Jump to content
FAS Goran

zlocesti

Members
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

About zlocesti

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male

Previous Fields

  • Garage
    PUNTO 1.9JTD HLX

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Trebalo bi da je kao kod mene na Puntu 1.9 JTD,Gledano sa prednje stane on ti je iznad leve poluosovine.Tesko mu je prici ali uz melo muke sve se resava.
  2. Filter vazduha menjas sa gornje strane ali ako hoces da ga ocistis od peska,mulja ili cega vec najbolje je da mu pridjes sa donje strane i da ga lepo ocistis.Ako mozes skini ga celog. Pregledaj obavezno alternator,on je najkriticniji.
  3. Cetiri godine je Puntic kod mene i od prvog dana sipam samo 10-40td.Nikad nisam uocio neki problem jer je ipak to dugacak vremenski period a sad vidim da je za njega preporucljivo wr5 - -40.da lisam mogao necim da naskodim sto sam sipao 10-40?
  4. Interesuje me koje ulje preporucujete za Fiat punta 1.9 jtd?Godinama sipam Seleniu 10 - 40 td a citam po forumu da je to greska i da treba sipati wr5 - 40?Pozdrav..
  5. Veliki plus i svaka preporuka za servis Goran!Promenjen senzor polazaja volana za veoma kratko vreme i to uz popust.Velika ljubaznost i profesionalnost..Preporucujem..
  6. Svaka cast na profesionalnosti,usluzi,ljubaznosti..Promenjen senzor pozicije volana i moj Punto ponovo radi kao sat.Velika preporuka za najboljeg servisera..
  7. Ja sam imao indenticni problem sa tresenjem pri odredjenoj brzini i resio sam ga promeno drzaca motora,onaj ispod akumulatora,vezuje sasiju i menjac.Moj puntac nije obican dizel vec jtd ali verujem da ima i tvoj isti nosac.Promeni ga i videces ogromne razlike,nema vise tog tresenja,smanjio buku,vibracije,ma potpuno drugi auto.Pozz..
  8. Uspesno zamenjen nosac ispod akumulatora i mogu reci da se jtd preporodio!Mnogo manje tresenja,podrhtavanja i pucketanja plastike u kabini.Menjao sam pre i ostala dva ali tek nakon zamene ovog primecuje se ogromna razlika!!!
  9. Mene zeza centralni,onaj sto direktno drzi menjac,ali docicu mu glave vec nekako!!!Napravio sam dobru polugu,prskao sa wd-om ali ni da pipne.Cak mi je i pukao jedan nastavak a sraf ni da mrdne.
  10. Znam ali cime u sopstvenoj reziji da ga grejem!Smislicu vec nesto!
  11. Jel imao neko problema sa srafom nosaca,onim ispod akumulatora.Nece pa nece..
  12. Pricao sam sa majstorima koji kazu da to nije za sada nista opasno jer nemam nijedan problem sa kvacilom ili plivajucim osim tog zveckanja.Znam za zamenu ali neka jos malo pa kad budem otvarao da zamenim sve komplet.Dosta je i pala cena,u ap spotu plivajuci je trenutno samo 23000 za razliku od prosle godine kada je cena bila astronomska. p.s: zaboravih da napomenem da to zveckanje traje jos od 2008 godine kada sam ga i kupio i dan danas vuce kao blesav bez bezanja obrtaja i nekog tresenja.
  13. Problem ustanovljen,zamajac otisao,tacno receno opruge u zamajcu imaju lufta pa zveckaju.Idemo ovako pa dokle god moze..
  14. Nemam tih problema,kola vuku bez problema i nema bezanja obrtaja.Ne znam kako se ponasa kada mu je druk lezaj pred kraj.To zveckanje se desava samo pri pustanju kvacila.
  15. Imam cudno zveckanje iz predela motora,najvise se cuje kada dajem gas,pogotovo kada krecem.Na leru nista.Jedan od nazovi majstora mi je rekao da su to opruge na lameli koje su pred kraj pa one zveckaju. Da li je imao neko nesto slicno i kakva su iskustva? Pozdrav...

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...