Jump to content
FAS Goran

Stent

Members
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

About Stent

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Beograd
  1. Ne tvrdim 100 % da sam u pravu, ali tako sam cuo od nekoliko likova koji se razumeju u te stvari, ali ako si ti video ulje onda su uljani, zar ne!
  2. Pogledajte ovaj video snimak zamene silen blokova
  3. Akronovi sileni nisu uljani koliko ja znam! Koji su to "fiat" sileni, to su ponovo akronovi ili neki drugi prepakovani na uobicajen nacin!
  4. Moze da se i u kucnoj radinosti nesto nabudziti. Potrebna je debela ploca (3-4 mm i vise) i da se razbusi na 3 mesta po velicini trokrake ploce na silen bloku. Kroz rupe se stave srafovi sa navojem i posao zavrsen. Taj deo se stavi na silen blok pa tek presom stiskati po tom delu (napravljenom). Ako nemate ovo unisticete silen blok jer je taj deo centralni i povezan je gumom koja ce se raskinuti, isteci, jednostavno sj,,,,, silen blok. Finkcija ova tri srafa je da vrse pritisak gde je i predvidjen, na ovu crvenu metalnu plocu koja prekriva silen blok i koja se naslanja na spoljnji deo silen bloka a ne da centralni (kuda prolazi sraf) a to je ova trokraka ploca na silenu. Ko je gledao silen blok znace o cemu pricam i zasto je taj deo sa tri "pipka" jako bitan za ovaj tip silena Evo i mog "slikarstva u pait-u Nije nesto ali bar pohvalite trud Klik na sliku za uvecanje!
  5. Problem sa silen blokovima je njihova sama montaza! Vecina to nabija kako zna i ume, ali kod ovih silena to nije bas tako. Sami sileni za stila su specificni i mora se koristiti originalan alat za tu svrhu da se ne bi isti ostetili pri ugradnji. Imalo je nekoliko likova koji su se zalili po forumima da i posle ugradnje novih imaju iste probleme. Pa naravno kad su isti nabijeni sa maljem i cekicem. Gledao sam kod nekih kao ih postavljaju i moj auto nikad ne bih poverio njihovim rukama. Nadam se da ovi servisi u BG koji se bave ovim da to oni rade na drugi nacin i da su ozbiljniji. Ipak oni imaju koliko toliko neki ugled pa su verovatno i opremljeni i obuceni za ove poslove. Posto su neki i sami clanovi i prijatelji ovog foruma neka i sami potvrde ovu konstataciju. Evo slucajno sam iskopao kako izgleda originalni alat za zamenu silen blokova zadnjeg trapa za stila. Ovaj obelezeni deo je kljucni element za ugradnju! Reklama je zabranjena pa ne bih ovde da postavljam ali kljucna rec za pretragu je " Alat za izmjenu silen blokova, FIAT STILO "
  6. Cestitamo!!! Daj nam semu, koji pinovi na ECU

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...