Jump to content
FAS Euroauto Goran

Recommended Posts

Najbolje od trke 1000 Milja 2021.

 

rsz_mille_miglia_2021.jpg

 

Izvanredna trka 1000 Milja 2021 (Mille Miglia 2021) se završila, sa vijorećom zastavom brenda Alfa Romeo: pored sveukupne pobede, emocija neizbrisiva sećanja ostaju dok čekamo sledeće izdanje, od klasičnih modela Alfa Romeo obezbeđenih od strane odeljenja Heritage - od kojih su svi stigli do finiš linije, do ovacija koje su modeli Giulia GTA i GTAm osvojili na putevima Crvene strele (Freccia Rossa).

 

Od Breše to Rima i natrag: krug je kompletiran i dani su proleteli. Kao i sa svim što je za pamćenje, vreme je proletelo. Sada kompletiran krug predstavlja savršenstvo i postignuće, amblem kontinuiteta. Isti kontinuitet traje tokom skoro 100-godišnje veze između brenda Alfa Romeo i trke 1000 Milja: brend drži rekord u pobedama na ovom takmičenju, od kojih je 11 osvojeno od 1927. do 1957. Tokom ovogodišnjeg izdanja, Alfa Romeo je još jednom bio najzastupljeniji proizvođač automobila, sa 50 automobila. Pre svega, pobedio je sa modelom 1929 Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport tima Villa Trasqua, kojeg su vozili Vesko (Vesco) i Salvineli (Salvinelli).

 

Izuzetne ekipe za automobile iz odeljenja Heritage
Svi klasični Alfa Romeo modeli iz odeljenja Heritage su dobili pohvale, od kojih su svi završili trku. Izvanredne ekipe su vozile četiri dragulja iz kolekcije klasičnih automobila u muzeju Museo Storico Alfa Romeo, uključujući predsednika grupe Stellantis Džona Elkana (John Elkann) i njegovu suprugu Laviniju Boromeo (Lavinia Borromeo), za volanom modela 1900 Super Sprint. Ne dozvoljavajući da ih omete par tehničkih problema, višestruki osvajači titula Đovani Močeri (Giovanni Moceri) i Danijel Boneti (Daniele Bonetti) su vozili model Alfa Roemo 6C 1500 Super Sport, dok su entuzijasti Alberto Vazalo (Alberto Vassallo) i Đovani Branko (Giovanni Branco), sa portala Car & Vintage), bili u raritetu 2000 Sportiva. Na kraju, ali ne i najmanje bitno, za volanom modela 1900 Sport Spider su bili Roberto Đolito (Roberto Giolito), šef odeljenja Heritage, i TV voditeljka Kamila Raznovič (Camila Raznovich).

 

Alfa Romeo Giulia GTA i GTAm
Događaji na ovogodišnjoj trci 1000 Milja bili su povezani sa Alfa Romeovim najboljim trenutnim modelima: Giulia GTA i Giulia GTAm. U svojim Trophy White i Montreal Green livrejama, ova dva automobila dočekana su sa oduševljenjem duž cele rute. Oni su 100% odani svojoj prirodi trkačkih automobila koji su i za redovnu vožnju: u razvoju projekta korišćene su veštine kompanije Sauber Engineering, kao i vozača iz Alfa Romeo Racing ORLEN Formula 1 tima, Antonia Đovinacija and Kimi Rejkonena. I što je najbolje: njihov jedinstveni, funkcionalni i bezvremenski dizajn, načinio ih je klasicima od momenta lansiranja, što znači da se savršeno uklapaju među automobile najvećeg putujućeg muzeja na svetu. Specifičnosti koje su oduvek izdvajale stvaralaštvo Alfa Romea definitivno uključuju stil jedinstven u svetu, zahvaljujući veštoj kombinaciji forme i funkcije. 

 

U brojkama
385 vozila na startu, 341 na kraju, 1.719,81 km, 4 dana vožnje, više od 200 opština, 7 delova zemlje. Ovo su cifre za 1000 Miglia 2021, koja i dalje vijori zastavu lepote i elegancije. Prava reklama za predstavljanje draži Italije, kroz kreativnost koja se najviše naplaćuje: poštovanje je odato muzici Verdija; promovisana je umetnost, kultura i zanatstvo; gostima je bilo ugađano dobrom hranom i darovima života u skladu sa prirodom.

 

Izjave
''Bilo je neverovatno dobiti priliku da otkrijem mesta i sela u ovoj zemlji, od kojih mnoga ostaju netaknuta. Zahvaljujem se celoj organizaciji i Robertu Đolitu, mom saputniku na putu. Učestvovanje u trci 1000 Milja trebalo bi svima da bude obavezna stavka na listi životnih želja'', izjavila je Camila Raznovich. Po rečima predsednika Stellantisa Johna Elkanna i njegove supruge Lavinije Borromeo: ''Pored publike, pejzaža i zapanjujućih automobila, takmičarski element je od suštinske važnosti i veoma smo ponosni što je Alfa Romeo pobednik ovog izdanja. Sada što sada ostaje je da samo sačekamo godinu dana da ponovo ožive emocije i strast vozila Alfa Romeo na najlepšoj trci na svetu.''

 

stellantis logo vesti.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...