je dimio.presao 50 km.videcu sutra kako ce se ponasati

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako skinuo, da auto vuce vazduh bez filtera? A jel ti zatvoren EGR ventil? Meni je trokirao zbog tog ventila a ponekad trzne kao neku knedlu da proguta dok mi je egr bio otvoren, cim sam ga blokirao nikada vise se to nije ponovilo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A zašto ne odeš kod nekog krštenog majstora i da ti to lepo pogleda i odmah da ti kaže šta je i kako je?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kod mene dimljenje nema veze sa gorivom. Sipao i D2 i Euro i ista priča. Išao da čistim dizne i reče čovek da su dobre sve i zamenio prelivna creva. Pre par dana uradio servis i ono isto. Jedino nisam išao kod bošiste da vidim pumpu. A što se tiče filtera za gorivo ima u Šapcu orginal filter i to Bosh i košta oko 800 dinara i ima ga u svakoj radnji ali ima i nekih koji su 600 dinara i imao sam problem sa njima.

Svaki filter nafte ima ventil u sebi koji kada se ugasi auto treba da se zatvori i da ne da gorivu da se vrati u rezervoar. E taj ventil nije radio kod mene i pravio mi probleme prilikom paljenja. Onda lepo izvadim 800 dinkića i rešim problem. Moram probati sa EGR ventilom tu zajebanciju pa da vidim.

Neki kažu da hoće da dimi i kada je loš protokomer mada šta znam, ne znam samo da li može dijagnostika da pomogne tu da pokaže neki koji ne može da se otkrije običnim pregledom. Možda mene i zeza godina proizvodnje ipak je moja Marea 1997 god.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Drugari, može mala pomoć? Imam par problema sa autom. Prvi je da posle remontovanja turbine i dalje ponekad (ne uvek) hoće da dimi i da cima pri maloj brzini a drugi problem je sa skazaljkom i lampicom za gorivo, skazaljka pokazuje količinu po svojoj želji, malo gore malo dole a lampica ne svetli uopšte a promenjena je tako da nikad ne znam kolika je rezerva i da liimam i koliko goriva. Pa neko mišljenje ako može. Hvala

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prvi problem probaj da resis zatvaranjem egr-a i ako ima uslova skidanjem usisne grane da se ocisti, egr u svakom slucaju zatvori, a drugi problem probaj da resis tako sto ces da izvadis plovak iz rezervoara i da ga dobro ocistis od mulja, ima sito na dnu koje se zapusi i da ocistia kontakte po kojima plovak klizi i tako pokazuje kolicinu goriva, to je kao potenciometar, ocistis i limic kojo klizi po crticama i same crtice, videces o cemu pricam kada sve rasturis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Druže, hvala na informacijama, probaću da otvorim rezervoar mada to nisam imao prilike da skidam, da lina nešto treba da obratim pažnju, na raznim forumima kažu da puca neka plastika, da lisi ti skidao to do sad?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa ima neki prsten kao matica plasticna, uporna je da se ne odvrne, ali malo strpljenja i cukanja i odvrnuce se, ili ako imas nekih uslova odmeri i napravi alat za skidanje, treba ti brusilica, aparat za varenje i neke sipkice da bi napravio neki alat, ili kako god tebi padne na pamet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...