Jump to content
FAS Goran

alfacino

Members
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

About alfacino

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Izvinjavam se sad na spamovanju, ali palo mi je nešto na pamet. Kako se može resetovati Blaupunkt fabrički radio u Puntu? Jer, razmišljam, ako bih to izveo onda bi se sve vratilo na fabrička podešavanja pa bi verovatno i bas i balans bio namešten na "default", jedino bi eventualno problem predstavljalo to unošenje kode "na slepo", al opet verujem da bih se nekako snašao.
  2. Pridružio sam se danas grupi, pitao ima li ko da vrši reparaciju međutim nisam dobio nikakav odgovor... :/
  3. Da li možda neko od vas sa foruma prodaje ovakav ili neki drugačiji fabrički radio za Puntića koji ima funkcionalan displej?
  4. Evo mene opet posle godinu i po dana, i dalje me muči isto, i dalje nisam ništa uradio a sad je čak i gore jer sam ispretiskao svako moguće dugme i poremetio i bas i onaj balans i uporno hoću da namestim onako "na slepo" ali uzalud. Jako me to nervira. Postoji li mogućnost da se nekako povrate ovi pikseli, tj. te crtice, da se to nekako popravi? Koga god sam pitao, kažu ma šta ti fali, u suštini neće niko da se bakće sa tim. Šta me savetujete? Da li da kupim neki aftermarket radio, da li preporučujete neki, da li to može da šteti autu odnosno da crpi struju i tako to? Ja bih iskreno najradije da mi ostane ovaj, samo makar da vratim sve na "fabričko" pa posle nek nestane opet.. Ima li još neko ovaj problem ili makar imao, kako ste rešili?
  5. Fiat Punto 1.2 16v - rađen veliki servis pre nedelju dana. Uglavnom, pokupim auto u ponedeljak, (tad je padala neka malo jača kiša i išla muziku na radiju pa nisam ništa čuo). U utorak auto nije vožen, u sredu, upalim ja kola, dam manji gas i načisto precrknem od zvuka koji je dopirao negde od kasete. Bukvalno kao u naslovu teme, klokotanje vode, i to se poprilično glasno čuje. Krenem ja malo da vozim, kad se ono čuje i dalje kad dam gas.. Stanem ja sa strane, pozovem prijatelja koji se razume u kola (jer se ja razumem vrlo malo) i objasnim mu stvar, kaže on meni, nije majstor ozračio, samo odvrni grejanje na najjače i ne brini. Poslušam ja njega, kad ujutru, pred nešto duži put, opet se meni to čuje. Ma ne vredi, paranoičan sam ja, odmah kod majstora odem, kaže on aha možda nije lepo ozračen dža bu nešto pogledaše dok sam ja pričao sa glavnim majstorom oko troškova servisa i samo mi rekoše ima vodu, ne gubi, ne brini se. U suštini odem bez odgovora. Posle par dana, da čuknem u drvo, klokotanja više nema, iako se plašim da se ne povrati. Mene interesuje, kako je moguće da je zvuk nestao sam od sebe, da li je to normalno, da li smem da vozim? Da li sve to može da naškodi autu? Da napomenem da lepo greje, čini mi se da i temperaturu lepo nabije, iako je moguće da tripujem da to rado malo sporije (verovatno je isto kao ranije samo sad više obraćam pažnju). Iznesite mi vaša mišljenja jer poludeh od preteranog razmišljanja.
  6. E pa ovako, imam u Puntu fabrički neki Blaupunkt sa ulazom za kasetu kao i dole kod piksle 5 slotova za CD. Ali uglavnom, CD ne prihvata, već samo izbaci, a pokušao sam i sa cassette aux adapterom ali i I nju takodje izbaci. Glavni problem je što nemam displej, odnosno imam ali apsolutno ni jednu jedinu crticu ne mogu da vidim, ništa šta piše. Dakle jedino mogu samo da menjam stanice i to je to, ne mogu ni podešavanjima da pristupim, mislim ja mogu ali uzalud kad ne znam šta stiskam. E sad, znam da je skoro pa nemoguće zameniti taj deo a nije ni vredno, a ne menja mi se ceo radio jer lepo deluje. Ono što želim da vas pitam je da li bi mogli da mi kažete kako ručno da se namesti frekvencija pa da ja samo pratim vaše korake jer mi je bitno da dodjem do 108hz frekvencije jer na njoj onaj bluetooth adapter koji ide u upaljač (koji planiram da kupim) hvata muziku koju bih puštao na telefon. Dakle samo su mi potrebni vaši koraci. Pomagajte ne mogu više da slušam Hit i četri te iste pesme.
  7. Je l' ima neko neko mišljenje? Majstor mi kaže da je to normalno jer sad pumpa nabija pritisak i da to treba da se čuje i u vožnji. Ali čitam po netu da su to obično simptomi kada je pumpa loša, a inače sam kupio polovnu.
  8. Malopre sam je zamenio, pasuje, ali kao da mi se sama pumpa dosta jače čuje od one prošle. Je l' nema potrebe da brinem ili? Čak mi izgleda da i plovak bolje radi odnosno bolje pokazuje, jedino ne znam ovo što se čuje dosta glasnije od prošle. Hoću da kažem, i prošla se čula ali samo dok sam davao kontakt, a ova se čuje i kad motor radi, pa ne znam da li je to ok?
  9. E hvala vam puno, danas idem to da namestim. On kaže da odgovaraju jer je bitno da kako on kaže ta pumpa radi na 3.5 bara, a ima i neke kako mi reče monopoint i one valjda rade na manje pa ne bi odgovarale. Hvala još jednom živi bili!
  10. Pozdrav, pošto mi je sje*ana plastika oko pumpe pa se gorivo izliva i smrdi, iako sam pokušavao da krpim, moram da menjam zbog te gluposti celu pumpu. Elem, reče majstor da ima polovnu za 16V (Moj Puntoo je sa 16V), međutim sad ga zovem da kupim on je prodao, a kaže ima za 8V, pa me zanima da li te pumpe mogu da idu i na jedan i na drugi auto? Hvala.
  11. E baš bezveze onda, vidim da ima polovnjaka i za do 30-40 evra, makar da vidim da što jeftinije prodjem, ali pre toga da probam sa krpljenjem još koji put. Hvala ti na pomoći svakako.
  12. E pa ovako, našao sam u čemu je stvar. Digao sam zadnje sedište, došao do pumpe i imao šta i da vidim, benzina koliko hoćeš. Ona plastika skroz na vrhu je nekako popustila, da l' od pritiska ili čega već i to toliko da se bukvalno ni ne vidi ta "pukotina". Kad sam sa majstorom (čitaj rođakom) očistio malo krpom to oko pumpe i ustanovio na kom delu curi, odlučili smo da probamo da zalepimo to nekim lepkom, sad mi stao mozak on reče na V neki lepak ili nešto poput toga sad da ga j. Uglavnom sačekali smo nekih sat, sat i po, možda i dva, upalio sam ga posle i nismo videli da pušta, olakšanje. Medjutim danas opet osetim benzin dok sam se vozio i već počinjem da sumnjam da je operacija neuspešna ali nisam siguran jer nisam stigao da proverim. Da kažemo da je lepak popustio, šta predlažete, čime sada da probam da zakrpim i da li uopšte vredi krpiti, ili da se ipak menja pumpa, al nekako mi je krivo da zbog te gluposti menjam pumpu koja je ok, koliko sam video BOSCH je proizvođač, i stvarno bih želeo da zaobiđem zamenu ukoliko je to moguće. Hvala unapred.
  13. Update: Sad sam ga malo upalio, radio je par minuta i nisam nešto osetio, prozori su sada bili zatvoreni, preko noći sam jedan malko ostavio da bi se provetrilo. Mirisao sam i zadnje desno sedište jer kako sam gledao po forumu tu je neki deo rezervoara, kako već. Da li je moguće da se juče osećalo samo zbog toga što sam sve vreme vozio sa otvorenim prozorima pa da se samo zbog toga osećalo na benzin, odosno da li je moguće da uopšte nema kvara već sam samo ja umislio?
  14. Pozdrav, malopre sam imao rutu od oko nekih 60-70 kilometara, i nakon nekog vremena sam osetio miris benzina, pomislio sam da je od nekih drugih vozila koja su išla ispred mene ali biće da nije to jer se miris i sad oseća kada sam stigao i kad auto stoji, čak i kada je ugašen. Bili su mi otvoreni prozori i kao da se više oseća dok su otvoreni, ne mora da znači jer sad već paničim pa ni sam ne znam kako je. Ne razumem se toliko oko auta i svaka pomoć mi je dobrodošla. Šta može da bude u pitanju? Da li uopšte smem da ga vozim? Plašim se i da se ne upali preko noći, sve mi prolazi kroz glavu.. Fiat Punto 1.2 16v 2000.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...