Jump to content
FAS Goran

DULE5

Members
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

  1. Nije mi palo na pamet da probam da ga očistim... Probaću to pa javljam rezultat.
  2. Pozdrav drugari: Imam grešku za neispravni MAP senzor (u1602) i lergas mi nekad varira a i potrošnja mi je povećana relao bih (11l/100km Beograd) pa me zanima da li je moguće da se potrošnja uveća zbog MAP senzora. FIAT nouva PANDA 1.2 2007. Da li mogu taj senzor promeniti ja sam bez odlaska kod mehaničara (snalazim se solidno), odnosno da li za zamenu istog treba neki specijalni alat ili neka specijalna tehnika skidanja? Dijagnostiku imam tako da grešku mogu obrisati lako. Hvala svima unapred.
  3. Drugari, da li neispravni MAP senzor (U1602 greška) može uticati na povećanu potrošnju goriva?
  4. Pozdrav drugari: Imam grešku na fiat nouva panda 2007 godište U1602. Može li mi neko reći o čemu se radi i da li je to nešto opasno. Da napomenem da mi je prošle nedelje crkla sijalica zadnje leve pozicije i da sam je promenio pa mi je palo na pamet da nije do nje ta greška ..
  5. Mene taj senzor plaši jer je poprilično skup, 15000 košta nov. U volanu kada se mota, dešava se da se čuje ponekad kao neko grebanje... 3-4 puta sam to primetio... Ok mi je da ako se desi jednom ili dva puta dnevno, ali tog prvog hladnijeg jutra mi se na svakih 2-3 minuta gasio sorvo, dok se auto nije ugrejao/razradio malo. Ne daje mi se baš toliki novac za taj deo, ali ako se ispostavi da je to, moraću da ga menjam.
  6. Evo da iznesem nova dešavanja: Naime sinoć oko 12h noću, auto je normalno radio i nije isključivao servo. Takodje ijutros oko 9h je servo radio normalno... Što se akumulatora tiče kada je auto prenoćio, pri jutarnjem paljenju je imao 11,8 volti napon. Kada upali, napon održava na 14.3 volti.
  7. Hvala Vam na odgovorima, to mi nikada nije palo na pamet... Akumulator je 2013 godine postavljen na auto, dakle već 6 godina nije menjan, tako da je moguće da je do njega... Mada, auto lepo pali, lepo vergla, nema nikakav problem sa paljenjem. Imam u autu merač napona, i dok je motor upaljen pokazuje kontantnih 14,6V , a ujutru pre paljenja nisam obraćao pažnju na napon, tako da ću to pogledati sutra ujutru, i proveriti kleme, pa ću napisati kakvo je stanje. Još jedna činjenica koja ide u prilog problematičnom akumulatoru je i to što kako auto duže radi i dopunjava akumulator, ovaj problem se dešava sve redje i redje, a ujutru dok je hladan se dešava na svakih 2 minuta bukvalno.
  8. Pozdrav: Na pandici iz 2007 godine mi se dešavalo letos da ponekad isključi servo i volan postane izrazito težak, ali nije bilo jako učestalo, pa mi nije toliko ni smetalo, jer sam čuo da im je to boljka. Međutim, sada čim je zahladnilo, problem je postao previše učestao. Naime servo mi se gasi na svakih 2-5 minuta vožnje i strašno me nervira. Primetio sam da se češće gasi kod skretanja u desno, i da se za nijansu češće gasi kada se koristi city servo opcija... Zna li neko šta bi mogao da bude problem, i da li servo kod ove pande radi uz pomoć ulja, tj hidraulike ili je čist električni servo bez ulja... Da li je ovo posao za mehaničara ili električara?
  9. Pozdrav; Testirao sam potrošnju sistemom od čepa do čepa i rezultat za pandu je sledeći: 1) Kombinacija auto put/ ibarska magistala u odnosu 50:50 rezultira prosečnom potrošnjom od 5,9 l/100km, pri čemu je u testu ostvaren put od 478 predjenih km. 2) Beograd, isključivo gradska vožnja, posle testiranja od čepa do čepa rezultet je prosečna potrošnja 10 l/100km , pri čemu jepredjeno 260km čiste Beogradske gradske vožnje. Da li smatrate da su to normalne vrednosti za fiat panda 1.2 2007 godište?
  10. Hvala Vam na odgovorima; Testiraću je još neko vreme i testiraću varijantu od čepa do čepa, pa ću izneti rezultate, i ako se ovo ispostavi kao tačno, vozim je kod mehaničara da izproverava to sve... Naravno, itekako se oseća, a i sama kazaljka neverovatno brzo opada... Ide do te mere da sam pomislio da mi gorivo negde curi, ali da se to dešava, miris benzina bi se osećao, međutim to nije slučaj pa sam tu teoriju odbacio.
  11. Jedinica je l/100km. Ono što me buni je da mi je na prethodnom autu svetlela ček endžin lampica kada je sonda lambda bila u kvaru, a na ovom nije taj slučaj, osim što je potrošnja u Beogradu 12,5 l/100km . Evo fotografije:
  12. @dellas To mi nije palo na pamet nikada, i sada me baš kopka... Ako je km/l to pnda znači da troši realnih 8,3 litara na 100km što je apsolutno normalna potrošnja... Proveriću sutra baš, pa javljam.
  13. @Martin Hvala Vam na odgovoru, videću da promenim taj deo za neki dan. Nenormalno mi je bilo da tako mali autić toliko mnogo troši...
  14. Drugari: Da li je moguće da Pandica 1,2 2007 godište, troši 12 litara u vožni po Beogradu (tako piše na bordu).... Imam osećaj kao da mi prosipa gorivo po putu ... Neverovatno mi je da tolicki autić toliko mnogo troši, mislio sam da neće ići preko 9 u gradu... Imam je tek mesec dana.
  15. @neshaoct Hvala Vam na brzom odgovoru. Ja sam gledao klipove neke kako ljudi skidaju kompletan branik zbog toga... To mi ne bilo nenormalno iskreno.. Videći da odem na neki kanal i da probam da sredim problem na taj način. Jako su nepristupačne maglenke nekako...

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...