Jump to content
Goran
Legionar

Fiat Nuova Croma- POMOC PROBLEM MENJAČ/KVAČILO - HITNO

Recommended Posts

Pozdrav drugari, molio bi vas za mišljenje ili savet majstora ako ima na forumu.  
Ovako, radi se o Fiat Cromi 1.9 88 KW 2006 god, odvezli smo kod majstora zbog zamene ležajeva u menjaču. Auto stoji tamo već više od 10 dana, prvo je počeo da odugovlači, kao zakačio ga vikend ovo-ono... 
Da bi nas potom juče zvao, i rekao da mora da se menja i ceo set kvačila sa zamajcem jer sad kad su ležajevi novi i sve je utegnuto, ne može da uđe lepo u brzinu i krči. Navodno stara lamela ne odvaja dovoljno i zato ne može da uđe u brzinu, da li je to moguće? 
Pre toga sa kvačilom nisam imao nikakvih problema, lepo je odvajalo, mekano bilo, menjač ulazio u sve i jednu brzinu.
Da li je moguće da je prilikom zamene ležajeva nešto pogrešio pa da ustvari to pravi problem? 
Izvinjavam se na dužem postu. 

Zanimljivo, neću da kažem i nemoguće ali ako ti je set dotrajao baš, nije isključeno.

Moguće da je problem do montaže ili da je potencijalno neadekvatno repariran menjač ili neki njegov deo. 

Ja sam na Bravu menjao svoj propali menjač drugim polovnim i nisam imao nikakvih problema, iako je taj zamenski bio u boljem stanju. 

Moguće da treba proveriti da li je sve dobro upasovano i postavljeno kako treba. Ako jeste, treba proveriti sam set kvačila jer baš nije ekonomski opravdano dati 45k preko za novi set.

To jeste ispravna procedura,ali je i baš skupa... Sada kada su ga skinuli uradi i kvačilo i miran si duže vreme 

Samo da vam javim, preuzeo sam auto malopre. 

Zamenjen set kvačila sa zamajcem, kvačilo je osetno mekanije, menjač se više ne cima u prvoj brzini. 

Jedino što me muči jeste to što je sad auto malo bučniji unutra, ne znam kako da objasnim. 

I čuje se neki blagi šum u vožnji, nebitno jel u brzini ili nije, sa puštenim i stisnutim kvačilom. 

Dok na leru tog zvuka nema, možda nešto tek tek, iznad točka sa suvozačeve strane.