Jump to content
FAS Goran

banetv

Members
 • Content Count

  876
 • Joined

 • Last visited

About banetv

 • Rank
  Regolari

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Beograd
 • Interests
  elektronika, software

Previous Fields

 • Garage
  Punto 1.3mjt , 2005

Recent Profile Visitors

15617 profile views
 1. Pazite: mes1.7 registruje se upisom kljuca iz spiska ali se prethodno promeni serijski broj particije(sve je u kreku) Sta je serijski broj: particija dobija serijski broj po formatiranju i trajan je do sledeceg fornatiranja. Medjutim, neki drugi program cija je instalacija i registracija takodje vezana ha "hardware ID" tj za serial particije mozda tada nece raditi, pa ponoviti i njegovu instalaciju. Ali nista nije opasno za rad. Medjutim nova verzija MES1.8, prepoznaje ovu podvalu i ponistava registraciju mes1.7...!!!!! Tako da ne koristite 1.8 ako ste vec krekovali 1.7 Ako ipak pogresite, samo ponovo registrujte 1.7 Ako nekome nije bas jasno neka pita ponovicu...
 2. Važna napomena za parking senzore: TREBA DA BUDU BRZI. Ovo možda mnogoma ne znači ništa. Ja sam još pre 4 godine u Bubanj potoku uzeo neke SPY. Izvanredni. Reaguju u deliću sekunde čak i kada neko protrči iza kola. Super su. Ali mojoj sestri u Hyundai ugradili neke sačuvaj bože. Ona udari u zid iza, oni posle 2 sekunda reaguju. Ja takođe probao i užas. Reaguju ali se mora ići jako polako da bi na vreme javili. Dakle uzimajte one koje je već neko proverio ili nekako sami probajte. Budita oprezni.
 3. Meni izgleda sve OK. Novija tehnologija izrade štampe. Čip 18F25K80 je ustvari ELM čip. Samo piratski ali sve to radi. ELM je zaštitni znak firme ELM a čini ga specifičan softver koji se napuni u taj čip. Original je zaštićen od čitanja ali ovaj uglavnom može da se očita. Koja je verzija? Probaj ga.
 4. Parking senzor je sjajna stavr. Nije poenta da neko ne zna da se parkira, već komfor i udobnost. Ugodno parkiranje i to na 10cm. U gradu ima malih stubića oko parkinga (Zmaj Jovina napr) koje definitivno ne vidimo. Ili neka žardinjera. Zašto ne koristiti nove tehnologije kao: rikverc kamera, navigacija, komp u kolima, pa i razni senzori kao parking. Ali PAZITE. mora da bude BRZ. Da brzo reaguje. Mojoj sestri su u hyundai stavili tako spor da je udarila u zid a ovaj tek posle par sekundi reagovao. Ja sam slučajno kupio neke SPY i jako je brz i precizan. Raeagije i kada neko dete protrči iza kola. Na pijaci mi jednom reagovao a znam da nema ništa iza. Izađem a tamo se neka baka sagnula da namesti točak kolica od pijace. Ne znam odakle se pojavila ali eto...
 5. Kome treba ovde je link za MES1.4 : http://www.digital-kaos.co.uk/forums/attachments/f152/197183d1368026882-multiecuscan-setupmultiecuscan14_registered_ok-.zip samo se stari deinstalira i ovaj instalira i radi sve. Napominjem da se na forumu digital-kaos morate registrovati. Ako je problem napisite pa cu postaviti na neki slobodan server.
 6. Ako sam dobro razumeo, Mareli nije bio dobar pa si stavio Bosch. Kako sada radi, mislim da li si posle morao da promenis i ostale ili je ostao samo taj jedan zamenjen? Da znam da li da odmah uzmem sve nove ili je dovoljno da zamenim samo taj jedan. Evo, bogu hvala, do danas je sve u redu.
 7. Hvala na iscrpnim odgovorima. Servis gde sam radio tehnički je poznat, nova oprema, meri 4 parametra (CO, S i još neke), prikazuje dijagram na velikom monitoru kao i promene dijagrama u zavisnosti od dodavanja gasa. Ne bih da navodim koji jer su me pustili ali svakako treba da rešim problem. Dijagnostika pokazuje EGR. Proveriću i ostale vrednosti koji se mogu čitati. EGR je skup a čišćenje nije pouzdano. Videću šta ću.
 8. Da, ima logike. Ima li još neko takva iskustva? Nažalost, kod motora 1.3mjt je kompjuter Marelli i nije moguće zatvoriti EGR tek tako jer stalno prijavljuje grešku. Goran mi je rekao da postoje motori 1.3mjt fabrički bez EGR. Znači trebalo bi od njih uzeti softver, prilagoditi ga svom immo kodu (znam puzdano jer sam već jednom zeznuo kompjuter tuđom mapom), napraviti upgrade software-a, tada zatvoriti i potpuno isključiti EGR. Lepo zvuči, ali...
 9. Punto 1.3 mjt 2005 god. Od kupovine pre 4 godine, na prva dva tehnička su izduvni gasovi bili daleko ispod dozvoljenih granica (bio sam oduševljen). Na prošlom tehničkom je dimio i gasovi su bili ogromni, kažu kao autobus, ali su me pustili. Sada su manji ali i dalje dosta povećani. Ne dimi. EGR mi duže vreme ne radi dobro što dijagnostika pokazuje (check engine). Nekad obrišem grešku ali najčešće ostavim pa je sam komp obriše posle nekog vremena. Onda neko vreme radi dobro (nema check signal), što mi govoti da je EGR negde na granici ispravnosti. Pitanja za upućene: -da li su gasovi povećani od lošeg EGR ventila? -šta sve može da bude uzrok povećanja gasova i kako se otklanja?
 10. Pojasni malo u čemu je problem. Ovo što je savio gorang radi dobro. Ono što sam ja stavio kod nekih radi 20 min ali kod mene i taj radi dobro. Nemoj samo loader već sve što ima u arhivi. Za gorang instaliraj pa pre pozivanja programa ubaci ona dva fajla što su u folderu. Mora da radi. Daj da ti pomognemo. Koje Windowse imaš?
 11. Punto 1.3mjt po surovoj isključivo Beogradskoj vožnji,grad i novi Beograd zadnjih 600Km, 5,7l prosečno. Nemam druga iskustva. Kažu poznanici de je u manjim gradovima lakše i manje troši?
 12. Dopunjavam novi link za probu. Bez nepotrebnih komentara, samo raspakujte i probajte http://www.mijnbestand.nl/Bestand-8JWL8STZYJM4.rar Javite rezultate.
 13. Ko trenutno ima vremena, trebalo bi detaljno ispitati ove nove loadere: http://5jq8u0.1fichier.com/
 14. Imaš temu o tome ovde http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=43955 Možda Dovla može da ti pomogne
 15. banetv

  Gde mogu da kupim...?

  @ jgligorije Bilo je u Kit-komercu ali skupo. Proveri sada.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...