Jump to content
FAS Goran

Fallcone

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

  1. Samo da javim da je projekat uspeo! Izvadio sam sve pinove i manje više nasumično ubadao i provaljivao gde koji pin ide. Prvo sam po starim dugmićima provalio da sirena ide na pinove 3,4, postavio sam masu na 7 i relativno brzo sam provalio gde koji ide. Na kraju je ispalo da dugmići idu na 1 i 5, i svetlo ide na 6 ja mislim. Nisam nikako uspevao da se povežem na Blue&Me, zatim sam obrisao već zapamćene uređaje i onda sam uspeo da se povežem. Sve radi, svi dugmići, pozivi, poslednji pozivi iz telefona, kontakti, jedino što ne prepoznaje primljene poruke iz telefona ali to mi je skroz nebitno. I da glasovne komande su na nemačkom, tako da to moram promeniti na engleski, ali svakako sam prezadovoljan sa svim ovim, ostim toga što sad i sam volan izgleda dosta lepše.
  2. E ovako, nabavio sam nove komande, skinuo air-bag, zamenio komande, međutim ne rade ni komande, a sad ni sirena ne radi. Kad sam pogledao malo bolje džek preko koga se povezuju komande sa volanom, primetio sam da je drugačiji raspored žica u odnosu na stare komande, kod starih dve žice koje idu od sirene su prikačene na rupe 3,4, a kod novih u rupe 6,7 ili je obrnuto nisam tačno sad siguran, a tako je i sa ostalim žicama. E sad da li je moguće samo promeniti raspored kablova da odgovara šemi u džeku koji izlazi iz volana? Mogu otići i do majstora da on pogleda, ali više volim sam da odradim.
  3. @Ivan E ovako, 1. Proverio sam preko VIN-a, mislio sam da je auto 2009., ali je proizveden 10.2008. Postoji stavka pod nazivom CONVERGENCE C1 WITH MEDIA PLAYER JACK, čini mi se da je to to. 2. Da da imam to u kaseti, zato sam i pomislio da imam. 3. Dao sam kontakt i našao sam Blue&Me preko bluetooth-a. Tako da je verovatno menjan volan, jer nisam viđao takve fabričke na puntu ili su samo komande zamenjene. U svakom slučaju, naći ću te komande pa da ih prepakujem jer mi se baš sviđa ovaj volan pa ne bih da ga menjam. Hvala puno!
  4. Ljudi, potrebna mi je pomoć. Kupio sam skoro Grande Punta 1.4 8V sa fabričkim metanom i od početka imam problem sa komandama volana. Na volanu imam standardne komande bez Blue & Me komandi (slika ispod) i na levoj i na desnoj strani imam isti problem, kada pritisnem bilo koje dugme na desnoj strani smanjuje se zvuk na radiju,a isti problem je i na levoj strani, šta god da se stisne menja pesme ili stanice na dole. Vadio sam dugmiće, temeljno ih očistio ali ništa i kad direktno pritiskam dugme na ploči isto se događa, dakle svako dugme radi istu funkciju. Jedino što mi pada na pamet je da su menjani dugmići ili ceo volan i da nije nešto povezano kako treba. E sad jedna od stvari koja mi je skoro pala na pamet je da možda imam Blue&Me sistem a da su promenjene komande i da su postavljene ove bez komandi za Blue&Me sistem i da je tu problem. To mi je palo na pamet jer sam video da imam uputstvo za Blue&Me sistem, imam USB port sa windows mobile oznakom i čini mi se da ima i mikrofon kod svetla kabine. Da li može neko da mi potvrdi da imam Blue&Me sistem ako imam sve ove stvari koje sam naveo ili da postoji način to da proverim i ako imam gde bih mogao da zamenim komande sa ovim sa Blue&Me komandama?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...