Jump to content
FAS Goran

Edmond

Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

  1. Zdravo narode, imam pitanje oko grijaca zadnje sajbe... Prije par dana mi prestali raditi grijaci, a lampica na prekidacu svijetli. Skontao sam da je zica bila prekinuta, uradio sam to i bilo ok do danas. Danas kad sam htio upaliti, cvaknu nesto i vise ne rade ni grijaci ni lampica... Jel ima neki osigurac za grijace zadnje sajbe? (Punto mk1/ 1999./ 1.2/44kw)
  2. Pozdrav drustvo, Imam jedan problem kod fiata, a to je da se ponekad zna ugasiti u voznji. Neki dan sam ga upalio na benzin, kako inace i palim, pustio ga malo da odradi i prebacio na plin. Krenuo za obavezma i u pola puta, nakon 500-600m na stisak kocnice se samo ugasio. Pokusao sam ga odmah upaliti, ali nije htio. Vergla, a nece. Od treci put se upalio i dalje nastvio bez problema. Kasnije sam na parkingu pokusavao zakociti da vidim da li ce se ponoviti, ali nije. Ovo mi ke treci put da se desava u posljednjih 9-10 mjeseci. Znaci, upali normalno bez verglanja, odradi, prebacim na plin i krenem, nakon 500m se ugasi i nece odmah da upali, kroz 20-30sec upali i nastavi bez problema. Ako neko moze reci sta mu je bio bih jako zahvalan. (Fiat Punto MK1 '99.god, 1.2, 44kw, benzin-plin)
  3. Pozdrav ekipa, vidim da vas ima sa problemima oko fiata pa da se i ja prikljucim. Imam fiata mk1 99.god, ugradjen mu je obicni plin. Do danas je radio dobro na plinu, na benzinu k'o traktor, ali nisam se bavio time jer je isao. Danas mi je poceo praviti detonacije pod haubom i iz auspuha. Isprepadao sam se. Detonacije se osjete i cuju kad mu pritisnem gas u bilo kojoj brzini, on zatrza (isto kao da pritisnem gas-kocnicu-gas) i onda nastavi voziti,ali mu moram popustiti gas tako da ne prelazi 2000 obrtaja. Vozim tako magistralom i presaltam u cetvrtu, a on pocne trzati, onda mu popustim gas...on ide dobro. Cim opet pritisnem gas...on pocne trzati. Ima li neko ideju sta bi moglo biti?
  4. Evo, samo da javim da sam bio kod majstora. Zamijenio je filter i kazao mi da je to normalna potrosnja za gradsku voznju "kreni-stani". Rekao mi je da isprobam negdje izvan grada, ali za to rijetko imam priliku. Jos nesto, kad upalim auto, dok je na benzinu obrtaji su mu oko 1000, a kad se prebaci na plin (kad mu pritisnem gas na 2000) obrtaji padnu na 1000 pa se polako dizu do 2000 pa se vrate na 1000. Sve to traje 10tak sekundi. Nakon toga sve radi normalno. Da li je neko imao slicno iskustvo? Hvala!
  5. Promijenio sam pumpu pa cemo vidjeti. Sutra idem i majstoru da pregleda sistem i da vidi moze li se stelovati plin. Cuo sam da moze pa se nadam da ce pomoci.
  6. Jeste, trosio je oko 10l, a sad sam mjerio i potrosnja je 13,3l. Samo je gradska voznja u pitanju, nisam isao na otvoreno. Nemam iskustva od ranije, ali mi je to nekako puno. Ne znam koliko se uopste isplatilo ranjjem vlasniku ugradjivati plin. (Hvala na odgovoru.)
  7. Pozdrav raja, Nedavno sam kupio fiata "keca", 1.2 motor, 44kw, sa ugradjenim plinom (vjerovatno neki obicni, nije sekvent koliko znam). Nadao sam se da cu na plinu ustediti koju paru, ali potrosnja me iznenadjuje (negativno). Sipao sam plina za 20KM (ili 10eura), nasuo oko 18l i presao samo 135km. Meni je to velika potrosnja. Sta vi mislite? Svaki komentar/savjet je dobar. Hvala!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...