Jump to content
FAS Goran

ajbanko

Members
 • Content Count

  85
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ajbanko

 1. Kupio sam Forda Focusa 2, 2005 godište i trebao bih da menjam gume. Na njemu su ALU 16" ali bih ja da kupim još jedan set čeličnih za zimu. E sad: da li na njega pašu čelične 15" od Renoa, 5x108 6,5J ET50?
 2. Nema na čemu! A pakovanje je zbog lepih iskustava sa ovdašnjim kurirskim službama. Mada verovatno je to isto svuda
 3. Može, ko prvi devojci... Preuzimaš lično ili da šaljem? Ako šaljem spremi pare za poštarinu.
 4. Bravo sam prodao, višak poklanjam. Svetlo sam sredio, izgleda kao novo i radi. Za prekidač ne znam, ostao mi je sa Mareine konzole koju sam ubacio u Bravca. Ako nekome treba neka javi.
 5. 062 554380 Peđa Inđija Od njega sam ja kupio i napasovao u mog (bivšeg) Bravca, 1500 dinara. Zovi možda ima još.
 6. Evo ti slike iz uputstva. Prva je za skidanje plastike, druga za skidanje samog uloška brave. Probaj, ništa te ne košta. Pozdrav, Ivan
 7. E, to je već pitanje za stručnjake. Ja nisam od te fele Ako neko zna, imam ja jedan pokvaren motorić za eksperimentisanje.
 8. Prvo da se zahvalim Vuletu za savet Napisao sam u ovoj temi da sam kod zamene fara otkrio da ne radi motor za nivelaciju. Ovo i nije neko uputstvo, više par caka da vam olakša zamenu. Dakle, ovako: - Skinite far. Nije mnogo posla, odvrnete dva šrafa i povučete far ka srednjoj masci dok kuglica ne izađe iz ležišta. Mnogo je lakše kad je far na stolu. - Umetnite imbus ključ 6 u beli plastični šraf koji se nalazi na vrhu kućišta motora. Ne zaboravite da označite početni položaj i brojite koliko ste puta okrenuli ključ, da biste posle vratili senilo fara u isti položaj u kome je bio pre zamene motorića! - Okrećite imbus u smeru kazaljke na satu (označeno žutom strelicom) sve dok može. BEZ SILE! Okrećite dok šraf dozvoljava. Ovim dovodite ručicu motorića u krajnji izvučen položaj (odnosno spuštate senilo fara u donji položaj) što vam olakšava vađenje motorića jer dobijate dodatni prostor za manevrisanje između senila i motorića. - Kućište motorića lagano zakrenite u smeru označenom crvenom strelicom. Negde na 60 stepeni u odnosu na početni položaj kućište će se osloboditi, odnosno osetićete da može da se oslobodi jer će ga opruga praktično gurnuti napolje. - Sad polako povucite motorić van fara, dok ne ugledate kuglicu na žutoj ručici motorića i njeno ležište. Oslobodite kuglicu iz ležišta podizanjem ručice na gore. - Evo kako sam motorić izgleda. Vidi se žuta ručica sa kuglicom na vrhu i opruga. - Ovako izgleda ležište ručice motorića na senilu fara. - Kada budete vraćali motorić u far vodite računa da kuglica na žutoj ručici legne u svoje ležište. Vratite senilo ka zadnjoj strani fara da bi ležište bilo bliže, zbog lakšeg vraćanja kuglice. Kada vratite motorić na far, u njegov osnovni položaj, ostaje vam da vratite senilo u početni položaj i to je to! Sretan rad
 9. Kada uključim desni žmigavac on radi usporeno. Ako stisnem pedalu nožne kočnice, dok je žmigavac uključen, on počne da radi ubrzano. Postavio sam video da vidite o čemu se radi. Ima li neko slična iskustva?
 10. Možda su pocrkale sijalice? Evo ti link. Čovek je sve objasnio, kad skineš videćeš sijalice. Zameni pa vidi.
 11. Ništa se ne čuje, slušao sam. Smejali mi se ljudi bio sam k'o Stevo Žigon u Pričama iz radionice, uvo na faru i mrmljam nešto sebi u bradu . Posle sam stao ispred zida i proverio, jedan šeta drugi ni makac. Koliko je komplikovano prepakovati sa jednog na drugi far?
 12. Menjao sam far, kupio polovan i naravno nisam proverio da li sve radi. I naravno nivelacija ne radi . Sad mogu da namigujem farovima, jedan radi a drugi zakucao. Da li je neko otvarao ili popravljao deo za nivelaciju svetla (motorić sa malo elektronskih džidžabidža). Sačuvao sam stari far (na kojem je staklo pokojno ali su senila i ostali delovi čitavi) pa sam mislio da prepakujem ako mogu.
 13. Ako je kasetaš isti kao model sa slike onda je u pitanju M2 varijanta.
 14. Može lokot. Očo u Bačku Palanku.
 15. Bravo front and rear disk conversions (except HGT) Ovo sam video odavno, sad mi pade na pamet.
 16. Kupio sam beli cajger tako da mi je ovaj višak. Početna cena je 30€ a krajnja stvar dogovora http://www.kupujempr...37532-oglas.htm
 17. @kuvalja e vidiš fora je baš u tome da ni na belom satu nije bilo sijalice, već samo prazno podnožje. i nikako mi nije jasno kako to radi @brkic ne znam. i meni je delovalo logično da pamti ecu. možda kod mene "postoji neka neispravnost", posledica "finog" podešavanja kilometraže od strane prethodnog vlasnika. ps. nešto mi se dešava sa slikama na postimage.org, nestaju same od sebe. krenulo me
 18. Nisi me dobro razumeo. Imao sam crni sat na kome nije sijao ABS ali je na mestu za ABS sijalicu (označio sam ga gore na slici crvenim krugom) bilo prazno podnožje bez sijalice u njemu. Podnožjem zovem ovo, samo žute boje i bez sijalice: Na belom satu je pre moje intervencije sijao ABS i mesto za ABS sijalicu je bilo bez podnožja (označeno gore crvenim krugom). Skinuo sam podnožje sa crnog sata i stavio ga na beli sat i ABS lampica je prestala da sija (koliko god nelogično zvučalo). Gore sam slikao situaciju posle promene mesta podnožja. Ovo sam napisao kao savet ljudima koji se nađu u sličnoj situaciji mada iskreno nisam se baš proslavio sa objašnjavanjem.
 19. Juče sam kupio beli cajger za mog Bravca i posle zamene crni za beli, osim za*eba sa uvećanom kilometražom, primetio da mi sija i ABS lampica. Moj auto nema ABS a da mi lampica bode oči dok vozim neću, dovoljan mi je ovaj crveni lik sa stomačinom. Prvo što mi je palo na pamet je da probam da premestim prazno podnožje za sijalicu sa mesta označenog sa ABS sa starog, crnog sata na novi, beli. I ABS lampica više ne svetli Eve gi satevi: Označio sam mesta za prazno podnožje za ABS: Ovako izgleda posle rokade, crni sija ABS, beli jok.
 20. Eeee, znam ja to ali ja hoću da bude or'ginal a i roza nekako nije moja boja.
 21. Aj ako ne može da se kupi ima li neko ideju čime to zameniti (a da ne menjam ceo pojas)?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...