Jump to content
FAS Goran

veki1986

Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

About veki1986

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

1015 profile views
  1. Da se nadovezem na moj prethodni post... Narucio sam ovaj adapter koji je stigao za par dana, prikljucio ga i RADI Doduse ne bas kao po loju na mom radiju (Sony DSX A40UI), a evo o cemu se radi(lo): - tipka SRC na volanu je prebacivala uredjaj u standby mod, umesto da prebacuje izmedju izvora muzike (radio, USB, aux...), - tipka >> odnosno dugme za prebacivanje sledece numere je obavljala funkciju tipke koja je na radiju oznacena kao "display'', tj preko nje se bira kako se sadrzaj prikazuje na ekranu radija (npr da li ce se numera prikazivati kao Track 1, Track 2... ili ce se slovima ispisivati naziv pesme i izvodjaca) Ostalo je radilo kako treba... E sad, posto sam malo picajzla i radoznao uzmem od burazera njegov radio (JVC KD-R421), prikljucim, probam i samo sto nisam procvetao svaka tipka radi savrseno onu funkciju koju i treba, cak i tipka MUTE na volanu pauzira pesmu umesto sto je samo utisa sto mi se i vise svidja, tako da sam taj radio sad stavio kod sebe u kola posto je burazeru ionako svejedno. U sutini, uredjaj je ok, jedino sto eto kod nekih radija mozda nece raditi savrseno, ali to nije nista sto ne moze da se resi...Nije potrebno nikakvo memorisanje tipki i slicno, sve radi na principu "plug'n'play", dakle udzekas konektore i teraj Jedini problemcic generalno je cena, al ajd eto ja da npisem da ako se neko odluci za kupovinu bar ce znati da nece dobiti nesto sto ne radi.
  2. Zavrseno danas, verovatno uspesno posto se ne gasi osvetljenje posle par sekundi i slicno....Blinkanje kilometraze necemo da uzimamo u obzir jer to znamo sta je, e sad jedino da se razmisli o kupovini adaptera posto imam aftermarket radio ( Sony ), nesto sam trazio po netu i naisao na ovo http://www.ebay.com/itm/FIAT-Bravo-Stilo-Steering-Wheel-Stalk-Control-Adaptor-CTSFA005-FREE-PATCH-LEAD-/250947627460 Sta vi mislite? Poslao sam im poruku o godistu vozila i modelu radija i odgovorili su da odgovara, tj kompatibilno je...Al ova 43e...jos se dvoumim...
  3. Da li spojevi bas moraju da se zaleme? Trenutno nemam lemilicu pa bih spojio zicu uz zicu i kvalitetno izolovao... I da li debljina zice igra ulogu, nasao sam nekih 1.5m onog crno-crvenog kabla sto mi ostao od ugradnje zvucnika pa bih njega iskoristio?
  4. Hvala na savetima, u svakom slučaju oteraću ga majstoru, možda čak i Goranu iz Zemuna pošto vidim da dobija dosta pohvala, pa će mi neko reći šta i kako i u kakvom je stanju zapravo, a i pravo da Vam kažem i mene sad zanima zašto baš Shell ulje...mada, dok dobro irde nije ni bitno...
  5. Ok, imate li neke preporuke što se tiče kupovine delova , odnosno proizvođač taj i taj, prodavnica ta i ta...nije problem koji je grad mada najviše bi me zanimalo gde ima u NS i BG i koliko otprilike može da me izađe veliki servis uključujući i mastora? A šta mislite o ovom Shell ulju, pošto znam da uglavnom svi sipaju Seleniu?
  6. Pa to i najverovatnije i nije ta kilometraža, to su verovatno spuštali "da se bolje proda" ... al ajd sad, nisam merodavan a i kako da znam....e slike ne mogu da stavim još, pošto me blutut zeza pa ne mogu prebaciti sa telefona A na šta si mislio kad kažeš da ne bi rizikovao ?
  7. Pre svega da Vas sve pozdravim što uopšte čitate ovu temu s obzirom da nemate nikakve koristi od toga osim da pomognete nekome ko ima nedoumice kao npr JA Dakle priča je ovakva, kupio sam Fiat Stilo 1.2b, 16v, 3 vrata, 2002. godište, uvežen iz Italije, prešao (navodno) 68 500 km, inače u dobrom je stanju. Posle tehničkog, registracije itd prešao sam s njim oko 300 km i za sada nemam nikakvih zamerki što je dobro naravno. Pre nego što sam ga kupio, auto je pregledao moj prijatelj koji se inače jako dobro razume u kola i rekao mi je da je auto u veoma dobrom stanju, ako ne i više od toga, on ga je posle i oterao na tehnički umesto mene jer nisam mogao zbog posla i kaže da se i tamo dobro pokazao, tj da sve radi kako treba, sve je na svom mestu itd itd. Kaže mi takođe da veliki servis ne bih trebao da radim čak do kraja godine, jer je navodno na nekoj nalepnici na vratima video kad je zadnji put rađen servis pa je otprilike izračunao to, pa čak možda ni mali servis nema potrebe da radim još. Na toj nalepnici (od Shell motornih ulja) između ostalog piše: - štiklirano je ulje Shell Helix Ultra 5w40, tako da pretpostavljam da je to ulje sada u motoru - ispod piše DATA i pored "65 820" a to je verovatno zadnja kilometraža pre servisa - zatim ima ULTIMA CAMBIO OLIO i tu piše "11/2012" - i ispod još stoji PROSSIMO CAMBIO OLIO ali tu ne piše ništa E sad, veliki servis ne bih trebao da radim bar još 5000 km jel tako ? Mali hoću da uradim pa me zanimaju i Vaše preporuke u vezi delova, šta, koliko, kako, gde...znači nije mi problem da dam i više para za to ali da znam da će da mi radi super, a ne da razmišljam da liće negde nešto da mi rikne ne daj Bože !

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...