Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
Bule222

Grande punto 1.4 16v 95hp mrtvi missfire.

Recommended Posts

Pozdrav, imam problem sa kojim ne znam kako da postupim ni gde da pocnem a ni sta da radim. Naime pre neki dan kada sam upalio auto, motor je poceo da radi kao da radi na tri i manje cilindra, i check engine mi je treperio. Kada sam odveo auto kod majstora, rekao mi je da je do loseg goriva ( tada je bila greska Kod P300 i P301 prilikom citanja preko OBD-a) reko ok. Vozio jedno 50ak km, upalio juce auto opet i opet ista muka, samo sada greska P300 i P303, i tu mi je vec pozlilo, ako na malte ne sve cilindre kaze missfire, onda "mislim" da su sve bobine otisle u tri lepe, ili je dihtung glave ili su u najboljem slucaju komplet svecice. Ako ikom znaci, auto ima na satu 200510 kilometara (originalnih), a kolko sam razumeo, to je taj period kada krecu potrosni delovi da riknjavaju. Do sad sam pukao 30k na popravke ovog meseca (nosaci motora, pumpa brisaca, termostat, komplet zadnji dobosi...) provericu sutra ili prekoustra stanje svecica, u medjuvremenu bi mi jako znacilo misljenje vas iskusnih fiat forumasa sta bih trebao da gledam/proverim. Hvala unpared jos jednom svima koji pomognu.

Edited by Bule222

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako nisi menjao svecice skoro i nemas predstavu kad su menjane zameni ih svakako pa ako resi problem super ako ne bar si ih zamenio jer nisu menjane, bobine bas sve 4 da riknu mala je verovatnoca al nije nemoguce, to jedino da skines sa nekog drugog auta za probu da ne bacas pare na  njih. Ja bih isao tim redosledom pa gledao dalje, mozda su ventili izgoreli???

Edited by OMP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...