Jump to content
FAS Goran

VicoBA

Members
  • Content Count

    22
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by VicoBA

  1. Najgore je sto ke curilo. Nekada uspijem dobiti pritiska. Ali zraka nikako da se rijesim. Sada sam otpojio da vidim da nema zraka negdje prije cilindra i gle cuda, ulje ne izlazi vani... [emoji2962][emoji2962][emoji2962] Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
  2. Skinuo crijevo sa cilindra na mjenjacu, otvorio rezervoar ulja, crijevo spustio skoro do zemlje i ulje ne izlazi.... Je li problem u cilindru koji pritiskam pedalom ili???
  3. To je tako za cilindre koji imaju sisicu koja se odvrce/zavrce... Ali ovdje se samo crijevo izvlaci. Problem je u tome sto sistem ne moze biti pod pritiskom kao u slucaju gdje sisica s navojem postoji.
  4. Pozdrav svima! Pretrazivao sam teme ali ne nadjoh pa ako neko moze da mi objasni postupak odzracivanja cilindra kvacila na Stilu 1.6 ali bez vakuum pumpe. Hvala u naprijed svima.
  5. Moj prijedlog, ako je samo za muziku: Bluetooth modulator CD Changer-a... Mozda malo skuplje ali si rijeshio problem kablova, rezanja plastike, ugradnje USB,...
  6. Skontao... @Ivan to jesam citirao i pitao da li radi ali ne i shta radi - my mistake... @neshaoct trenutno cekam da mi stignu otpornici. Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
  7. @Ivan ne skontah koji je to post... Link nije OK... A sto se tice iskljucivanja OCS-a, ako sam dobro shvatio na tom britanskom sajtu, ljudi su doslovno brisali ocs u dump file-u centrale airbag-a s tim da je airbag nakon toga najnormalnije radio. Zato mi se to cinilo kao najpouzdanija metoda.
  8. "Igranje sa pinovima" - nisam skontao o cemu se radi. Posto se iskljucuju air bag-ovi, naravno da sam odustao od toga. Ovo sto sam pitao za eliminisanje OCS-a u centrali, pitao sam jer mi je logicno da bi to bilo najbolje - bez igranja sa zicama. Ono sto zelim jeste da omogucim airbag da ispuca. Ne radim ovo iz razloga zato sto me samo "nervira biiiiip" nego da, zlu ne trebalo, ispuca airbag ako to bude trebalo pa makar niko i ne sjedio na suvozacevom mjestu.
  9. Pa naravno da mi je na umu da airbag bude u finkciji. Ako volim i cijenim svoj zivot, kakav bih to, samoziv, stvor bio pa da ne pazim na drugoga, bliznjega? [emoji2955]
  10. Slazem se i ja da treba biti u funkciji. Ali ako je fabrika odustala od ovakvog rjesenja, je li zlocin i toliko lose da se uspostavi funkcionisanje airbag-a na nacin da se zaobidje senzor?
  11. @Ivan slazem se da se "igramo" sa zicama. A sada jedno pitanje: je li bolje da ispuca airbag pa kako god ili je bolje da se vozim ovako pa da ne ispuca niti jedan?
  12. Zna li neko kako iskljuciti OCS softverski? Pronasao sam firmu koja se bavi time ali je u Britaniji. Zato, je li neko uspjevao to u nasim krajevima? Za sada radim lemljenje otpornika po shemama iz ranijih postova (upravo pocinjem [emoji1696][emoji16]) ali bih najradije da iskljucim senzor ako je vec moguce.
  13. Je li neko probao: Radi li?? Ima nekakav štur video na YT o ovome pa nisam siguran radi li ili je klinjo koji je snimao samo se zezao...
  14. Problem rijesen! Proveo kablove i prekidac na instrument tablu, druga brzina ON sve fercera... Medjutim! Iznervriran porazom, dohvatim se crijeva koje ide sa hladnjaka prema motoru i divljacki ga stisnem par puta... Kad ono... Cuje se kako zvizdi na cep... Odem kupim cep, zamjenim, provozem... I kao da se nishta nije desilo... Ventilator sam vrti i prvu i drugu brzinu.... Srece nigdje kraja... Fala svima koji su se javili i pomogli prijedlozima! Tema moze na zatvaranje... Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
  15. Update: Danas su me obaveze malo omele ali sam uspio izbrisati grešku, što ranije nisam uspijevao. Skinuo kleme i po vraćanju klema sam uspio izbrisati je. Greška se nije pojavila dok nisam zagrijao ponovo auto do temperature potrebne za paljenje druge brzine ventilatora. Sutra nastavljam pa cu opet izvjestiti o napretku (ako ga bude ).
  16. Pregledao sam na AutoData-i dijagrame ali i ovo je skroz OK i fala ti. Pregledaću još jednom detaljno sve pa javljam. Ima li neko, možda, negdje, šemu ECU-a da mogu istestirati pin A59? čisto, pošto sam lemio sam (za one što bi likovali, nije mi prvi put - imam iskustva sa matičnim pločama PC-a)? U naprijed zahvalan svakome na bilo kakvoj ideji, pomoći,...
  17. Instalacije - provjerene - uredne. Nivo ulja - provjeren - uredan. Nivo rashladne tečnosti - provjeren - uredan. Hladnjak - uredan. Kod skeniranja mi izbaci grešku: P0481 - Powertrain Cooling Fan 2 Control Circuit. Direktnim spajanjem sa džeka ECU-a na ventilator prve a i druge brzine, ventilator se pokreće, znači ventilator radi. Pinovi na ECU - bilo ih je "potonulih" ali sam ih zalemio - uredno. Ostao sam bez ideje, zato se javljam ovdje. Svaka ideja je dobro došla. P.S. Hvala @Mijailović P.
  18. Da Provjereni - ispravni. Da. Kazaljka je uredna. Prva brzina uspijeva rashladiti osim kada ugasim auto. Ako je mnogo pregrijan, tada nakon gasenja, prva brzina odradi nekih 10ak sekundi i nakon gašenja, počinje temperatura rasti do te mjere da u posudu vraća vodu tako jako da se povratno crijevo trese. Još jednom, obadva crijeva su mekana. Pritiska nema u sistemu. Sistem odzračen 3x. Zamjenjena rashladna tečnost, prethodno ispran sistem. Nasuta mješavina G12 i destilovane.
  19. Istini za volju, skoro sam kupio Stila i ne znam šta su mu sve radili. Žice na konektoru ventilatora se vidi da nisu fabričke, tako da je moguće. Još jednom, 1. brzina radi ali drugoj skener izbacuje pomenutu grešku. Misliš da su brzine zamijenjene na ECU-u ili? Zar ne bi trebalo da je reostat ispravan ako već prva brzina radi normalno. U radu je normalno pali i gasi. Kada klimu upalim, takodje prva brzina radi. Kod mene je problem druga brzina.
  20. Pozdrav svima. Inače, moj 1. post i uopšte sam novi na forumima. Imam problem sa Stilom. Kako u naslovu stoji, kada skeniram izbaci mi grešku: P0481 - Powertrain Cooling Fan 2 Control Circuit. Problem je nastao kada sam primjetio "burljanje" u posudi za vodu nakon što je auto dobro zagrijan a ugasim ga. Ventilator bi nakon gašenja auta odradio a par sekundi nakon toga bi počeo na povrat u posudu da vraća mnogo vode pa se sticao utisak da ključa voda iako su crijeva mekana i bez pritiska u crijevima. Tada sam skinuo kablove sa ECU-a i vidio da su pinovi potonuli. Skinem sve, prelemim, ponovo upalim i neke greške koje sam ranije imao (a nisam obraćao na njih pažnju) su nestale ali ne i pomenuta P0481. Instalacije pregledane i sve je OK. Ventilator kada premostim imam obadvije brzine samo kada je u pitanju normalan rad, druga brzina se ne starta. Cijelo vrijeme, pokazivač temperature stoji kao zakucan na sredini i vidi se, u toku vožnje, kako se podigne malo pa vrati kada se ventilator (1. brzina) uključi. Posuda za vodu - bez "majoneza", šipka ulja - bez "majoneza". Ako neko ima ideju, bio bih mu zahvalan.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...