Jump to content
FAS Goran

Robija

Members
  • Content Count

    60
  • Joined

  • Last visited

About Robija

  • Rank
    Regolari

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Novi Sad

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Stilo 1.6 16v + Fiat Punto mk2 1.2 8v
  1. Pa auto za 5 godina koliko je kod mene nikada nije izbacio grešku za airbag. Pretpostavljam da ima. Da ga nema zar ne bi već od pucanja sijala lampica?
  2. Upalila se crvena lampica za airbag, punto mk2 1.2 8v 2001. Prvi put za 5 god. koliko je auto kod mene. Ugasio auto, pomerio suvozačevo sedište da drugar izađe sa zadnje klupe (jer je sa 3v), posle sat vremena upalio auto kad sija lampica airbaga. Taj dan sam prešao 400 km iz nekoliko vožnji, dosta puta palio i gasio auto, ali lampica je konstantno sijala. Odem danas do drugara, stavi dijagnostiku izbaci dve greške airbaga. Jednu obriše (ne znam koja je bila), ali drugu ne može. Piše problem u desnom bočnom airbagu. Gledao sam ispod sedišta, konektor je utegnut fabrički, probao sam ga odspojiti pa spojiti, ali i dalje sija lampica. Jel ima neko rešenje da mogu sam još da probam?
  3. Koliko sam shvatio akcija je besplatna, ne moraš ništa da popravljaš kod njih. Pošto sam i ja iz NS-a i planiram ići u stojanov na ovu proveru. Jesu ti ovo utisci sa ove provere ili neke od prethodnih?
  4. Pozdrav Imam i ja problem sa klimom. Auto je punto 8v 2001. god. Klima ne radi samo nešto šušti iz centralnih usmerivača vazduha. Kada je isključim prestane i šuštanje. Pročitao sam ovde da je verovatno bez freona ostala. Sada me zanima da li je normalno da ona vremenom izgubi freon ili obavezno mora da ima neki kvar ako je izgubila? Auto je kod mene 3 godine, za to vreme nisam punio ni jednom. Pošto je kupljen u Nemačkoj ne znam ni kada je zadnji put napunjena bila. Prošlo leto sam primetio da lošije hladi, ali nisam ništa preduzimao.
  5. Da li je neko bio u Stojanovu u Novom Sadu na ovom pregledu ove godine? Pročitah na početku teme da su prošle godine otaljali čoveku pregled za 10 minuta. Ima li neko iskustva od ove godine?
  6. Ja sam imao isti problem na mom stilu 1.6. Ništa ne brini, nikakve posledice nisu ostale. Lampica se upalila jer u datom momentu nije imao dobro sagorevanje, pošto nema posledica lampica se ugasi. To što gori prilikom paljenja auta je zato što je greška postojala i obaveštava o tome. Ako te to nervira, samo na dijagnostiku da ti obrišu grešku. Ja sam moj vozio godinu dana posle tog incidenta i nikakvih problema nisam imao niti je više ikada upalio lampicu za motor.
  7. Auto putem 200 km. 120 km/h sa klimom 6.2 l. Punto 1.2 8v.
  8. Ja u svom puntu trenutno imam LM 10w40 MoS2. Imam samo reči hvale za ulje, pre njega sam imao seleniu gold ali nisam bio zadovoljan. Sada ću sipati optimu hc power 10w40 jer autom prelazim oko 3000 km. godišnje i nema svrhe da izbijam pare iz džepa za skupa ulja. Ovu optimu dobijam po nabavnoj ceni jer mi pašenog ima prodavnicu guma i ulja. Što je najbitnije optima je originalna, rafinerijska nabavljena iz Modriče, što se za gomilu ulja na našem tržištu ne može reći, i koštaće me samo 400 din/l.
  9. Početkom avgusta biće tačno godinu dana od prethodne zamene ulja, auto prešao samo 3000 km. za to vreme. Početkom meseca idem na put od 500-600 km. Da li menjati ulje pre ili nakon puta? U pitanju je punto 1.2 8v.
  10. U posledenje vreme slabo vozim svoje automobile zbog korišćenja službenog auta. Prošla je godina dana od poslednje zamene, a nisam prešao ni 3000 km. Koliko je obavezna zamena ulja jednom godišnje, bez obzira na pređenu kilometražu i zbog čega? Šta bi ste mi preporučili za punta? Sipao sam seleniu gold, nakon toga i liqui moly MoS2. Čitam da se Shell sada dosta sipa u fiate? Hvala
  11. Možda na moje pitanje ovde već postoji odgovor, ali nemojte mi zameriti što nisam pročitao celu temu jer sam veoma zauzet, a tema ima celih 225 strana. Imam punto 1.2 8v i u gradu mi troši 8.5l benzina sa klimom??? Do sada nisam puno vozio u gradu, samo na otvorenom gde je trošio 5-5.5l. Da li je ovo normalna potrošnja? Nešto mi je puno za ovaj mali motor? Hvala na odgovorima i pozdrav.
  12. Pa stilo je inače do 2000-3000 malo tromiji, preko toga onesvešćuje. To nije nikakav problema sa autom.
  13. Auto sam kupio pre dve godine od drugara koji ga je godinu dana ranije uvezao iz Nemačke sa tim akumulatororm. Do pre 4-5 meseci vozio sam ga svaki dan po 10-ak km. Pošto imam i punta, u zadnje vreme stila slabo vozim, jednom u 10 dana, čisto da ga provozam. Prošle zime nisam imao ama baš nikakvih problema. Čak i na onom najvećem minusu mi je auto stojao 10-15 dana u snegu i nakon toga palio ko mina.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...