Jump to content
Goran
Sign in to follow this  
bojsa

Tipo - igra pokazivač brzine

Recommended Posts

Znam da je ovo najobicniji nitpicking za auto star 19 godina, ali ja volim mog Tipa i smeta mi kada ne radi kako treba :)

Inace pokazivac brzine mi nema mirno pomeranje kao nekad i dok se povecava brzina, kako prilazim 160-170kmh umiri se, ali je do 80ak kao da vozim neki Tam kamioncic :( Obrtomer se i dalje normalno ponasa...

U pitanju je 1.8 ie 16V model sa analognom tablom.

Ja mislim da ti je otisao burzir kroz koji prolazi sajla , jer sam i ja imao taj problem i u tome je bila fora.

Hajde pusti neke slike da vidimo kakva je makina!

Okacicu slike, samo je trenutno abnormalno prljav, a nikako da ga odvedem na pranje ovih dana :)

Cim bude cist napravicemo jedan foto session

@Darko

Kako resavam to sa buzirom, da li kupujem novi ili ...?

Kupuje se cela sajla. Svojevremeno ih je bilo ihaj za male pare. A sada :no

e ovako ja sam to resio tako sto ,sam kupio sajlu od forda dugacku i odneo kod coveka da mi na nju stavi kacenje od moje

sajlu sam platio 1200 din a kupio sam je po preporuci od majstora , posto sam kupio u ap sportu fabricku i nije bila ni za qu....

boban sajle-odnesi staru i pravi ti po uzorku...nisam bio kod njega ali znam ljude koji su tamo resavali probleme...

boban sajle mogu da ti naprave ali proveri dobro kad uzmes novu sajlu jer sam ja par puta vracao stvari na doradu.

inace, pogledaj dobro tvoj buzir. Ako je ceo i ako se sajla lako vrti u njemu onda skini plasticni zavrsetak sa buzira i skrati buzir za 1cm. Posle opet nabij plastiku i vrati sve. Meni je isto igrala kazaljka, a posle zamene motora nije hteo uopste da radi brzinomer. Kad sam skratio buzir proradio je i sad vise ne igra kazaljka.

skala za kilometrazu se trese, meri tacno ali vibrira, recimo ako vozim 60, ono se non stop trese izmedju 56 i 64kmh.. Prvo se po nekad tresla, pa onda par dana radi normalno, a sada je tako non stop,skidali smo posle 10 dana i tablu ali nisam umeo nista da napravim da prestane da se trese.. Ako neko zna sta da radim,nek pise:)

Ostalo sve radi normalno, tj obrtomer, temp i ostalo se nimalo ne trese..

Edited by neshaoct
spojeno

Zalomljena ti je sajla negde, proveri gde i pokusaj da je ispravis a ako ne kupi drugu, imao sam isti problem na floridi a princip je isti :)

skala za kilometrazu se trese, meri tacno ali vibrira, recimo ako vozim 60, ono se non stop trese izmedju 56 i 64kmh.. Prvo se po nekad tresla, pa onda par dana radi normalno, a sada je tako non stop,skidali smo posle 10 dana i tablu ali nisam umeo nista da napravim da prestane da se trese.. Ako neko zna sta da radim,nek pise:) Ostalo sve radi normalno, tj obrtomer, temp i ostalo se nimalo ne trese..

promeni kilometar sajlu...

tesko da je pinjon, ali moguce. Skini sajlu, podmazi je, dobro je nakaci na menjac i tablu, pa proveri. Na unu ti odgovara od floride za tipa ne znam, ali moguce isto da pase :)

tesko da je pinjon,ali moguce ,skini sajlu,podmazi je,dobro je nakaci na menjac i tablu,pa proveri,na unu ti odgovara od floride za tipa ne znam,ali moguce isto da pase :)

Jos da mi kazete sta je to pinjon? :thumbsup:

Izgleda ja znam oko mehanike za kola kao ovaj smajli oko kompa :pc: Haahhahaa

Ps sutra skidam sajlu..

to je onaj mali cajper iz kog izlazi sajla na menjacu ce ga vidis sutra

vadili smo sajlu, nije bila zakrivljena i bila je dobro nauljana.. Sta sad moze da bude? ps trese do 60tak kmh, a posle oko 80 i vise ne trese.?

pinjon uzmes pastetu u aluminiumskom pakovanju pojedes a poklopas sacuvas i onda odes do auta odvijes holender sajle sa menjaca i onda uzmes vrh sajle i obmotas sa poklopcem pastete (ne treba ti ceo poklopac nego malo parce) ondak uguras sajlu u pinjon i zasrafis holender nazad i proradice...