Jump to content

Photo

Punto mk.2 - radio instalacija


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
v_rakic

v_rakic

    Il Nuovo

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
Pozdrav svima. Da li neko može da mi da raspored žica radio instalacije u puntu mk2 iz 2003 godine. Naime na osnovu starog radio-kasetofona sam rešio raspored žica za napajanje i zvučnike ali u snopu se nalaze i dve tanje žice koje nigde nisu bile priključene. I interesuje me da li mogu da originalni radio-kasetofon iz punta 2005 godište postavim u punta 2003 godište?

#2
Banetv

Banetv

    Regolari

  • Members
  • PipPip
  • 879 posts
  • Gender:Male
  • Location:Novi Beograd
  • Interests:elektronika, software
  • Garage:Punto 1.3mjt , 2005
Pošto si zvučnike pronašao (4 puta po 2 žice, ili 2 puta 2 samo prednji) ostaje samo napajanje.
Plus ima dva voda: + stalan i preko ključa ali ti oba možeš staviti na stalan - crvena i žuta zajedno, crna je - .
Plava je napajanje elektronske antene ako je imaš(kod mene je bila) i ta se vezuje za žicu koja izlazi iz debele antenske žice.
Koje boje su kod tebe?

#3
bglion

bglion

    Regolari

  • Members
  • PipPip
  • 1231 posts
  • Gender:Male
  • Location:Beograd
  • Garage:Lancia Lybra 1,9 JTD SW
@ v_rakic
....."I interesuje me da li mogu da originalni radio-kasetofon iz punta 2005 godište postavim u punta 2003 godište? "

Kolega ima problem sa puntom 2004 sa starijim plejerom pa sam mu trazio po netu i nasao da noviji puntici imaju canbus komunikaciju izmedju table i kasetofona ili cd plejera ( neki vid provere koda) tako da bi to trebalo premostiti( negde na ploci samog plejera). Prihvati kod ali posle trazi taj "canbus check"...
Mislim da to mogu odraditi momci sa Novog Beograda kod studenjaka (moj kolega jos nije otisao do njih iz nepoznatih razloga :)
Ako imas na instalaciji tri konektora 2 euro i taj treci od table onda mislim da nije problem i da ces samo ukucati code za plejera ako ne sledi dekodiranje...

Edited by bglion, 01 May 2010 - 13:24.


#4
Banetv

Banetv

    Regolari

  • Members
  • PipPip
  • 879 posts
  • Gender:Male
  • Location:Novi Beograd
  • Interests:elektronika, software
  • Garage:Punto 1.3mjt , 2005
Najbolje da kolega v_rakic slika to što ima pa da vidimo.
Moj Punto je 2005 i u instalaciji imam samo napajanje i zvučnike.

#5
v_rakic

v_rakic

    Il Nuovo

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
Kada priključim radio, zvučnike i napajanje, ispiše mi se poruka CANCHECK. Dve "višak" zice su tanje od drugih i jedna je žuto/zelene boje a druga je plava i izlaze iz snopa sa ostlim žicama. Da li su to žice koje povezuju radijo i kompjuter? Izvinjavam se na slici pošto sam je slikao večeras.

I da kažem da radijo ima 3 priključka:
1 - za napajanje i masu. pored toga ima i priključke CANA i CANB
2 - priključci za zvučnike
3 - mislim za priključivanje eksternih uređaja (CD!?)

@ v_rakic
....."
Ako imas na instalaciji tri konektora 2 euro i taj treci od table onda mislim da nije problem i da ces samo ukucati code za plejera ako ne sledi dekodiranje...


Da upravo tako. Kako sam naveo u prethodnom postu na prvom se nalaze priključci za napajanje, masu i CANA i CANB priključak.

Za čega su ti priključci?

Posted Image

#6
piromaniak

piromaniak

    Regolari

  • Members
  • PipPip
  • 63 posts
  • Gender:Male
  • Location:BGD
  • Garage:Punto classic 1.2 8v
Imam novi punto klasik ugradjena muzika pioneer obijen auto i ukradena ista. E sad cemu sve ovo pisem.
Posle toga sam od kolege sa foruma kupio fabricki cd iz punt 2003 god. Kod mene iza muzike postoje samo zice za zvucnike i ya napajanje minus i plus. Nemam zice za canbus. Stoga kada sam prikljucio cd ispisao je na displeju cancheck poruku. Trazeci po netu nasao sam sledece:
Komp i plejer su upareni i canbus komunikacija sluzi kao zastita od kradje. Drugim recima ti ako uzmes plejer iz bilo kog auta sem svog neces moci da ga koristis. Da bi komunikacija preko canbusa radila moraju se nanovo upariti cd i komp na kolima sto je moguce uspesno uraditi jedinu u ovlascenom servisu. Medjutim oni to pak nece da rade jer cim moraju da uparuju cd i komp na kolima sumnjaju da si cd drmnuo negde tako da od toga nista.
Resenje odes lepo kod studenjaka kod gore pomenutih likova i oni ti lepo to dekodiraju. Posle gurnes euro dzek u plejer i to je to. Meni su to radili kostalo je negde oko 1200 da te ne lazem i muzika radi ko zmaj

#7
v_rakic

v_rakic

    Il Nuovo

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
Da i kod nas u Bečeju traže 1200 din za dekodovanje. Ali ipak bih pre nego što platim hteo da probam da spojim one dve fantomske žice (slikao ih sinoć) i priključke CANA i CANB pa ako ne upali ... onda kod majstora. Jedino me interesuje koja je koja žica i gde da je priključim. Kolega koji mi je dao radio-kasetofon ga je odmah nakon kupovine izvadio iz svog puntića i zamenuo sa CD radiom i nažalost isekao originalne džekove pa ne znam raspored žica za priključke CANA i CANB :-(

#8
zoranc

zoranc

    Il Nuovo

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • Gender:Male
  • Location:Beograd - Vidikovac
  • Garage:Punto klasik 1.2 8V

Plus ima dva voda: + stalan i preko ključa ali ti oba možeš staviti na stalan - crvena i žuta zajedno, crna je - .
Plava je napajanje elektronske antene ako je imaš(kod mene je bila) i ta se vezuje za žicu koja izlazi iz debele antenske žice.
Koje boje su kod tebe?

Stalno se pominju crvena, žuta i crna boja kabla a kod mene na puntu klasik ( actual )na pinu 3 je crveno bela (deblja žica ), pin 5 žuto zelen, pin 7 crna ( deblja žica ) i pin 8 plavo zelena. Na pinu 3 imam stalni napon a na pinu 8 po davanju kontakta.
Pitanje je da li je pin 3 "žuta" a pin 8 "crvena" a pin 5 "plava-antena" a pin 7 "crna - masa" ili :question:

#9
Banetv

Banetv

    Regolari

  • Members
  • PipPip
  • 879 posts
  • Gender:Male
  • Location:Novi Beograd
  • Interests:elektronika, software
  • Garage:Punto 1.3mjt , 2005
Crvena je radni napon - kod tebe ide preko ključa.
Žuta je stend-baj napon za memoriju (da ne pogubi stanice i podešavanja).
Plava je uključenje elektronske antene (pojačavača). Ako imaš samo krovnu, onda ništa.

#10
DejanCacak

DejanCacak

    Il Nuovo

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Garage:Punto Classic 1.2 8v
Hmm, samo da zvrljnem neko razmisljanje, znaci ni Kg Dinamic modeli, sa "izvucenim" instalacijama nemaju CAN bus?

#11
Petza

Petza

    Regolari

  • Members
  • PipPip
  • 147 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zemun
  • Garage:Grande punto 1.3mjt 75ks
Imam sluzbenog punta i kad ga ugasim i ponovo upalim plejer pogubi sve stanice ,proveravao probnom lampom ona debela crveno-bela nema napon uopste jel ima neki osigurac za nju i de se nalazi ? A ako ne odakle je najlakse da uzmem stalan napon ?

#12
podvarak

podvarak

    sarma

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 2331 posts
  • Gender:Male
  • Location:Weedikovac
  • Garage:Alfa Romeo GT 2.0 JTS Collezione
Proveri prvo zutu zicu da li ima stalni +. Ako nema ni zuta ni crvena, proveri osigurac. Oni ti se nalaze s leve strane, uzmes 5din i otvoris dva srafa plasticna i oboris klapnu. Na tom poklopcu imas semu za sta je koji osigurac pa potrazi taj za muziku i proveri ga.

Ako ipak zelis da izvuces drugi stalni +, to ti je najbolje da uzmes s akumulatora direkno. Nije pametno uzimati s nekog od osiguraca jer ces poremetiti projektovanu amperazu tog voda i morati da stavljas veci osigurac, a takodje mogu se pojaviti i odredjene smetnje u zvucnicima pri radu plejera. Ne zaboravi samo da stavis osigurac na kabl, i to sto blize izvoru napajana, tj akumulatoru.

#13
rokieps

rokieps

    Il Nuovo

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
Da li se neko razume oko povezivanja muzike na puntu? Fabricki radio mi salje zvuk samo na prednje zvucnike,u gepeku imam pojacalo i jos 3 zvucnika koja ne rade..Treba mi savet kako to sve da povezem a da ne moram da posetim autoelektricara...A zelim da mi ostane fabricki radio...

Edited by neshaoct, 29 February 2012 - 22:52.
spojeno


#14
rokieps

rokieps

    Il Nuovo

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Da i kod nas u Bečeju traže 1200 din za dekodovanje. Ali ipak bih pre nego što platim hteo da probam da spojim one dve fantomske žice (slikao ih sinoć) i priključke CANA i CANB pa ako ne upali ... onda kod majstora. Jedino me interesuje koja je koja žica i gde da je priključim. Kolega koji mi je dao radio-kasetofon ga je odmah nakon kupovine izvadio iz svog puntića i zamenuo sa CD radiom i nažalost isekao originalne džekove pa ne znam raspored žica za priključke CANA i CANB :-(



Kod mene je kasetofon na puntu bio kodiran i kada sam ga izvadio na njemu sa gornje strane mi je pisao kod..pokusaj to..mozda ima i kod tebe..

Edited by rokieps, 01 March 2012 - 09:36.


#15
podvarak

podvarak

    sarma

  • Moderator
  • PipPipPip
  • 2331 posts
  • Gender:Male
  • Location:Weedikovac
  • Garage:Alfa Romeo GT 2.0 JTS Collezione
@rokieps: treba ti takozvani Hi-Low adapter. Uzmes izlaze za zadnje zvucnike s plejera i ubacis u adapter i na izlazu iz njega imas cinceve za pojacalo.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users