Jump to content
FAS Goran

venzinatiko

Members
  • Content Count

    71
  • Joined

  • Last visited

About venzinatiko

  • Rank
    Regolari

Profile Information

  • Gender
    Male

Previous Fields

  • Garage
    Punto mk2

Recent Profile Visitors

1250 profile views
  1. Ja sam imao isti problem pre neki dan bio je senyor radilice ali pre nego sto je to ustanovljeno treba proveriti par stvari tj ono sto sam zapamtio sto je rekao majstor- bravica paljenja . neki izlaz iz kompa . To je ono cega se secam.
  2. Pa potrosnja mi je pre par dan drasticno skocila bar po boardu 7-10km/l dok na plinu 10-15km/l tj vise pokazuje potrosnju benzina nego plina sto verovatno nije dobro . Pre dva dana kada sam stavio foliju preko druge sonde pokazuje mi malo nizu potrosnju za benzin recimo 10-14 km/l sve polugradska voznja relacije 3-10 km . Uglavnom vozim penzionerski i sam sam u kolima i nikad mi nije spusto plin ispod 10l na 100km sto mislim da je vise nego sto treba za ovako slab motor . Uglavnom svecice i kablovi su novi a od skora i senzor radilice.
  3. Meni auto i ima LOSE SAGOREVANJE to je bilo i pre skidanja katalizatora tj dva puta za godinu sam promenio svecice prvo bosh posle ngk i oba puta kad sam skidao bile su crne-upaljene ! Plin imam ali nemam gresku na bordu . Jel moze da bude lose sagorevanje zbog fals vazduha ?
  4. Ne znam da li je prava tema ali nastavicu ovde naime danas kacen opet na dijagnostiku i izbacio P0170-Grupa 1 neispravno radi,usisno propustanje,sustav AIR ,pumba,brizgaljke,ventili Evap H2Os P130-Opis nisam stigao da prepisem Simptomi su podrhtavane motora i na leru ali i kada slozim recimo na 2ooo obrtaja oseti se sitno dum dum kao da stuca drma na sitno ali u vremensom razmaku od 1-2 sekunde . Takodje uvek ali uvek trzne -cimne pri bilo kakvom oduzimanju gasa dal polako ili brze uvek isto . Sta bi to moglo da bude vodeci se ovim svim problemima koje sam imao ? Zaštitna traka Gerband 705 alu. Traka koju sam stavio preko druge sonde .
  5. Ja sam imao simptome : -vergla nece da upali -onda upali 5 puta -Pa opet nece -i hladan i vruc bilo je isto Resio sam zamenom senzora radilice !
  6. Problem resen sto se tice paljenja ! -Za buduce narastaje auto vergla ali nije hteo da upali . -Upali 5 puta pa opet nece da cuje . -I hladan i vruc ista prica . Resenje -zamenjen senzor radilice ! Stavljen magneti mareli cena 2100 dinara .
  7. Ma nije izlazilo nista sto se tice slucaja sa svetlima . Odslepao sam danas u servis tj kod majstora al je pun sa poslom a i sjebao sam mu akumulator od verglanja pa je stavio da se puni . Sutra ce da pogleda pa se javljam nadam se samo da nije opet neka teska koska . A i sto se tice dijagnostika licno sam se uverio kad sam imao neko drkanje tj cimanje motora majstor Calic u Kg-u prikaci na dijagnostiku i ne pokazuje nista a kad sam skinuo kabal svecice tu ispred njega motor nije promenio rad niti izbacio gresku vec bilo kao komentar smesa gasova.... Tako da im se poserem na dijagnostike mrzi ih bre unimer u ruke da uzmu . Inace izuzetan covek ali sav u spidu kao i vecina onih koji imaju brdo posla pa moze tu cesto da proleti nesto
  8. Ma nemam pojma sta je vise prvo se gusio ....skinuo katalizator se kao zapusio sad sumnjam da je ikad bio zapusen . Onda cimao trzao ...zamenio sve uradio veliki servis svecice kablovi....Nastavio sa cimanjem ... Crkao servo volana....probio dihung glave motora ...sjebane obe glavcine zato sto je konj stavio pogresan korak brezona pa i lezajevi komplet morali... Svestan sam da je to polovno ali bre razbi me za godinu dana. Ali konacan zakljucak je i kad krene da jebe i oteras auto kod krsenog majstora ako je neka koska gde treba da se malo vise pogleda jednostavno bili ih K jer imaju brdo posla i sta im treba da se zezaju. Za sve stvari sam isao preventivno da sprecim a oni ne znaju na prvu sta je pa cuvena :Teraj dok ne stane ! A za ovlasceni servis stvarno nemam para. Samo da ga sredim da ide i prodajem . Hteo sam jos pre par meseci al mi se ne da od kvarova da ga prodam.
  9. Ajde da navedem jos jedan simptom koji sam imao mozda pomogne da se ustanovi dal je on. A to je na -5 pali ko mina a kad pada kisa i vlazno vreme on vergla duze . Takodje kad upalim svetla osetise promena u radu motora kao da ga struja muci tj da ne puni dovoljno alternatror bar moje laicko razmisljanje .
  10. Alu folija za izzolaciju kljesta pod naponom Mislim da se koristi za spajanje i paroizolacionih folija za krovove . Postavicu sliku kad opepelim sa autom .
  11. Ja stavio juce foliju preko druge ssonde i motor normalnije radio . Ali me danas vec auto razbi (druga stvar..)tako da ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim efekat folije .Javljam za par dana sta i kako se ponasa .
  12. Kako 100 % . Senzor kad crke on je crkao . Kao da ga proverim sutra na parkingu jelima neki sistem da vidim dal je on, da ne placam slepovanje opet
  13. Ma i ja sam mislio da je on zato sam i pitao gde je . Ali danas nije hteo prvo paljenje tj bio je hladan .
  14. Juce nesto prckao oko volana gledao nesto mi lupka ...pa lepio foliju preko lambda sonde (posle katalizatora ) zato sto je skinut i sve bilo ok probao vozio... Danas da upalim auto-nece ! Vergla al nece da upali . Ipak skinem akumulator stavim kod komsije na punjac 4-5 sati napuni ga . Stavim u kola opet nece . Posle 5 minuta upali iz prve pa opet pa opet 10 puta sam ga upalio bez problema . Odem do centra ...da upalim opet nece i tu je i ostao . Kablovi su relativno novi a i svecice . Sta mi bogao da bude problem ako nece na kablove da mi upali sutra jel ima svrhe na gurku da probam ?
  15. E bas ti hvala puno ! Ali ipak mrka kapa, napunio akumulator startovao 5-10 puta bilo ok, otisao do grada i tamo mi i ostao auto -nece da upali da ga jebes . Videcu sutra sta je ipak hvala ti puno na trudu

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...