Jump to content
FAS Goran

FOXARA

Members
  • Content Count

    33
  • Joined

  • Last visited

  1. Vidim da mnogi na forumu hvale majstora Gorana. Interesuje me koja je tacna adresa njegovog servisa, jer vidim da se na forumu pominju dve adrese Trscanska 17a i negde na Altini, da li je to isti Goran ili su to dva razlicita servisa?
  2. Uzbrdice nisu predstavljale nikakav problem ni za Valeo set, jedina dva problema su bila otezano ubacivanje u brzine i tvrda papucica kvacila. Za sada je sve savrseno uskladjeno, ali kao sto sam vec rekao, podjednako dobro je radio i Valeo set u prvih par dana.
  3. Ugradjen Sachs komplet, i na moju radost za sada radi odlicno, bez ikakvog zapinjanja i otezanog ubacivanja u brzine. Ne mogu jos uvek sa sigurnoscu da kazem da je moj problem resen, i Valeo set je odlicno obavljao posao u prvih nekoliko dana, i jos uvek postoji crv sumnje da ce se isto dogoditi i sa Sachs setom.
  4. Reci cu vam iz licnog iskustva kada ugradim Sachs. Valeo je jedan od najvecih svetskih proizvodjaca, i naprosto sumnjam da je u pitanju los kvalitet, pre bih se zapitao koliko su kvalitetni delovi koji pristizu na nase trziste, kao i to odakle dolaze (Turska, Kina, Indija, itd...), verujem da bi kupovina Valeo seta iz Nemacke ili neke druge strane drzave promenila nase misljenje o tom proizvodjacu.
  5. @MS PK pre ce biti ovo sto kaze @kaskabgd. @kaskabgd jesi i ti uzeo Valeo?
  6. @andreja.micovic to su mi upravo i rekli u Bogunovicu, Valeo proizvodi setove za Luk, Suchs i mnoge druge proizvodjace, jedina razlika je u tome sto Luk i Suchs imaju rigorozniju kontrolu delova, dok to sa Valeom nije slucaj. Nismo toliko duboko zalazili u temu, ali koliko sam ja razumeo Valeo proizvodi sve delove, korpu, lamelu, druk lezaj, kao i sam zamajac, i na tim delovima se nalazi logo proizvodjaca Sachs, odnosno Luk, jer je ceo set prosao veoma rigoroznu kontrolu preciznosti izrade svih navedenih delova.
  7. @werp690 onda mi jos samo ostaje da zakazem termin, i da se nadam pozitivnom ishodu.
  8. Posetim ja danas servis Bogunovic, ljudima vec pao mrak na ocim, ali kao i do sada bili su ljubazni i profesilonalni. Pregledali su detaljno sve sto je vezano za kvacilo, testirana su oba cilindra, te je tako otklonjana sumnja da neki od njih pravi problem, na moje insistiranje pregledane su i sajle biraca kao i sam birac, sve je savrseno, sumnja otklonjena. Krecemo u probnu voznju, nekih dvadesetak minuta. Naravno, govori mi da ni on sam nije zadovoljan kako to sve funkcionise, gledam u njega, a u mojim mislima "I knew, I'm not crazy". Nakon povratka u servis, ponudjeno mi je da montiramo novi set, sve u kompletu, na sta sam ja odogovorio, draze bi mi bilo da ovaj put ubacimo Sachs komplet kvacila i zamajac, naravno uz moju doplatu. Njhovo objasnjenje je sledece, Sachs je zapravo Valeo, i nema nikakve razlike imedju ta dva seta, Valeo proizvodi, a Sachs samo vrsi kontrolu delova. Za danas je ostalo na tome, i naravno da im se javim kada odlucim sta zelim. Sada me interesuje vase misljenje.
  9. Sutra cu nazvati servis Bogunovic, nadam se da ce njihov odgovor ici u moju korist. Hvala tebi, kao i svim ostalim clanovima na savetima.
  10. @alfini0507 znaci i tebi se desava isto, prilikom ubacivanja u brzinu osecas kako rucica menjaca krene da ulazi, onda naidje na tu malu blokadu i zatim upadne u brzinu? @werp690 nisam zeleo da te uvredim, samo sam besan na sebe, dao sam toliki novac, a kvacilo ne funkcionise kako treba.
  11. Tako ce i biti na kraju, razmisljao sam prvo da promenim te sajle na biracu, kao i da prekontrolisem sam birac, a usput bih zamenio i taj cilindar na menjacu, mada je jasno kao dan da je cilindar potpuno ispravan. Sve to bi me kostalo dodatnih 100e i verujem da se nista ne bi promenilo, poslusacu tvoj savet, pozvacu Bogunovica da vidim da li je moguca zamena, naravno uz moju doplatu ako je potrebno, i ako jeste, sta da uzmem Luk ili Sachs?
  12. Lako je reci " stavis Sachs", ja sam vec pukao pukao 26.000 za set kvacila, 48.000 za zamajac + 100e ruke.
  13. Slozio bih se sa tobom, ali ovaj set nije kupljen u prodavnicama auto delova i sa sigurnoscu znam da nije neka losa kopija, jer i sami znamo da se kopije prodaju na nasem trzistu. U pitanju je originalni set kvacila Valeo i cena korpe, lamele i druk lezaja je bila 26.000 dinara, sto je moras se sloziti skluplje i od Sachs i od Luk seta.
  14. Smatram da je set kvacila ispravan, kao i oba cilindra kvacila. Procitao sam na nekom drugom forumu da problem mogu praviti "viljuske" biraca, da li mi neko moze objasniti kako da testiram ispravnost samog biraca. Pokusacu da pritisnem kvacilo i kade bude zapelo prilikom ubacivanja u prvu, onda cu rucno pogurati polugu biraca, kako bih video da li ce onda nesmetano uci u brzinu. @Sedla sta ti mislis, da li mogu na ovaj nacin testirati sajle.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...