Jump to content
Goran
nidza

Stilo JTD, MJet - filter za gorivo

Recommended Posts

Uzeo sam neki filter još kod prošle promene ulja, ali ga još uvek nismo stavili, jer me je zent - nigde na njemu ne stoji oznaka radi i separaciju vode.

Uzet je u AP Sportu, jako liči na onaj fabrički, ali na fabrčkom je napisano ogromnim slovima H2O separator, na ovom nema ništa, plus fabrički ima dole neke džekove, a ovaj moj ništa, samo navoj.

Da li ti džekovi predstavljaju zaseban deo, koji nije deo filtera, ili su mi jednostavno prodali pogrešan?

Guest 1366

Taj sa H20 natpisom je preporučeni, ali gotovo da ne možeš da ga nađeš kod nas, svi prodaju taj stariji, za za sve JTD motore,koji sam i ja stavio.

Samo Euroauto je imao taj UFI-jev H20 i bio je 3 puta skuplji, čak mu je u

katalogu pisalo da ide neki običan. Inače, indikator ne ide uz filter, bilo bi

malo skupo, raskopčaš džek pa zajedno odvrneš, navrneš na novi i sipaš

gorivo u njega pa sve vratiš. Svima lepo kad kupe taj jeftini, jedino niko na forumu nikad nije pomenuo da mu se upalila indikacija za vodu u gorivu,

možda sa takvim filterom i neće, nigde nisam našao odgovor.

...kontakti nisu deo filtera goriva, to je zaseban deo, tj. senzor za vodu, košta u delti 2460 dinara.

Filter za gorivo košta 1832, a u Euroautu 1620 dinara.

Prema tome, možda je ovaj filter koji već imam OK. Mada mi se čini da se sa ovim stvarima nije šaliti, i treba uzeti proveren deo.

Ufi-filter.gif

Gore se ušrafljuje na odvod nafte, koliko sam skonta, a dole ide dovod i deo koji ima kontakte, koji bi trebao da signalizira na instrument tabli prisustvo vode - na njemu se voda i ispušta iz filtra, jer će uvek da se zadrži u donjem delu filtra, pošto je teža od goriva.

Guest 9703

Ja sam u Fiatinu (NS) uzimao taj UFI, sa separcijom vode - kosta oko 1600...

Kaze mi covek da bi u JTD obavezno trebalo da koristimo filter za gorivo sa separatorom vode. OK, jasno je da voda moze da unisti dizne.

Ja imam neki Clean-ov i kaze mi da ga promenim jer nista ne valja.

Originalni takav filter kosta oko 2.500 dinara i, koliko vidim, vecina koristi ove jeftine. Mene zanima da li i jefitiniji imaju neki sistem za odvajnje vode i, ako nemaju, koliko je rizicno voziti sa njima.

Separator vode valjda veze nema sa filtrom. Ja sam uzeo neki u AP (da'l za 650 dinara). Takođe senzor za vodu može da se kupi odvojeno (red veličine 850 dindži). Fakat bi se bolje osećao da sam uzeo UHI, ali gorelo je pod nogama (drugar pretegao senzor, koji je pukao i rasuo mi naftu po Jurija Gagarina, jedno 30 literi). Prosto sam morao pravac u AP i da kupim šta ima.

Ne znam da li originalni UHI može da se kupi bez senzora za vodu? Morao bi manje da košta u tom slučaju. Ja se ozbiljno razmišljam da pri sledećoj promeni uzmem sve oriđinale, ali stvarno nikakvih problema nemam ni sa ovim iz AP-a.

filter nafte je u stvari separator vode u gorivu to cak i pise na nekima.sa clean filterima jedno vreme bilo problema curili kao ludi sad su ok u zadnjih par meseci

A gde ide ta odvojena voda ili ostaje u filtru? Ako ostaje, postoji li rizik da se filter prepuni vodom i nema funkciju? Ja sam ga do sad menjao sa svakom zamenom ulja, uz sve ostalo, ali mi je savetovano da mogu i svaki drugi put.

A gde ide ta odvojena voda ili ostaje u filtru?

To sam se i ja pitao. Imao sam par puta poruku: Water in the fuel, replace fuel filter

Ina;e je vreme za servis.

voda ostaje na dnu filtera,zato i postoji senzor vode u filteru na dnu.inace postoji problem sa starim senzorom koji ima metalni sraf na vrhu zna da javi fals.postoje novi senzori koji su komplet plastika i sa njima nema tih problema.par ljudi iz kluba imali tu zezanciju pa zamenjen sad je ok.kome treba novi tip neka se javi moze da se naruci jeftinije nego po radnjama izaslo bi 1000din/kom ako bude minimum 4 komada

E, taj novi tip je slomio moj drugar pretezanjem, sunce mu poljubim. Dobio sam neki sa šrafom u AP...

Taj sa šrafom uopšte ne izgleda kao originalni deo, tako da mislim da je taj ceo zaliven u plastiku i jedna prava stvar.

i praksa je pokazala to sto ti mislis

narucicu i ja koji da imam u servisu za rezervu ali ko hoce nije frka nek se javi

Zar ne dolazi senzor u kompletu sa UHI filtrom? To je moje pitanje pre nego što poručim i ja taj senzor.

ja jos nisam video za fiata ni jedan filter da stize sa senzorom pa ni ufi jer nesto mi cudno da filter sa senzorom dobijas za cenu filtera,ma da ko ce ga znati.

Svojevremeno je taj UFI koštao 2500 dinara, kad sam proveravao - malo previše da ide bez senzora?

Možda je to stvarno i bila cena sa senzorom?

Miki, a kakvi su ovi filtri što ih prodaje AP Sport? Ja imam i rezervni, ne bih da bacam ako vrede čemu, ali realno me muka hvata koliki problem loš filter može da napravi, tj. i najskuplji je u tom slučaju isuviše jeftin...

imaju klinove filtere i nisu se pokazali lose i ja ih sravljam u vecini slucajeva.narucio sam 6 senzora (UFI -sa fiatovim i ufi znakom) garancija godinu dana pa ako nekom treba nek se javi pa moze i u nedelju na skup da donesem posle idem na odmor jedno tri nedelje

Edited by mikisxy

Pozdrav,

Uskoro cu da radim treci mali servis, na svakom sam inace menjao sve redom ( na 10K kilometara selenia WR, filteri ulja, goriva, klime, vazduha). Auto se pretezno vozi po gradu svaki dan cca 30-40km u kratkim relacijama, povremeno se malo izduva na otvorenom zbog EGR ventila, katalizatora i slicnih sklopova koje ubija gradska voznja.

Da li filter goriva menjati na 10Kkm ili na 20Kkm? Inace trenutno je Cleanov filter u njemu ( nije ni jeftin oko 3800 u Fiatinu NS) Neki tvrde da je potrebno menjati na svakom servisu, dok mi drugi kazu da bacam pare jer ti filteri bez problema voze 20-30 hiljada...

Mislim da je u zadnjih godinu -dve Eurodizel svugde ujednacenog kvaliteta , sipam uglavnom na NIS-u (bonovi), auto nije nikad prijavio problem, kad sam ga uzeo presao je od zadnjeg servisa u Italiji 22000km bio je UFI u njemu.

Auto je Stilo 1.9Mjet 120hp :thumbsup:

Ja filter goriva menjam na 10.000km Moj je jtd. Ali kapiram da je jeftinije da ga redovno menjam, nego da napravim neki probklem ako zacepi :)

Ja sam menjao uložak filtera goriva na godinu dana. Na prošloj zameni uložak je bio čist kao da je tog trenutka izvađen iz fabričkog pakovanja, tako da ću sledeći uložak najverovatnije zameniti kad prođu 2 godine ;)