Jump to content
FAS Goran

Recommended Posts

Električna Kia EV6 na prvim slikama

 

kia ev6 06.jpg

 

U javnosti su se pojavile prve zvanične slike novog Kijinog električnog modela. U pitanju je električni crossover nazvan EV6, u skladu sa novom jednostavnom strategijom nomenklature brenda. Tačnije, svaka električna Kia usvojiće EV prefiks i broj koji odgovara njenoj veličini.

 

kia_ev6 05.jpg

 

Osim što započinje novi model imenovanja, EV6 će koristiti i novi logotip kompanije otkriven početkom godine kao deo strategije transformacije u sklopu Plana S. Korejska marka najavljuje da će svoj fokus preusmeriti na električna vozila, od čega će ih 7 lansirati do 2027. godine.

 

kia_ev6 04.jpg

 

EV6 će biti prvi Kia model koji će koristiti novu E-GMP platformu, koja je takođe baza za nedavno predstavljeni elekrični crossover Ioniq 5. Opremljena funkcionalnošću punjenja od 800V i laganim baterijama (do 72.6 kWh), ova modularna arhitektura nudi maksimalni domet veći od 500 km.

 

kia_ev6 03.jpg

 

U unutrašnjosti Kije EV6 se ističu novi Audio Visual & Navigation (AVN) ekran, pa tanka i lagana prednja sedišta, kao i elementi napravljeni od reciklirane plastike.

 

kia ev6 02.jpg

 

Karim Habib, šef Kia Global Design Centra, kaže:

''EV6 je oličenje svrhe našeg brenda, 'pokreta koji inspiriše', kao i naše nove filozofije dizajna. Dizajniran je da inspiriše svako putovanje nudeći instinktivno i prirodno iskustvo koje poboljšava svakodnevni život naših kupaca i pruža iskustvo vlasništva koje je jednostavno, intuitivno i integrisano.''

 

kia ev6 01.jpg

 

Premijera Kije EV6 u Evropi se očekuje uskoro, pa onda sledi i više informacija.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nova električna Kia EV6 za jedan dan privukla 21.000 kupaca u Koreji

 

kia ev 04.jpg

 

Samo u prva 24 sata, Kia je u Južnoj Koreji primila preko 21.000 rezervacija za novi električni model EV6. To je sličan nivo interesovanja koji su Korejci pokazali za sestrinski električni model Hyundai Ioniq 5, koji je za jedan dan rezervisalo 23.760 ljudi. Ipak, treba napomenuti da je reč o online rezervacijama, koje tek treba da budu realizovane u vidu narudžbina, piše B92. Kia za sada nije objavila koliko je ljudi zainteresovano za EV6 u Evropi, ali je poznato je je Hyundai za model Ioniq 5 primio čak 236.000 rezervacija na Starom kontinentu za samo nedelju dana.

 

kia ev 03.jpg

 

Zainteresovani kupci mogu da rezervišu model Kia EV6 u Evropi tako što će uplatiti depozit od 100 evra, dok će knjiga narudžbina zvanično biti otvorena u maju. Oni koji uplate novac za vozilo, svoj primerak će dobiti najranije u septembru, za kada su najavljene prve isporuke ovog modela.

 

212685-kia ev 02.jpg

 

Kupcima u Evropi će biti ponuđene tri verzije EV6: bazični model, GT-line varijanta i top verzija GT.

 

212687-kia ev 01.jpg

 

Kia je obećala da će svako ko rezerviše svoj automobil pre 30. aprila i zvanično ga naruči pre 31. decembra, imati mogućnost da godinu dana besplatno puni vozilo na mreži Ionity električnih punjača. Takođe će besplatno biti pretplaćen na KiaCharge uslugu koja obuhvata pristup do čak 210.000 punjača širom Evrope.

 

Podsećamo, Kia EV6 biće dostupna u više pogonskih konfiguracija, kao i u verzijama sa standardnom i baterijom za produženu autonomiju vožnje. Bazični model opremljen je baterijom kapaciteta 58 kWh, a pokreće ga elektromotor od 170KS i 350Nm, postavljen na zadnju osovinu. U vrhu ponude je verzija EV6 GT, koja je dostupna samo u varijanti sa pogonom na sve točkove i većom baterijom. Kombinovana snaga dva elektromotora je 585KS, a maksimalni obrtni moment 740Nm. Odatle i impresivno ubrzanje - automobil iz mesta do 100 km/h stiže za samo 3.5 sekundi, pre nego što dostigne maksimalnih, elektronski ograničenih 260 km/h. Kia navodi da EV6 GT može da pređe do 405 km sa punom baterijom.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rezervacije za novi Kia EV6 dostupne i u Srbiji

 

kia ev6 srb.jpg

 

Sve cene navedene u ovom tekstu uključuju subvenciju u visini od 5.000 evra u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije.


Ponuda za EV6 u Srbiji već od 40.999 evra
Kijina odluka da otvori rezervacije za narudžbine EV6 u fabriku doživela je izuzetan uspeh u Evropi. Od 30. marta do 30. aprila su, uključujući više od 7.300 rezervacija, zabeležili više od 33.000 zainteresovanih za Kijino prvo namensko električno vozilo sa dometom preko 500 kilometara. Zahvaljujući ovako izuzetnom odzivu, Kia je za čak 300% premašila očekivani plan prodaje ovog modela u Evropi u 2021. godini.

 

Rezervacije od sada dostupne i za Srbiju - prve isporuke na jesen 2021.

Od sada su rezervacije za EV6 dostupne i u Srbiji. Na modelnoj stranici EV6 je moguće rezervisati u tri varijante: EV6, EV6 GT line i EV6 GT.

Kupci će tako svoj EV6 nakon potvrđene rezervacije i uplaćene povratne kapare (100 evra) moći naručiti kod lokalnog zastupnika još pre početka proizvodnje (jul 2021.), dok se prve isporuke očekuju već na jesen 2021. godine. Stranke, koje će do kraja godine uplatiti 100 evra rezervacije, dobiće posebnu povoljnost: pristup mreži za punjenje Ionity za period od godinu dana. Pretplata ''Power Package'' nudiće povoljnije obračunavanje punjenja na svim Ionity mestima za punjenje širom Evrope (mesečna pretplata za 13 evra nudi punjenje po ceni 0.29 evra/kWh).

 

''Za nas je vrlo pozitivno kada pogledamo u Kijinu budućnost električne mobilnosti sa novim EV6 koji je napravljen na našoj namenskoj platformi za električna vozila (E-GMP)'', rekao je Jason Jeong, predsednik Kia Europe. ''Brojne prijave za EV6 pokazuju izuzetno zanimanje, zbog čega smo ubeđeni kako će EV6 biti velika uspeh.''

Stranke se kod najbližeg zastupnika za Kia vozila odlučuju za konačnu paketnu i dodatnu opremu svog EV6 koja u potpunosti odgovara njihovom životnom stilu. Uz bateriju kapaciteta 77.4 kWh moći će birati između pogona na 2 (2WD) ili 4 točka (AWD), a na raspolaganju će biti i još neke dodatne mogućnosti. 

 

PR saopštenje

Share this post


Link to post
Share on other sites

cargurus.jpg CarGurus: 2022. Kia EV6

 

Kia EV6 bi lako mogao biti jedan od najboljih električnih automobila koji se trenutno mogu kupiti. Što je, kada malo razmislite koliko takvih automobila izlazi na tržište mesečno, prilično neverovatno. Na kraju krajeva, Kia je nekada bila poznata kao fabrika nespretno stilizovanih i loše napravljenih jeftinih automobila, tako da je njena transformacija poslednjih nekoliko godina u nešto poput tržišnog lidera u modernom svetu električnih automobila - veoma impresivna.

 

Soul EV i briljantni e-Niro su prokrčili put, a sada je red na novi EV6 da nastavi pritisak Kie usmeren na dominaciju. Ovaj auto je delom hatchback, delom kupe, delom shooting brake - jedinstveni stil EV6 privlači pažnju i, što je najvažnije izgleda odlično. Počinje od 44.000 evra (u Srbiji) za model sa pogonom na zadnje točkove sa zvaničnim dometom od 400 kilometara, baterijom od 58 kWh i sa 170 konja, ali postoje i varijante sa većim dometom/snagom i pogonom na svim točkovima:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carwow.jpg CarWOW: Kia EV6 vs Hyundai Ioniq 5

 

Ova dva automobila dele čitav niz delova uključujući i istu platfoirmu na kojoj su napravljeni, ali svaki ima jedinstvene prednosti i mane! Nisu ni spolja isti, ni unutra, niti se voze isto.

Hyundai dolazi sa izborom između dve baterije, od 58kWh i 73kWh. Daće vam domet između 385-480 kilometara i može isporučiti snagu između 170-305 konja, u zavisnosti od verzije koju odaberete. Njegova cena kreće na iznosu koji je par hiljada evra manji od početne cene EV6. Kia dolazi sa samo jednim izborom baterije, 77kWh i pruža domet između 480-530 kilometara. Takođe ima veću izlaznu snagu od Hyundaija isporučujući između 226-331 KS. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

yesautouklogoyoutube.jpg YesAutoUK: 2022. Kia EV6

 

EV6 je napravljen na istoj platformi kao Hyundai Ioniq 5, i nudi se u varijanti sa jednim ili dva elektromotora.

Kada ima jedan motor on je pozadi, iza zadnje osovine, daje 228 konja i pogon je naravno na zadnjim točkovima. Uhvatiće stotku posle 7.3 sekundi, a zahvaljujući bateriji od 77.4 kWh može preći do 530 kilometara sa jednim punjenjem, i podržava punjenje do 350 kW zahvaljujući svojoj arhitekturi od 800V. Verzija sa još jednim elektromotorom napred ima ukupnu snagu od 325 konja, i ubrzanje do stotke od 5.2 sekunde. Sledeće godine stiže i još jedna njena varijanta za koju se trenutno samo zna da će imati oko 585 konja!

Iako možda neće pobediti svoje rivale u svim oblastima, njena pristupačnija cena (ove uobičajene sa malo više od 200 ili 300 konja) biće jak adut:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

autogefuhl.jpg Autogefuhl: Kia EV6 GT-Line

 

Pogledajte da li je bolja ne samo od svog blizanca u vidu Ioniq5, već da li je ovo možda trenutno najbolji EV na svetu za taj cenovni rang:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

redlinereviewyoutubelogonew.jpg RedlineReviews: Kia EV6

 

Kia EV6 je deo ambiciozne strategije za električna vozila kompanije Kia, po kojem do 2026. godine treba da predstave 11 novih EV.

EV6 GTLine je najsportskija varijanta ovog modela dok EV6 GT ne izađe na tržište krajem 2022. godine. Ovaj potpuno električni CUV nudi ili zadnji ili pogon na svim točkovima, do 320 konja i domet od 500 kilometara. GTLine će hvatati stotku za samo 4.5 sekunde:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

dougdemuro.jpg Doug DeMuro: 2022. Kia EV6

 

Na testu je varijanta električnog crossovera koja ima 320 konja, pogon na svim točkovima i domet oko 440 kilometara (postoji i slabija sa 225 konja i 500 kilometara dometa uz pogonom samo pozadi, a postojaće i najjača GT sa skoro 600 konja):

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg MotorWeek: 2022. Kia EV6

 

Kiji električna vozila nisu nepoznanica jer je proizvodila potpuno električne verzije Niro i Soul. Ali, brend je sada spreman da lansira svoj prvi potpuno namenski EV - Kia EV6:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kia EV6 je Evropski automobil godine 2022

 

kia ev6 1.jpg

 

Danas je u Ženevi saopšteno da je za Evropski automobil godine 2022 izabran Kijin električni model EV6 koji je od žija dobio ukupno 279 bodova.

Žiri je drugo mesto dodelio Renaultu Megane E-Tech Electric (265 bodova), treći je Hyundai Ioniq 5 (261), četvrti Peugeot 308 (191), na petom mestu je Škoda Enyaq (185), na šestom Ford Mustang Mach-E (150) i na sedmom Cupra Born (144).

 

car 2022.jpg

 

Treba napomenuti da je žiri sasatavljen od 61 novinara iz 23 zemlje, ali da su zbog suspenzije ruskih glasova ove godine uzeti u obzir glasovi 59 novinara iz 22 zemlje.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kia EV6 izgorela u nesreći u Budimpešti

 

kia pozar.jpg

 

Iako statistika kaže da je verovatnoća požara na električnim vozilima manja u odnosu na vozila na fosilna goriva, ovakvi snimci deluju poprilično zabrinjavajuće.

Dostupnih informacija o ovom nemilom događaju je malo. Ono što je poznato jeste da se Kia EV6, verovatno zbog nepažnje vozača, zabila u barijeru u kolovoznoj traci kojom se kretala. Vozač je povređen u nesreći te je u poslednjem trenutku odveden na sigurno u bolnicu. Naime, odmah po nesreći je došlo do naglog razvoja vatre u prednjem kraju vozila. U nesreći je verovatno stradao deo visokonaponskog sistema, pa je posledica bio razvoj požara koji se naglo širio. Pretpostavlja se da je u pitanju AWD verzija koja elektromotor ima i napred, i da je u frontalnom sudaru očigledno ranjiva. Dobra vest je da požar izgleda nije zahvatio sve baterije i proširio se na zadnji kraj vozila.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

carexpertyoutubelogo.jpg CarExpert: Kia EV6

 

Nije jeftina, ali 500 kilometara dometa i 800V arhitektura na kojoj je napravljena (što omogućava veoma brzo punjenje), odličan dizajn i dobar kvalitet - ipak su stvari koje možda tu cenu opravdavaju:

 

 

 

carsguide.jpg CarsGuide:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

parkers.jpg Parkers: Kia EV6

 

Pogledajte nešto više o performansama, dometu, potrebnom vremenu za punjenje, praktičnošću i ostalim karakteristikama ovog automobila:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motormouthyoutubenovi.jpg Motormouth: 2022. Kia EV6

 

GT-Line u ''Long Range'' verziji, ima 320 konja i 605Nm obrtnog momenta, može da pređe do 440 kilometara pre nego se baterija potpuno isprazni:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carbuyer.jpg Carbuyer: 2022. Kia EV6

 

Kia EV6 je jedan od najimpresivnijih električnih automobila koji se trenutno prodaju. Usko povezan sa Hyundai Ioniq 5 koji je retro dizajna, EV6 favorizuje moderniji i sportski izgled. Sa samo jednom opcijom baterije od 77 kWh koju možete izabrati, svaki model obećava domet od 480 kilometara ili više, a kada je potrebno da dopunite to je jedan od najbržih dostupnih EV-a - sve dok možete da pronađete punjač koji je dovoljno jak. Kia je podesila EV6 da na putu bude više sportski od Hyundaija, što će se sigurno svideti nekim kupcima. Međutim, nije tako praktičan kao Ioniq 5, a njegova cena ga stavlja na viši kraj Kijine linije modela.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thestraightpipes.jpg TheStraightPipes: 2022. Kia EV6 GT Line

 

320KS/605Nm iz dva električna motora i baterije od 77 kWh. Domet joj je od 373-499 kilometara (zavisno od verzije), dok EV6 kao na testu može da pređe do 440 kilometara pre nego joj se baterija isprazni.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

automarkethr.jpg AutoMarket.hr: Kia EV6

 

Kia EV6 dizajnom se potpuno razlikuje od svih ostalih modela korejskog proizvođača. A kako se vozi, što sve nudi i koliko km prelazi na jednom punjenju, pogledajte u videu:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

cartelltvyoutubelogonovi.jpg CarTellTV: 2022. Kia EV6

 

EV6 sa pogonom samo pozadi ima jedan el. motor koji proizvodi 225KS/350Nm. Verzija sa pogonom na svim točkovima ima dva električna motora koji prave 320KS/605Nm obrtnog momenta. Oba imaju bateriju od 77.4 kWh ispod poda, koja je teška skoro 480 kilograma.

Punjenje od 10%-100% sa 11kW AC punjačem (brže nego klasični kućni priključak) traje 7h i 20min. Punjač od 50kW omogućava da od 10%-80% za 73 minuta, dok punjač od 350kW radi istu stvar za samo 18 minuta.

Na kraju, zvanični domet modela sa pogonom samo na zadnjim točkovima je između 504 i 528 km, dok AWD pokriva do 484 km.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

carsalescom.jpg CarSales: Kia EV6 & Hyundai Ioniq 5

 

Svi kažu da je ovo isti auto u dve različite forme. I, svi koji to kažu su u pravu.

Ali, to ne znači da ne postoje neke ključne razlike između ovih savremenih EV kada je u pitanju njihova cena, oprema, performanse, udobnost, dinamika vožnje:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

motorweek.jpg MotorWeek: 2022. Kia EV6

 

Potpuno električni automobili su prvo bili uglavnom proizvod potpuno novih igrača na tržištu, novih imena (fabrika)... međutim, brzo izlazimo iz tog doba jer sve više etabliranih fabrika izbacuje ''k'o na traci'' nove i nove EV:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zvanicno vidjena EV6 u saobracaju, kod Bajrine kafane u PK.

Moćno izgleda, cenim da se i dobro vozi. E sad cena, baterija... To su muke vlasnika, ja sam decenijama daleko od EV

 

IMG_20220601_145425.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

2022 Kia EV6 GT-Line

 

Poćeli su da štede, nema kabla za punjenje na kućnim punjačima, što je svakako naj jeftinije punjenje, mada i najsporije

 

 

 

 

Edited by neshaoct
formatiranje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...