Jump to content
FAS Goran
moron

Fiat 500L - kazaljke brzinomera i obrtomera svetle?

Recommended Posts

Pozdrav svima.

Možda može neka pomoć. Savet.

Imam već petu godinu 500L 1,6 MJ. Jako ga malo vozim (nije mi jedino vozilo) i do danas nije pravio bilo kakve probleme. A onda ih je napravio dva, u kratkom vremenskom razmaku.

 

Najpre mi je u vožnji prestao da radi tempomat. Naime, isključio sam ga pritiskom na ručicu, ali je ostao u stand by modu. Kad sam hteo opet da ga aktiviram, nije prihvatio. Jednom, dva puta ... pet puta. Ništa. Pokušao sam da ga prebacim na off položaj, ali signalna sijalica za tempomat je nastavila da svetli čak i kada sam ručicu prebacio na uključen limiter brzine. I tako je to bilo sve dok nisam ugasio, pa opet upalio kola, posle čega je sve funkcionisalo kako treba (što se tiče tempomata i limitera).

 

Ali, onda sam večeras primetio da mi na istrument tabli, dok su upaljena svetla, ne svetle (belo) kazaljke brzinomera i obrtomera. Ima li neko ideju šta je u pitanju?

 

Unapred hvala.

Pozdrav

 

IMG_20200217_220705.jpg

 

 

Edited by neshaoct
precizirao naslov teme

Share this post


Link to post
Share on other sites

@moron

 

Nisam siguran na sta tacno mislis, ali kazalje obrtomera i brzinomera i ne svetle celom duzinom. Odnosno svetlo samo onaj crveni vrh, a to se najbolje vidi preko dana kad ugasis svetla, jer samo taj vrh svetlo crveno. I kad su svetla upaljena i ugasena.  Tako da na ovoj slici barem meni deluje da je sve ok. 

 

 

Edited by neshaoct
dodao tag

Share this post


Link to post
Share on other sites

@VladaG9

 

Hvala Ti za odgovor. Možda sam ja oko tog osvetljenja instrument table nešto umislio, da je ranije bilo drugačije, možda me stižu godine :) Mada, zaista mislim da je "tu" bilo "još neke svetlosti". Ili sam pobrkao i sa kolima koja službeno vozim, na kojima, mislim, svetle belo i kazaljke (ako nisam i to umislio).

Nego, imaš li ideju zašto mi je bilo pobrljavio "prekidač" koji pali/gasi tempomat i limiter brzine i zašto tu ništa odjednom ( u sred vožnje) nije reagovalo sve dok nisam ugasio, pa opet upalio motor automobila?

 

 

Edited by neshaoct
dodao tag

Share this post


Link to post
Share on other sites

@moron

 

Oko tempomata ide u novu temu jer ova na kojoj smo je samo oko osvetljenja kazaljki. Ukoliko bi ''trpali'' sve u jednu temu, onda se niko živ više ne bi mogao snaći šta je gde pisano. :thumbup: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...