Jump to content
FAS Goran
neshaoct

WRC: Italija / Sardinija 2022.

Recommended Posts

Ot Tanak... pametan i brz

 

225434-wrc tanak.jpg

 

Na poslednjem ispitu Relija Sardinija, Ot Tanak je u svom Hyundai-ju prepustio dodatne bodove drugima, znajući da mu je najvažnije samo proći cilji i osvojiti 25 vrednih bodova. Estonac je najzad vozio uz pomoć sreće, svakako najbolje vozio, sa punom koncentracijom i uz veliku podršku suvozača i celog tima. Na cilju je rekao da je bilo zahtevno, ali da mu je ishod u Sardiniji uneo samopouzdanje. Tanak je sada treći u generalnom poretku šampionata sveta sa 62 boda, drugi je Nojvil sa 65, a na samom vrhu je mladi Kale Rovanpera koji ima čak 120 poena, i vrlo je zadovoljan bez obzira na neke greške po italijanskom makadamu.

 

Oduševljeni su u Fordu, Kreg Bren je drugi, Lube četvrti, a Greensmit sedmi, jedino Furimo nije osvojio bodove. Svi vozači Forda Pume hvale auto, ali čini se da je najzaslužniji za pravo podešavanje majstor nad majstorima, kralj relija koji o toj disciplini sve zna - naravno to je fantastični Sebastien Loeb, koji je, ako se sećate, pravo sa ovogodišnjeg Dakar relija stigao na testiranje novog hibrida Ford Pume i promenio neka rešenja u postavci podešavanja. Odnos mladih vozača prema najstarijima u reli šampionatu sveta, pravi je pokazatelj mudrog i kulturnog ophođenja prema starijima, i bilo bi lepo da se to primenjuje i u ostalim sferama života.

 

Loeb nema vremena za svakoga, a pronicljivi reli juniori koriste svaki momenat da nauče neke cake o mnoštvu reli nepoznanica. Pravi primeri dobrih učenika su Kale Rovanpera i Oliver Solberg, koji su znanje sticali od malih nogu, od roditelja. Reli na Sardiniji doneo je veliku radost i veliki uspeh odličnom Rusu, 24. godišnjem Nikolaju Griazinu koji je izjavio da mu je najteže bilo u nedelju, u nastojanju da dođe do cilja poslednjeg ispita. Zahvalio je suvozaču i naravno kompletnom timu Škode, mehaničarima koji su na besprekoran način popravljali sve ono što se poremetilo na kraju prvog, drugog i trećeg dana tako teškog relija u Italiji. Sardinija je bila prava priprema za sledeći makadamski reli, za Reli Safari Kenia od 23. do 26. juna.

 

Konačni generalni poredak Relija Italija, Sardinija, 2022:

  1. Tanak  -  Hyundai   3.10.59.1 sati
  2. Brin  -  Ford   +1.03.2 minuta
  3. Sordo  -  Hyundai   +1.33.0
  4. Lube  -  Ford   +2.09.4
  5. Rovanpera  -  Toyota   +3.02.8
  6. Katsuta  -  Toyota   +4.02.6
  7. Grinsmit  -  Ford   +5.23.6
  8. Griazin (WRC 2)  -  Škoda   +7.37.7
  9. Solans (WRC 2)  -  Citroen   +8.05.7
  10. Hutunen (WRC 2)  -  Ford   +8.10.8

 

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...