Jump to content
FAS Goran

N.N.

Members
 • Content Count

  2059
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by N.N.

 1. Ovaj model nje zamjena za 500X, nije zamšljen tako. Iako je Stellantis odlučio da se se 500X linija jednostavno izgasi. Orginalni plan je bio da 500X naraste. Ovaj model je trebao biti 500 Giardiniera, platforma eMini-Wide, ista onaj kao novi 500 samo širi, a u biti u ponudi modela zamjena za 500L.
 2. Ma nije 1.2 jedini koji ima grijehe. Općenito ti mali, ulazni, motori imaju problema. Ovdje je lijek što češće mijenjati ulje. No je li prethodni vlasnik to radio? I ne, nije riječ o puknuću remena. Nije baš jednostavna tema. Kod 1.5 HDI je problem sa SCR sustavom. To je rak rana PSA dizela. Imaju i drugi problema sa tim. Kod 1.5 zna biti problema sa turbinom i injektorima. Mislim da koriste Delphi no ne drži me za riječ. Općenito je sad sa 2nd hand vozilima sve teže i teže naći pravog. Da ne govorim o astronomskim cijenama u zadnjih 12 mjeseci.
 3. Oko motora nije afinitet nego čak svako malo po francuskim medijima se piše koje je to đubre i da nikako nisu riješili probleme sa remenom u ulju. Ranije je bilo još nekih karakterističnih problema za GDI motore no to su otklonili. Za mene koji gleda 2nd hand robu je to svakako neprihatljivo i jako rizično. Inače francusku mediji bar što sam ja vidio jako realno pišu o svojim automobilima, dosta ih i kude, samo šta Francuze kao kupce to nije briga i jako su nacionalno osviješteni što je u stvari za pohvalu. Isto se ne može reći za Talijane kao kupce. CMP ima razne probleme. Kao kruta osovina u BEV verzijama. Pa ti (jako) problematični motori što vrijedi i za 1.2 benzin i 1.5 dizel. Ne znam je li ovdje uspjelo nekako doći do polukrute barem za BEV. Drugi problem je pakiranje. Vozila na CMP platformi su u pravilu najtješnja na stražnjoj klupi u cijeloj ovoj klasi. Pričam o mjestu za koljena. U usporedbi je li sa MQB A0 i CMF-B vozilima. Stražnja vrata su također jako kratka i mal je otvor. Teško ući i izaći. Doduše Talijani su se potrudili oko nekih stvari. Da bi dobili mjesta na stražnjoj klupi je ovdje koliko znam H točka viša. Samo vozilo je čak koji milimetar niže od braće. Tako da neki ekstremni prostor za glavu se neće dobiti. Originalno su ova vozila trebala izaći na bazi novoga Fiata 500. Naravno sa sličnim dimenzijama eksterijera kao ovaj Jeep. Čak je cijeli dizajn, unutra i vanka, prenese sa eMini na CMP platformu. Što se tiče COTY to je već dugo politički izbor. Tu nema spora. Sam se pogleda poredak nekih zadnjih godina. Doduše sami novinari su sve manje educirani. Veži konja di ti gazda kaže.
 4. Više slabo pratim auto industriju. Ali... Avenger ne donosi ništa novo. Ista stara platforma uz isti stari, uz to jako problematičan, motor. Nije ovo BEV only proizvod. Pa Mokka i DS3 su istovjetni proizvodi ovome. Ovdje je novi dizajn i što su Talijani koliko toliko od osnove-govna pokušali napraviti pitu.
 5. @moron Meni je ovo sve skupa daleko od super ako su sve 100% francuska rješenja. A tek guranje isključivo BEV verzije na mnogo tržišta... To je tek idiotizam.
 6. Jako problematičan motor... Meni kao korisniku koji kupuje polovna vozila je to veliki rizik. Kasnije će nova verzija 1.2 turba sa 136 KS kao P2 MHEV i onim lažnim belgijsko-kineskim DCT-om. Kažem lažnim jer je samo jedno kvačilo. I "on top of that" čak ni infotainment nije UConnect nego su ostavili francusko đubre.
 7. Ma ima ti već podataka o potrošnji sa pravog testa. Mislim da sam stavlja za Renegade od strane QR i usporedba sa 1.3 kojeg su već sad davno testirali. 1.5 po njihovom test režimu, a to je točno određeno što i kako, troši 2 litre manje.
 8. Znam da je tema Tonale no izašli su mjereni podatci za Renegade 1.5 P2 MHEV 130 KS; test je u QR. Grad 6.37 l/100 km Otvorena 5.43 l/100 km Autocesta 7.93 l/100 km Prosjek je 6.58 litara na 100 km. Usporedbe radi 1.3 MA III sa 150 KS je mjereno trošio 8.54 litre na 100 km u istom automobilu, a performanse su bili praktički identične. Mjereni rezultati su taman negdje na pola puta između klasičnih BSG MHEV rješenja i FHEV rješenja.
 9. @Elra Kako bi rekli: How Yes No. Točan podatak onog glavnog mjerodavnog, a to je per capita ili po stanovniku: $16,793 $9,177 Iako je sve to skupa jako loše, na obje strane.
 10. Ima li ko kakvu preporuku za ljetnje gume 195/55 16?
 11. Elitni CO2. Francuzi baš imaju fetiš na to. Za Maserati vrijede neka druga pravila.
 12. Em li ih i njihovo izostavljanje 2.0 256 KS Q4 u Europi. Baš su zeleni talibani ili zeleni križari, kako oćete.
 13. Emti, ne može se napraviti upload .mp4 datoteka.
 14. Ovi idu od 0 do 20 km/h samo na struju. Ima raznih vrsta blagih hibrida. Ovo je prvi ovakve vrste na tržištu. Da ima motor u mjenjaču i EV mod. U biti ovo su više 48V full hibridi nego li li blagi hibridi. Da EU je gura bolesne CO2 propose vidjeli bi kroz sljedećih 10 godina veliko napredak ove tehnologije no što je tu je. Treba inače razlikovati: P0 12V hibride kao što je Fiat 500/Panda i još neki P0 48V kao popularni Gnojf P2 48V hibride kao ovaj, a kakvih će biti sve više u budućnosti
 15. Taj 1.3 je još malo pa gotovo. Eventualno ostaje van EU.
 16. Tonale lista motora kao MY23: 1.5 T4 P2.5 MHEV DCT7 130 KS (EMEA) 1.5 T4 P2.5 MHEV DCT7 160 KS (EMEA, JAP) 2.0T 255 KS (NAFTA, MEA) 1.3 T4 PHEV AT6 275 KS (EU, NAFTA) 1.6 Multijet DCT7 130 KS (EMEA)
 17. 1.5 turbo 96 kW za Tipo i 500X će imati DCT7 sa 15kW elektromotorom (130+20 KS) do 15% niža potrošnja vs 500X 1.3 turbo DCT 18% niža CO2 emisija vs 1.3 DCT EV mod 3 km do 20 km/h zamjena za dizel u urbanim sredinama tišina: kod pokretanja motora
 18. Valjda je 1.5 T4, a ne T5. Uostalom tak i piše na autima, a bome i nekim LinkedIn profilima. To je veće verzija 1.3 T4 motora uz taj dodatak P2 MHEV sklopa. Važno je ovo P2. Nema toga sad na tržištu. 1.3 T4 i dalje živi, tržišta van Europe i PHEV u Europi. Sve je ovo očekivano. Samo gledajte VW i koliko im je trebalo da 1.4 TS EA211 zamjene sa 1.5 TSI EA211 Evo motorom.
 19. Je, cijena je dobra. Uvijek u istog vulkanizera uzimamo. Tražimo i da guma nije starija od pola godine. Inače 16" su, 91H. A tekst. Za na prvu nisu mogli bolji uvjeti biti. Kroz sljedećih mjesec-dva će se sve znati.
 20. Namontirane Blizzak LM005. Komad sa montažom i balansiranjem je bio 680 kuna (90 eura). Znači sve 4 gume 360 eura. Danas u Splitu temperatura zraka nekih 5-6 stupnjeva, jaka bura, bilo i kiše. Sve skupa idealni uvjeti za isprobati ih. Za sada nisu razočarale.
 21. Taman sam bio u postu poviše tvoga napisao kako je odluke pala na Bridgestone jer osim željenih performansi su bile i najjeftinije. Montaža trebala biti jučer predvečer no odložena za danas zbog smrtnog slučaja u široj porodici. I danas se ode tamo kad ono nema 91H nego nude 91T što nije bilo po dogovoru. Sad sve prolongirano do sljedećeg ponedjeljka. Isto tako se uzima samo i isključivo ako je guma do pola godine starosti. Ako uhvatim vremena ću istipkati i kako je tekao razgovor u vezi cijene. Samo ću reći da T860 nema u ponudi nego samo T870.
 22. Uvijek su kod nas premium gume. Tu nema spora ni priče. Kažem, kod nas je dosta bitno i da si dobre i pri malo većim temperaturama, kiša i suho. Snijeg nije primaran, mora biti solidna. Gledao sam malo ADAC test ali većih 17" guma, čini mi se da je A4 bio u pitanju, i kod suhog i mokrog briljira gore spomenuti Blizzak LM 005. No što to znači za 16" je pitanje. Gdje kupujem gume je Blizzak i najjeftiniji od 5 premium marki, barem što se kod nas smatra za premium. 680 kuna je po gumi sa uključenom montažom i balansiranjem.
 23. Ajmoooo... Koju zimsku gumu za Tipo mrtvačka kola u 16 cola. Imajte na umu da je ovdje dosta toplo i da se uglavnom vozi od Splita do Dalmatinske zagore. Znači nekako je visoko na listi prioriteta i ponašanje po suhoj i mokroj cesti. Snijeg nije baš visoko, led onako. Gađajte kome se da.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...