Jump to content
FAS Goran

bokiilic

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by bokiilic

  1. Kod možeš da dobiješ u ovlašćenom servisu sa dokazom vlasnštva auta ali košta, a može i neki dijagnostičar da ga izvuče iz bodi modula pomoću odgovarajućeg uređaja što isto košta pa se raspitaj malo.
  2. Ta opcija se aktivira preko dijagnostike samo što mislim da je za njenu aktivaciju potreban petocifreni sigurnosni kod sa ključ kartice koja bi trebalo da se dobije uz auto.
  3. Ovako se rešavaju svi problemi u Srbiji. Kao afera sa aflatoksinom tj. nije više 0,5 nego je 5 dozvoljeno verovatno i dan danas. Ovo verovatno izmenili zbog problema sa vodom u Zrenjaninu. Lepo rečeno ne treba nama korona sami sebe uništavamo.
  4. @ZoranP. I ja sam prošle godine kupio Lanciu Ypsilon 2005 godište pa ću ti preneti neka iskustva iz moje pretrage za vozilom. I ja sam u početku tražio Ypsilon sa 1.2 motorom zbog potrošnje i cene registracije, ali sam na kraju uzeo onu sa 1.4 16v motorom, jer nisam naišao na dobar primerak sa 1.2 motorom. Za taj 1.2 motor iskustva su da im odlazi dihtung glave motora pa ako vidiš ulje oko glave da znaš u čemu je problem. Ako se ovo u startu reši sve je ok, ali ako se duže vozi tako može doći do oštećenja motora. Isto je preporuka proveriti elektroservo tj. "city" mod. Što se tiče auta iz drugog oglasa na oko deluje ok, ali kao što reče bez pregleda uživo ništa konkretno. Postoje greške u opisu oglasa tj. ovaj auto je u osnovnom paketu opreme i nema elektro retrovizore ni senzor za kišu. Pregledom ostalih oglasa ovog prodavca vidim da se lik bavi preprodajom vozila što ne znači ništa loše, ali je već iskusan po pitanju preprodaje. Takođe među njegovim ostalim oglasima vidim da prodaje 16" aluminijumske felne sa Lancie Ypsilon što ne mora da znači da su skinute sa ove, ali opet dosta su retke. Pre pregleda vozila bih tražio od prodavca da mi pošalje slikanu dokumentaciju na proveru tj. potvrdu AMSS kao i slikane strane servisa iz servisne knjižice i mali i veliki "brif" pošto je auto uvežen iz Nemačke i on mora to da ima. Onda bih proverio da li se sve to slaže tj. servisi bi trebalo da su radjeni na godinu dana barem u početku i kad je zadnji servis radjen i gde. Uporedio bih pečate servisa i njihove adrese sa mestom prebivališta vlasnika tj. sumnjam da će neko ko živi u Minhenu ići na servis u Frankfurt ili Berlin. Sve to je radi provere tvrdnji prodavca da je auto od prve vlasnice i sa malom kilometražom. Sad se servisne knjižice štancaju bez problema, a kilometraža se vraća pre granice tako da potvrda AMSS i nije neka garancija prave kilometraže. Ne postoji ni jedan razlog da Vam prodavac ne pošalje ove podatke, a ako oteže već bih sumnjao u njegovu iskrenost.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...