Jump to content
FAS Goran

banca

Members
  • Content Count

    20
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by banca

  1. Pozdrav, cuja2000 da li si nasao negde tu membranu ? Novu ili polovnu i da li si resio problem?
  2. gde si nasao diznu? Polovnu ili novu? Ja sam imao slican problem,ako si je sam menjao obrati paznju na gumicu koja naleze izmedju tela monopointa i ame dizne
  3. Da li ovo o čemu pričate i ja čitam ima smisla za Punto 55 1.1 "96 ? Koliko se ja razumem on ne spada u OBD2 ili se varam_*??On ima tro pinski džek ? Može li varijanta FiatEcuScan+ELM ili KKL + pa kablić OBD2 na 3pin?
  4. Ureko sam ga!U roku od ova 2-3 dana desilo se da neće da upali.Ali pumpa se uopšte nečuje kad se da kontakt. U oba slučaja nisam imao unimer da proverim dal dobija struju ali od sad nosim unimer sa sobom. I da,na koje žice bi trebalo proveravati napon?
  5. On se nalazi kod suvozačevog amortizera u tom delu je,tačnije kod samog kompijutera.Nego mene buni nešto drugo.Danas sam posmatrao malo motor i te kablove oko njega i našao sam 2 džeka koja tek tako vise.A evo slika,može li mi ko reći šta je to i čemu služia?
  6. Kontakte sam isprskao WD sprejom i za sada radi,ali videćemo.Javiću se nakon izvesnog vremena. Zaboravih da se zahvalim.
  7. Auto je u mom vlasništvu oko godinu ipo,kad sam ga registrovao morao sam i reatest za plin da radim (kačio me nov zakon) tako da sam nešto manje od godinu dana morao da idem u servis gde su mi promenili creva i multiventil.Hoću da kažem da i pre i posle tih intervencija auto je radio na ler (na plin) ali od skoro neće....Šta može da ga zeza?Kako se manifestuje ako crknu oni releji ili šta su već ? Mada ću sutra uzeti te kontakte sve kompletno da očistim i da li da ih poprska WD sprejom ili ne?
  8. Veliki pozdrav! Imam Punto mk1 55 "96 i jedan neobičan problem,barem za mene neobičan. Radi se o tome da auto pali 100x i 101 neće,mada ga pucaš.Ostavim ga nekih 15-30 minuta i upali na bukalno pola ključa.Da napomenem u poslednje vreme dešava se da pumpa nakon davanja kontakta ne napravi ono njeno zujanje tj ne upali se....Auto je priključivan na dijagnostiku i sve je kako treba.grešaka nema.Kad vozim auto on ide bez greške,pređem i po 100-200km bez problema. Samo da napomenem da se čuje pumpa kako zuji i to onako ne baš jako ali čuje se,Kada sam ga kupio pre skoro godinu ipo mislim da se nije čula tj mislim da joj to nije normalan zvuk pri radu. I da iskoristim ovu situaciju ako postavim još jedno pitanje a to je da auto na leru kad ga prebacim na plin nece da radi a u hodu radi bez problema (vuče sasvim normalno).Plinski uređaj je LANDIRENCO!!! Hvala unapred!
  9. Evo da se javim samo da sam nasao menjac za Lanciu Y10 i to kod Njegos-a. Ako se sme pisati cena je 100E za petostepeni za razliku od BGD-a(necu ih imenovati) 150E za cetvorostepeni. IZ Bele sam zapalio za Cacak,ljudi imaju bukvalno sve i svasta za Alfu,Lanciu i Fiat.Vredi otici i videti.Svaka im cast. Stvarno treba ovakve ljude reklamirati.
  10. Reci mi druze da li on ima delova za Lanciu y10 ili samo FIAT-a? Konkretno trazim menjac.Kako se zove covek,kojim slucajem da li znas? ...hvala unapred Ne znas kojim slucajem da li ima delova za Lanciu y10 ?
  11. LANCIA POLOVNI DELOVI ZA DELTU, DEDRU, THEMU, KAPPU, PRIZMU, Y10, ZETU, LYBRU PRODAJA DELOVA SERVIS I OTKUP VOZILA 062 8416 889 Ako nekom zatreba lik radi samo sa Lanciama,ja sam kod njega nasao menjac.Tacnije za neki dan bi trebao da idem za BGD i pazarim.Javljam utiske.
  12. ^^^ Hvala na ponudi,nasao sam petostepeni u bgd.Lik radi samo sa Lanciama. Ako nekom zatreba evo kontakt Post #91
  13. Svaka cast! duleue koji model Y imas(godiste)?Cisto pitam.
  14. Da li moze neko da mi kaze gde bih mogao da nabavim menjac za Lanciu y10 '84god,petostepeni menjac,i da li kojim slucajem odgovara od Una i Pande? Lancia y10 '84god 999ccm 32kw...
  15. Veliki pozdrav svima!Zovem se Sale,vozio sam Lanciu Y10 '84god!(Trenutno na servisu,vec duze vreme) I odmah da iskoristim priliku da ne bih ovde skrabao pogledajte moj posti i pomozite mi. Hvala unapred http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index....showtopic=37459
  16. E ovako problem je jako komplikovan,barem za mene! Ponosni sam vlasnik stare Lancie Y10 '84god,vozim je nekih 8 godina (toliko je kod mene) i sa autom tog godista bio sam ne zadovoljan,vec prezadovoljan.Jer je za razliku od Zastave 128 koju sam ima pre Y,Lancia je avion za nju.Nije me nikada iznenadila na putu a putovao sam. Sve do prosle godine septembra '08 kada je nesto u menjacu pocelo da "melje". Posto mi je teca automehanicar i ja pomocnik , otvorili smo menjac i sve je bilo da kazem na svom mestu. Sklopili menjac,sipali novo ulje i bla,bla..... Nakon pokretanja moje Lancie i nepredjenih nepunih 15km menjac mi je izbacio iz prve brzine i tu je stao .Otvorio ponovo menjac i imao sta da vidim. Osigurac koji drzi sinhron se polomio, a automatski i sinhron ispao i napravio takav lom u menjacu da mu stvarno vise nema pomoci. I kao takav menjac je zavrsio svoju karijeru, a meni je potreban drugi menjac. Da li neko ima menjac za nju ili da li pasuje od Fiat Una ili Pande ? Ako nekome trebaju neki podaci tacniji slobodno nek mi kaze postavicu ih. Izvinite na ovolikom tekstu za tako malo pitanjce. Unapred zahvalan.
  17. Kad smo vec kod zapostavljanja,primetio sam da se jako malo pise i raspravljao lanci Y10 (mislim na starije modele).Na primer kao sto je moj iz '84 godine proizveden. . Sto tako?Da li ih malo ima ili je problem neke druge prirode.Jer od kako je ja vozim (7godina) mozda sam video 10 komada.I mogu da se poghvalim autom,jeste da je star ali za razliku od Zastave 128 koju sam imao ovo je avion. I ubedjen sam,da kada budem kupovao jednog lepog dana drugi auto uzecu Lanciu.Mislim,cisto da nebude zabune,nisu Zastava i Lancia jedini automobili koje sam vozio,ali stvarno malena me je odusevila.Izvinite ako sam pogresio temu ili ako je tema drugacije zamisljena pa joj kvarim koncept,ali nisam nasao zgodnije mesto da je pohvalim.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...