NewBravo 1 Posted November 2, 2020 (edited) Vozim Fiat Bravo 1.9 mJet 120 KS, 2007 god. Imam jedan problem sa autom pa ako moze savet mehanicara ili nekoga ko je imao isti problem... Desava mi se da auto u toku voznje odjednom blokira, oduzme mi gas. Moram da ga ugasim i upalim da bih opet normalno vozio. Sija lampica check engine. Nekada se desava kada ubrzavam a nekada sa obicnom voznjom. Bio sam kod svog automehanicara, prvi put mi je ocistio senzor protoka goriva i posto se ponovo desio isti problem odmah sutradan, zamenio je taj senzor. Medjutim ni to nije resilo problem jer se posle dan opet greska pojavila. Izgubio sam poverenje u majstora... Moze savet? Pozdrav Edited November 2, 2020 by neshaoct split Topic Quote Share this post Link to post Share on other sites
Flex 1801 Posted November 2, 2020 Sta kaze dijagnostika? Quote Share this post Link to post Share on other sites
NewBravo 1 Posted November 2, 2020 Majstor rece da mu izbaci "prevelika temperatura goriva". Nisam vise ni terao auto kod njega posto se lik ne javlja ni na telefon. Inace u Rumi zivim. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Flex 1801 Posted November 2, 2020 To moze biti i senzor temperature goriva ali vi valjalo da pogleda neko strucan to. Bez dijagnostike svakako slabo sta mozes da uradis. Ja ti mogu dati preporuku za Fiat servis Goran iz Zemuna ako ti nije daleko da odes. Quote Share this post Link to post Share on other sites
NewBravo 1 Posted November 2, 2020 (edited) Taj senzor je promenio ali nije to. Ja mogu da nagadjam ali nisam majstor. Moze biti da je regulator pritiska goriva. Nije mi Zemun daleko. Tamo su mi sestra i zet pa odlazim. P. S. Greska moja, promenjen je senzor koji meri protok goriva. Nisam ni znao da ima taj i za temperaturu goriva. Edited November 2, 2020 by NewBravo Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9692 Posted November 2, 2020 @NewBravo Baci pogled i na ovu temu: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/42444-stilo-19-jtd-mjet-gubi-snagu Quote Share this post Link to post Share on other sites
NewBravo 1 Posted November 14, 2020 Problem je bio sa EGR ventilom. Dankulov ovde u Rumi odmah shvatio u cemu je problem... Quote Share this post Link to post Share on other sites
vicent 1291 Posted November 14, 2020 Njega treba blindirati i softverski isključiti. Ako se samo blindira, ostaje greška na tabli. Motor dobija pogrešne podatke.Poslato sa Honor 8X pomoću Tapatoka Quote Share this post Link to post Share on other sites
NewBravo 1 Posted November 14, 2020 Nemam gresku, ne znam sta je radio. Rece mi da je nesto i podesavao... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Boggy 1 Posted February 18, 2021 (edited) Pozdrav drugari, Od skoro mi se dešava sa autom da gubi snagu, tj kao da je u nekom safe modu. To gubljenje snage oseća se i na ravnom putu, pogotovu na usponu tu se baš primeti. Nije više to taj auto. Tamo gde sam išao 120-130, sada jedva do 70 i to u četvrtoj brzini. Skoro sam menjao ceo set kvačila sa plivajućim i EGR ventil. Nikakva greška nije prijavljena. Nema da dimi, normalno radi na leru. Pozdrav i hvala unapred na odgovorima Edited February 19, 2021 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
Flex 1801 Posted February 18, 2021 Probaj za pocetak da otkacis dzek sa protokomera pa da vidis ima li razlike. Quote Share this post Link to post Share on other sites