Jump to content
FAS Goran

Cvejka1433

Members
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

About Cvejka1433

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday July 2

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Punto 1.2 16v Sporting

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. @MS PK Pa raspitujem se jer sam mlad, Alfa je kod djeda neke dve tri godine vec pa se ne brinemo mi o izdrzavanju. Imam je dugo godina u porodici ali nisu me zanimala kola i sve za njih dok nisam polozio i zavoleo kola. @vladag Pogledacu kad budem isao da je vidim i provozam uzivo, hvala na tim savetima. Ja kad sam gledao taj oglas nisam primetio da gepek ne lezi lepo i da izgleda da je udarena sa vozaceve strane napred. Da budem iskren gledam sad i ne mogu da provalim gde/kako je udarena na tim mestima. hahahaha
  2. @vladag Hvala ti za to sto si napisao. Isli smo na more u Grcku i mi par puta sa Alfom od 120 konja i nije nas izdala, imalo je mesta za nas 4 i hladila je, pritom cale je ugradio plin, pa na gorivo nije potroseno mnogo para. Imam tu ljubav prema alfi bas zbog te alfe koja je u porodici vec skoro 10 godina. Razmisljao sam za grandea ali trenutno nije u mom budzetu, ako budem skupio para da bude i on dostupan onda cu razgledati sta cu od njih dvoje. Pa za 147 me trenutno zanima koliko kostaju servisi i to najosnovnije za odrzavanje nje. Znam potrosnju, po gradu 11l na otvorenom od 6l. Gledao sam jos neke oglase i ovaj mi je upao u oko, izgleda dobro. Zvao sam prodavca, rekao je da je radjen servis, sve je super na njoj, ne trosi ulje, itd. Rekao je od ulaganja jedino ima prednji levi trap lupa na malim brzinama. Citiram: "Kao dva cigana da udaraju cekicem". Dok na otvorenom putu kaze nista se ne cuje, i objasnio mi je da nije velik ulog da se to sredi, oko 70-100 evra. Ici cu da je pogledam u ponedeljak ili utorak pa cu javiti sta je bilo i kakva je. https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/16729234/alfa-romeo-147-reg-a-t-e-s-t
  3. @Ivan Ima vremena, ne zalecem se gledacu oglase pa sta naleti cu videti. Sad se raspitujem polako posto sam prodao puntica. Svakako hvala na ovakvom pogledu jer ja sam gledao po tome sto volim i vec znam, a to je caletova Alfa sa 120 konja.
  4. To za plin je i mene mučilo jer ne znam zašto bi ga sakrio i pritom ne uradio Atest. Ali auto mi se svideo jer po izgledu na slikama izgleda lepo, enterijer očuva, limarija je zdrava. Gledao sam Takve benzince 1.6 twin spark jer sam znao da ima 105 konja pa registracija nije skupa. Ali za 1.9 JTD je već skupa. Teško mi je odlučiti koji auto da gledam jer ulaze u njega mnogo faktora, ograničenje snage, cena registracije i naravno cena automobila.
  5. Ljudi, nazalost, prodao sam Puntica posle nepunih 2 meseca vlasnistva, ukazala se prilika a imalo je ulaganja u koja nisam bio spreman da ulazem. Sada, gledao sam koji automobil da uzmem, i zeleo bih Alfu 147. Moj otac ima Alfu 147 sa 120 konja, koju ja ne mogu voziti do 21 godine zbog pocetnicke vozacke. Zato sam odlucio da kupim sebi Alfu 147 sa 105 konja. Ja se ne razumem u automobile, niti iko u mojoj porodici, zato trazim pomoc od vas braco. Ako mozete mi reci vase misljenje, sta da gledam, na sta da pazim. Da li da kupim ili ne. Volim Fiat grupaciju ali sam voleo Alfu posebno od kad je kod nas 147ica. Stvarno mi treba vasa preporuka i misljenje i to bi mi stvarno pomoglo (trenutno citam ostale konce o kupovini polovnih automobila i Alfe 147). Gledao sam neke oglase po grupama na fejsu i polovnim automobilima i naisao sam na ovaj oglas: https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/16632403/alfa-romeo-147-sekven
  6. Moram videti sta cu, nisam jos siguran. Prvo ga teram kod majstora da vidimo da li moze da se popravi ako ne, menjamo motor ili auto, jbg.
  7. Da li postoji sansa da naj*bem zbog toga? To je trenutno najisplativije ali ne zelim problem sa policijom i zakonom.
  8. Zvao sam danas po otpadima za motore i u Pancevu ima blok motora kao nov 1.2 16v za 70e i taj covek mi je rekao da se na njemu ne vide brojevi jer su zardjali. I da se moja glava motora moze staviti na njega i bice super motor. Posto je dosta tesko naci motor koji se moze preneti i registrovati. Zvao sam dosta otpada i imam za sada samo 4 motora, od 130 do 250 evra. Sta da radim? Ozbiljan je problem to sa uljem, a nov sam u automobilizmu pa se ne razumem uopste.
  9. Kupujem sedišta od Alfa Romeo 147 bela kožna, u dobrom/okej stanju. (Da nisu pocepana, itd). I kupujem motor za Punta 2001 1.2 16v domaći, sa papirima, da se može preneti saobraćajna i da se može registrovati.
  10. Primetio sam da moj motor guta ulja koliko i Ferrari benzina, umesto da potrosi malo na oko 2k km. On potrosi preko litar u nedelju dana a nije predjeno vise od 100 km. Mislim da je sagorevanje ulja u pitanju, posto ne curi ulje. Raspitao sam se i ako su ventili i dihtunzi i slicno, popravka je oko 150-200 evra. Ako su klipnjace i sl. treba generalna koja se ne isplati i kosta oko 500-700 evra. Ako bude trebala generalna, uzecu motor sa otpada i zameniti sa svojim. Moj Punto je Sporting iz 2001, 1.2 16v. Pa sam primetio da ima i 1.4 16v iz mk2b. Da li da trazim 1.2 16v ili mogu ga zameniti sa 1.4 16v posto ima 10 konja vise za slicnu cenu. I ako moze da li se ista jos treba zameniti usput? I kako da proverim da li je motor dobar koji uzimam sa otpada ako je iko uzimao tako?
  11. Dogovoreno, doteracu ga za par dana.
  12. Takođe, troši mnogo više benzina nego obično, izbacuje benzin na auspuh.
  13. Pozdrav, ne znam kako je kod ostalih Puntica ali na mom imam osecaj kao da je gas previse plitak/mekan. Kad trebam da dam gas na kretanju nemam osecaj da sam stisnuo gas medjutim obrtaji su se popeli na 4k. Da li je to do sajle ili necega ne znam? Koliko bi kostalo kod vas u servis da ga doteram da vidimo sta je i popravimo ako nije kako treba biti.
  14. Da, proverio sam. Skida se poklopac, kod mene su crni poklopci od retrovizora sto je potpuno u redu!
  15. Ne znam, videcu danas kad budem stigao u selo. Hvala ovo sam oduvek hteo uraditi.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...