Jump to content
FAS Goran

VicoBA

Members
  • Content Count

    22
  • Joined

  • Last visited

About VicoBA

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Banja Luka
  • Interests
    PC enthusiast, IT freak, FIAT and Alfa lover

Previous Fields

  • Garage
    Ex Alfa Romeo 164 2.0L turbocharged V6, ex Fiat Bravo GT, current Fiat Stilo 1.6 16V
  1. Najgore je sto ke curilo. Nekada uspijem dobiti pritiska. Ali zraka nikako da se rijesim. Sada sam otpojio da vidim da nema zraka negdje prije cilindra i gle cuda, ulje ne izlazi vani... [emoji2962][emoji2962][emoji2962] Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
  2. Skinuo crijevo sa cilindra na mjenjacu, otvorio rezervoar ulja, crijevo spustio skoro do zemlje i ulje ne izlazi.... Je li problem u cilindru koji pritiskam pedalom ili???
  3. To je tako za cilindre koji imaju sisicu koja se odvrce/zavrce... Ali ovdje se samo crijevo izvlaci. Problem je u tome sto sistem ne moze biti pod pritiskom kao u slucaju gdje sisica s navojem postoji.
  4. Pozdrav svima! Pretrazivao sam teme ali ne nadjoh pa ako neko moze da mi objasni postupak odzracivanja cilindra kvacila na Stilu 1.6 ali bez vakuum pumpe. Hvala u naprijed svima.
  5. Moj prijedlog, ako je samo za muziku: Bluetooth modulator CD Changer-a... Mozda malo skuplje ali si rijeshio problem kablova, rezanja plastike, ugradnje USB,...
  6. Skontao... @Ivan to jesam citirao i pitao da li radi ali ne i shta radi - my mistake... @neshaoct trenutno cekam da mi stignu otpornici. Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
  7. @Ivan ne skontah koji je to post... Link nije OK... A sto se tice iskljucivanja OCS-a, ako sam dobro shvatio na tom britanskom sajtu, ljudi su doslovno brisali ocs u dump file-u centrale airbag-a s tim da je airbag nakon toga najnormalnije radio. Zato mi se to cinilo kao najpouzdanija metoda.
  8. "Igranje sa pinovima" - nisam skontao o cemu se radi. Posto se iskljucuju air bag-ovi, naravno da sam odustao od toga. Ovo sto sam pitao za eliminisanje OCS-a u centrali, pitao sam jer mi je logicno da bi to bilo najbolje - bez igranja sa zicama. Ono sto zelim jeste da omogucim airbag da ispuca. Ne radim ovo iz razloga zato sto me samo "nervira biiiiip" nego da, zlu ne trebalo, ispuca airbag ako to bude trebalo pa makar niko i ne sjedio na suvozacevom mjestu.
  9. Pa naravno da mi je na umu da airbag bude u finkciji. Ako volim i cijenim svoj zivot, kakav bih to, samoziv, stvor bio pa da ne pazim na drugoga, bliznjega? [emoji2955]
  10. Slazem se i ja da treba biti u funkciji. Ali ako je fabrika odustala od ovakvog rjesenja, je li zlocin i toliko lose da se uspostavi funkcionisanje airbag-a na nacin da se zaobidje senzor?
  11. @Ivan slazem se da se "igramo" sa zicama. A sada jedno pitanje: je li bolje da ispuca airbag pa kako god ili je bolje da se vozim ovako pa da ne ispuca niti jedan?
  12. Zna li neko kako iskljuciti OCS softverski? Pronasao sam firmu koja se bavi time ali je u Britaniji. Zato, je li neko uspjevao to u nasim krajevima? Za sada radim lemljenje otpornika po shemama iz ranijih postova (upravo pocinjem [emoji1696][emoji16]) ali bih najradije da iskljucim senzor ako je vec moguce.
  13. Je li neko probao: Radi li?? Ima nekakav štur video na YT o ovome pa nisam siguran radi li ili je klinjo koji je snimao samo se zezao...
  14. Problem rijesen! Proveo kablove i prekidac na instrument tablu, druga brzina ON sve fercera... Medjutim! Iznervriran porazom, dohvatim se crijeva koje ide sa hladnjaka prema motoru i divljacki ga stisnem par puta... Kad ono... Cuje se kako zvizdi na cep... Odem kupim cep, zamjenim, provozem... I kao da se nishta nije desilo... Ventilator sam vrti i prvu i drugu brzinu.... Srece nigdje kraja... Fala svima koji su se javili i pomogli prijedlozima! Tema moze na zatvaranje... Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...